Vind de beste weddenschappen in 2024

Afhankelijk van hoe je ze gebruikt, kunnen weddenschappen nodig zijn als je van slim wedden houdt. Leren hoe je kansen kunt lezen en wat goede en slechte kansen zijn, is essentieel bij het wedden. Hieronder hebben we een uitgebreide gids gemaakt over kansen binnen wedden.

Een van de eerste dingen die nieuwe gokkers moeten leren, is het begrijpen van kansen op sportweddenschappen. Het is een cruciale stap, omdat het spelers in staat stelt te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een gebeurtenis plaatsvindt en wat hun potentiële beloningen kunnen zijn.

Rugby Odds
Toon meer
Ice Hockey Odds

IJshockey is misschien geen populaire sport zoals voetbal of basketbal wereldwijd, maar is enorm populair in de noordelijke delen van de wereld, vooral in Canada, de VS en Noord-Europa. Daarom is het wedden op de Noord-Amerikaanse hockeycompetitie HNL, die als de beste ter wereld wordt beschouwd, ook erg populair.

Toon meer
Basketball Odds

Basketbal, met name de NBA, heeft de afgelopen decennia de wereld veroverd en is een van de populairste sporten ter wereld geworden. NBA is waarschijnlijk de meest succesvolle sportorganisatie ter wereld en daarmee een van de favorieten voor de gokkers.

Toon meer
Cricket Odds

Wist je dat cricket de op één na populairste sport ter wereld is? Natuurlijk alleen statistisch, omdat het populair is in India, Pakistan en de landen van het Gemenebest, wat niet het juiste beeld geeft van de populariteit van deze sport.

Toon meer
Boxing Odds

Boksen is een van de meest aantrekkelijke sporten ooit. Deze sport heeft miljoenen fans over de hele wereld. Het zit vol met drama, emotie en actie die maar weinig sportevenementen kunnen bieden. In tegenstelling tot andere sporten, zoals voetbal, tennis en basketbal, biedt boksen niet zoveel wedlijnen.

Toon meer

American Football Odds

Wat u moet weten over NASCAR-weddenschappen
2023-03-22

Wat u moet weten over NASCAR-weddenschappen

Met een enorme schare fans in Noord-Amerika en vele races die vrijwel wekelijks plaatsvinden op verschillende circuits van februari tot begin november, is wedden op NASCAR een van de meest aantrekkelijke weddenschappen voor motorsportliefhebbers.

De ultieme gids voor weddenschappen op de Super Bowl om jezelf voor te bereiden
2023-03-08

De ultieme gids voor weddenschappen op de Super Bowl om jezelf voor te bereiden

Er zal veel geld legaal kunnen worden ingezet op de Super Bowl van 2023 nadat de wedstrijd van 2022 alle eerdere records heeft verbroken. De laatste keer, in Super Bowl LVI, zegevierden de Los Angeles Rams tegen de Cincinnati Bengals met 23-20.

Verschillende soorten weddenschappen uitgelegd
2023-03-01

Verschillende soorten weddenschappen uitgelegd

U moet de kansen begrijpen voordat u op welk niveau dan ook begint met wedden. Het begrijpen van de meest voorkomende weddenschappen en het lezen en begrijpen van hun verschillende formaten is essentieel voor het plaatsen van goed opgeleide weddenschappen.

NFL-voetbalkansen die gokkers moeten weten
2023-01-04

NFL-voetbalkansen die gokkers moeten weten

Hoewel er over/under en point spread odds zijn, houden de NFL voetbal odds hier niet alleen op. Er zijn tal van andere manieren om op de NFL in te zetten, waaronder moneyline, eerste en tweede helft weddenschappen en futures.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Wat zijn kansen voor sportweddenschappen?

Het lijkt in eerste instantie misschien wat raadselachtig, maar deze gids voor gokkansen zou spelers moeten helpen het te begrijpen. In de loop der jaren is de manier waarop sportbookies kansen en goklijnen genereren drastisch veranderd.

Old-school Vegas oddsmakers domineerden vroeger de markt voor sportweddenschappen, maar er is veel veranderd sinds de introductie van internet sportsbooks en de finetuning van software en algoritmen voor sportweddenschappen.

