Nieuws

November 9, 2022

Meest ingezet sportevenementen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Online sportweddenschappen hebben de afgelopen jaren wereldwijd een enorme vlucht doorgemaakt. Volgens Statistica.com werd de markt voor sportweddenschappen in 2021 gewaardeerd op $ 231 miljard. En als marktprognoses iets afhangen, zal deze industrie naar verwachting in 2023 $ 300 miljard overschrijden. Alleen al vormt sportweddenschappen 30 tot 40% van de wereldwijde gamemarkt.

Meest ingezet sportevenementen

In de loop der jaren blijven een paar evenementen hoog ingezet. Toevallig zijn dit meestal de meest geliefde sporten ter wereld. Voor de meeste mensen is het kijken naar hun favoriete sporten echter niet altijd voldoende. Daarom wordt het toevoegen van een financieel aspect aan de spelactie vaak gezien als een nieuwe manier om dingen op te fleuren, met het vooruitzicht om wat extra geld te verdienen.

Wat is het meest ingezet sportevenement? Hier zijn enkele van de meest ingezeten sportevenementen over de hele wereld.

FIFA wereld beker

Voetbal is verreweg de populairste sport ter wereld. Het is dus niet verwonderlijk dat de FIFA wereld beker bovenaan de lijst van de meest weddenschappen op sporten. Dit vierjaarlijkse voetbaltoernooi trekt ongeveer 3,5 miljard kijkers, bijna de helft van de wereldbevolking.

Opvallend is dat een aanzienlijk deel van de kijkers meer dan gemiddelde sportliefhebbers zijn. Het sportbestuur schat bijvoorbeeld dat er tijdens het WK van 2018 meer dan $ 100 miljard is ingezet. Bovendien, tijdens het 64-match toernooi, zagen gokkers in de laatste wedstrijd tussen Frankrijk en Kroatië een recordbedrag van $ 7,2 miljard inzetten. Geen enkele andere sport komt qua populariteit in de buurt.

Super Bowl

De Super Bowl is verreweg het meest gevolgde sportevenement van Amerika. Dit evenement is het hoogtepunt van de National Football League (NFL) en trekt recordaantal kijkers. Desalniettemin onderstrepen de gokaantallen de populariteit van de Super Bowl nog meer.

Meer dan 110 miljoen mensen keken naar dit sportevenement in 2022. De weddenschappen zijn ook ongelooflijk, met een totaal aantal weddenschappen met een waarde van ongeveer $7 miljoen. Vanuit een gokperspectief blijft dit intrigerend vanwege de fascinerende halftime-weddenschappen, zoals het opgooien van munten of het volkslied, die de neiging hebben om meer casual gokkers aan boord te brengen.

Wereldbeker rugby

Rugby geniet wereldwijde populariteit. De laatste van Japan Wereldbeker rugby zag 2,5 miljoen toeschouwers de actie live volgen. Maar natuurlijk was het aantal rugbyfans dat de actie streamde of keek op satelliet-tv nog hoger, met rapporten die aantoonden dat het evenement in 2019 bijna een miljard kijkers trok.

De exacte waarde van dit evenement in termen van wedden wordt mogelijk niet vastgelegd. Dit evenement kan echter worden gewaardeerd op veel meer dan $ 1 miljard, te oordelen naar het aantal kijkers dat het evenement bekijkt.

NBA-finale

Sinds enkele weken hebben basketbalfans over de hele wereld hun oog laten vallen op eersteklas herenbasketbal. Als resultaat, de NBA, ongetwijfeld het beroemdste basketbaltoernooi, is een van de meest ingezet sportevenementen geworden.

Tijdens de kampioenschappen van 2019 gaven Amerikanen $ 8,8 miljoen uit aan sportweddenschappen. Een andere interessante statistiek is dat één op de vijf volwassenen op het evenement wedt. Meer dan 20 miljoen mensen keken naar het evenement, dus het is ongetwijfeld veel geld waard.

Kentucky Derby

Paardenraces en weddenschappen hebben een lange geschiedenis. Paardenraces is een van die sporten die sterk wordt beïnvloed door de gokscene. In het licht hiervan beschouwen veel gokkers de Kentucky Derby een goudmijn.

Dit evenement wordt ook beschouwd als de snelste sport van twee minuten en trekt maar liefst 150.000 toeschouwers, met bijna 20 miljoen kijkers die ervoor kiezen om de actie vanuit huis te volgen. In monetaire termen heeft de Kentucky Derby van 2019 een gigantische $ 250,9 miljoen aan weddenschappen binnengehaald, waarmee het record van $ 139,3 miljoen werd overtroffen dat in 2015 werd behaald.

Grand National

De Grand National is ongetwijfeld een van de belangrijkste paardenracen evenementen in goktermen. Dit nationale jachtrace-evenement wordt sinds 1983 in Liverpool gehouden en biedt een reeks obstakels tijdens de race. Hoewel het voornamelijk een elite-evenement is dat wordt bijgewoond door royalty's, trekt het wereldwijd meer dan 500 miljoen kijkers.

Tijdens het evenement in 2021 steeg het totale ingezette bedrag tot bijna $ 400 miljoen, waarmee het Amerika's Kentucky Derby overtrof.

Maartgekte

Maartgekte is een jaarlijks universiteitsbasketbalevenement voor mannen. Met 67 spellen om op te wedden, trekt March Madness een gezond aantal weddenschappen aan. Bovendien, terwijl het aantal sportkijkers na de pandemie blijft aantrekken, zag het evenement in 2022 een record van gemiddeld 10,7 miljoen kijkers, een record voor de hoogste tv-weergaven in de geschiedenis van het evenement.

Vóór de Waanzin van maart 2022 voorspelde de American Gaming Association dat 45 miljoen gokkers weddenschappen zouden plaatsen ter waarde van $ 3 miljard.

Laatste gedachten

Wedden op sport is veel geld. Hoewel de meeste mensen denken dat het alleen veilig is om te wedden op 's werelds meest populaire evenementen, zijn er uitgebreide opties. Europese voetbalcompetities worden bijvoorbeeld sterk aanbevolen door de beste online bookmakers vandaag. Ongeacht de populariteit van het evenement, is het plaatsen van weloverwogen keuzes en verantwoord wedden van vitaal belang voor een plezierige spelervaring.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks
2024-04-18

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks

Nieuws