Wat niet is veranderd, is het hoofddoel dat door sportsbooks is gesteld sinds de begindagen van sportweddenschappen: de actie aan beide kanten van een weddenschap in evenwicht brengen. Kansen zijn echter niet bedoeld om de ware en exacte waarschijnlijkheid van een van beide gebeurtenissen weer te geven.

Een weddenschap aangaan wanneer u denkt dat er een verschil is tussen de werkelijke kans op een evenement en de impliciete waarschijnlijkheid die wordt verkregen uit een goklijn, is tenslotte een van de beste tactieken om een voorsprong op uw online bookmakers te krijgen.

Het is belangrijk om te erkennen dat het primaire doel van oddsmakers is om het risico van uw sportsbook te verminderen, niet om een nauwkeurig (of waarschijnlijk) beeld van de werkelijkheid te geven. - zoals risicomanagers en deskundige sportvoorspellers.

Het doel van odds is om gelijke actie aan beide kanten van een sportlijn aan te moedigen. Idealiter zou een sportsbook een vergelijkbaar inzetvolume ontvangen aan beide kanten van een weddenschap en 5-10 procent winst maken op het sap (of 'vig'), of ze nu winnen of verliezen.

Kansen voor sportweddenschappen uitgelegd

Begrijpen hoe kansen in het wedden werken, kan spelers helpen om verstandigere weddenschappen te maken, hun kansen om te winnen te vergroten en zo het spelplezier te vergroten.

Kansen zijn ook belangrijk voor: online gok bookmakers omdat het beide kanten van een weddenschap in evenwicht houdt, wat betekent dat het huis nog steeds hun recht krijgt.

Om te profiteren van sportweddenschappen, moet u het verschil tussen kansen en waarschijnlijkheid begrijpen. Kansen zijn niet altijd een directe weergave van de kans dat er iets gebeurt of niet gebeurt, ook al zijn de twee in wezen gerelateerd.

Simpel gezegd, waarschijnlijkheid bij sportweddenschappen is subjectief. Als het gaat om het voorspellen van de waarschijnlijke uitkomst van een spel, zullen zowel gokkers als online bookmakers tegengestelde standpunten hebben.

Waarschijnlijkheden variëren over het algemeen tussen 5% en 10%, waarbij sommige gevallen kleiner zijn en andere groter. Het maken van correcte evaluaties over de waarschijnlijkheid van een resultaat, en vervolgens beoordelen of de kansen van dat resultaat weddenschappen waarde bieden, zijn de sleutel tot succesvolle sportweddenschappen.

Er is een optie voor live wedden op sportweddenschappen, waarbij de gokker kan wedden terwijl het sportevenement plaatsvindt live gestreamd.

Hoe werken kansen voor sportweddenschappen?

Dus hoe werken Europese weddenschappen? Het bedrag dat wordt uitbetaald bij winnende inzetten wordt bepaald door de odds voor sportweddenschappen. Dit is de reden waarom ze meestal de 'prijs' van een weddenschap worden genoemd

Een weddenschap kan een odds-on of odds-tegen-prijs hebben. Odds on betekent dat de potentiële winsten lager zijn dan wat werd aangeboden en odds tegen betekent dat het bedrag dat gokkers kunnen winnen groter zal zijn dan wat ze hebben ingezet.

U zult nog steeds geld verdienen als u een weddenschap wint omdat uw eerste storting wordt terugbetaald, maar u zult meer moeten riskeren dan u kunt winnen. Omdat ze meer kans hebben om te winnen, zijn er vaak grote favorieten. Wanneer een gok een grotere kans heeft om te verliezen dan te winnen, wordt dit odds tegen genoemd.

Zelfs geldkansen zijn mogelijk. Een winnende even money-weddenschap betaalt het exacte ingezette bedrag plus de initiële inzet uit. Als gevolg hiervan heb je je geld effectief verdubbeld. Onthoud dat hoe hoger de kansen, hoe kleiner de kans dat een gok wint, maar hoe hoger de uitbetaling.

Inzicht in de soorten kansen voor sportweddenschappen

Het standaard noteringsformaat kan per regio verschillen. Goksites maken dit daarentegen gemakkelijk door spelers die een andere kansenstructuur willen, gretig tegemoet te komen door hen het noteringsformaat aan te laten passen aan het formaat dat ze gewend zijn. Sommige van de beste goksites bieden zelfs verschillende soorten kansen.

De indelingen voor sportweddenschappen die we doornemen, zijn de meest voorkomende in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Europa - Moneyline, Decimal en Fractional odds.

  • Moneyline kansen zijn het populairst in Amerika en anders werken voor publieksfavorieten en underdogs.
  • Fractionele kansen zijn ook vaak bekend als Britse odds, UK odds of traditionele odds.
  • Decimale kansen worden beschouwd als het gemakkelijkst te begrijpen gokformaat. Het is het populairst in Europa, Canada en Australië, maar de meeste bookmaker-sportboeken bieden de mogelijkheid om de noteringen in decimale notatie weer te geven.

Hoe kan ik wedkansen lezen?

Als u niet zeker weet wat u ziet als u naar de weddenschappen kijkt, dan kunt u de waarde in gokmarkten niet nauwkeurig vinden, wat de sleutel is tot succes bij sportweddenschappen.

Amerikaanse kansen

Amerikaanse kansen zijn heel anders dan andere gokformaten, omdat het meestal een favoriet en een underdog benadrukt.

De kansen voor de favoriete partij om te winnen worden meestal weergegeven met een ' - ' teken. Het getal ernaast laat zien hoeveel een gokker zou moeten inzetten om $ 100 te winnen.

Het cijfer van de underdog wordt weergegeven met een '+'-teken, dat aangeeft hoeveel een speler zal winnen als hij $ 100 inzet.

Team A is bijvoorbeeld de favoriet om de wedstrijd van zondag te winnen met een quotering van -110. Als gokkers een weddenschap van $ 110 plaatsen op Team A, ontvangen ze $ 100 en krijgen ze hun $ 110 weddenschap terug, voor een totaal van $ 210 aan uitbetalingen.

In het geval van underdogs, stel dat een gokker $ 100 inlegt op Team B met een quotering van +240. Als team B het spel wint, ontvangen ze $ 240 plus de oorspronkelijke inzet van $ 100. Dit geeft een totale uitbetaling van $ 340.

Fractionele kansen

Deze kansen vertegenwoordigen het nettobedrag dat de gokker krijgt als hij wint nadat hij rekening heeft gehouden met zijn inzet.

Ter illustratie, stel dat de vrijdagavondwedstrijd tussen team A en team B respectievelijk een 5/1 en 1/5 heeft. Als een gokker $ 5 inzet op Team A en ze zegevieren, nemen we de $ 5 en vermenigvuldigen met vijf, wat de teller van de kansen is.

Daarom win je met hun inzet voor Team A $ 25 plus je oorspronkelijke inzet van $ 5 - een totale uitbetaling van $ 30.

Een weddenschap op team B met een quotering van 1/5 levert daarentegen slechts $1 op voor elke ingezette $5. Dit komt overeen met een totale betaling van $ 6 voor een inzet van $ 5.

Fractionele kansen worden het meest gebruikt in paardenraces. Dus als een gokker $ 50 inzet op Noble Feet bij een 20/1 en Noble Feet wint, dan krijgen ze je oorspronkelijke inzet vermenigvuldigd met de kansen, die 50 keer 20 is. Daarom winnen ze $ 1000 op je inzet plus de inzet van $ 50 voor een totaal van $ 1150 uitbetaling.

Decimale kansen

Decimale kansen zijn eenvoudiger weddenschappen dan de andere twee. Het aangegeven cijfer voor decimale kansen is het exacte bedrag dat zal worden uitbetaald als de weddenschap een winnaar is. Stel dat het gevecht op zaterdagavond 2,0 kansen heeft voor Vechter A en 5,5 voor Vechter B.

Als een gokker $ 100 inzet op Vechter A en ze winnen, wordt de $ 100 vermenigvuldigd met de kansen, in dit geval 2,0. Daarom zullen hun totale winsten en uitbetalingen $ 200 zijn. Als ze met hetzelfde bedrag op Fighter B wedden, winnen ze een totale uitbetaling van $ 550.

Verschillende sportkansen

In theorie kunnen odds in elk formaat worden weergegeven, ongeacht het spel. In werkelijkheid zal de locatie van het beoogde publiek echter een impact hebben.

Omdat de kijkerspopulatie grotendeels in de Verenigde Staten is gevestigd, worden NFL-kansen bijna altijd weergegeven (in ieder geval in eerste instantie) in het Amerikaanse formaat.

Hoe werken wedkansen in het voetbal?

Voetbal is een van de meest populaire sporten om op te wedden in het Verenigd Koninkrijk, waar gokkers 40% van al het geld besteden aan het prachtige spel. Dus hoe zet je in op voetbalwedstrijden?

Een groot aantal wedstrijden heeft de groei van de branche ondersteund, waardoor gokkers op een breed scala aan markten kunnen spelen, met veel bookie-websites die unieke promoties en concurrerende kansen bieden.

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat er in voetbal geen gegarandeerde weddenschappen zijn. Spelers kunnen zoveel onderzoek doen als ze willen en alles weten wat er te weten valt over een spel, maar toch is een verrassend resultaat mogelijk.

Dit is de reden waarom gokkers hun kennis van voetbalweddenschappen moeten gebruiken om het spel en de weddenschap te kiezen waarop ze willen wedden. Eenvoudigere weddenschappen, zoals Match Bet- of doelpuntenmakersmarkten, en weddenschappen met een lager risico, zoals Draw No Bet, passen beter bij minder ervaren gokkers.

Gokkers mogen alleen gokken op competities en teams die ze kennen, anders lopen ze het risico geld te verliezen omdat ze niet zeker weten of de weddenschap waarde heeft.

Een voetbalfan die de Premier League op de voet volgt, kan bijvoorbeeld beter wedden op die competitie die hij kent in plaats van op een competitie die hij elders in de wereld niet kent.

Er zijn nu veel statistieken beschikbaar over gratis sites waar elke wedder naar kan kijken, wat hen kan helpen een aantal van de meer precieze prop-markten te begrijpen die nu beschikbaar zijn bij de vele bookmakers.

Hoe cricketkansen werken

Cricket weddenschappen vormen de kern van alles wat te maken heeft met wedden op cricket, en het is onmogelijk om succesvol te wedden zonder te begrijpen welke kansen werken.

Gelimiteerde wedstrijden zijn directe onderlinge wedstrijden, terwijl testwedstrijden kans op een gelijkspel hebben. Kansen zijn in wezen een numerieke weergave van de waarschijnlijkheid van een bepaalde gebeurtenis op basis van eerdere weddenschappen.

Als gokkers tegen de populaire mening in gokken, zijn hun kansen klein, maar ze zullen veel geld winnen als ze gelijk hebben

Het is een vuistregel dat gokkers alleen moeten wedden op teams die ze kennen; anders lopen ze het risico geld te verliezen omdat ze niet weten of de weddenschap iets waard is.

De kansen van paardenraces begrijpen

Onthoud dat de kansen van een paard om te winnen, evenals het bedrag dat moet worden uitbetaald als en wanneer het wint, worden bepaald door waarschijnlijkheid.

Traditionele kansen geven gokkers een kans om te zien wat voor procentuele kans een online gokbedrijf of de industrie als geheel aan een paard geeft, in tegenstelling tot het pari-mutel-systeem, waar uitbetalingen in wezen worden bepaald door de spelers zelf als geheel op basis van hoe er zit veel geld in het zwembad en hoeveel weddenschappen er op elk paard worden geplaatst.

Een paard van 5-1 lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo ver, maar vermenigvuldig dat met een standaard inzet van $ 1 en deel 100 door dat aantal. Als gevolg hiervan geeft 100 delen door 6 dit paard een slagingspercentage van minder dan 17%.

bij paardenraces, een kans van 17 procent om te winnen is niet verschrikkelijk; laten we eerlijk zijn, er kunnen 20 lopers in het veld zijn, en elk zou slechts 5% kans hebben om te winnen als ze allemaal gelijk waren.

Houd er echter rekening mee dat als de kansen van een paard impliceren dat het een kans van 17 procent heeft om te winnen, het ook een kans van 83 procent heeft om te verliezen, dus gokkers moeten de inzet redelijk houden en de cijfers aan hun kant.

Hoe UFC-kansen te berekenen

De meeste kansen voor sportweddenschappen worden op dezelfde manier weergegeven. Het minteken (-) geeft de favoriet aan, terwijl het plusteken (+) de underdog vertegenwoordigt. Spelers zullen ook merken dat de meeste kansen worden berekend op basis van $100 weddenschappen.

Als gokkers +110 of -110 zien, betekent dit dat de vig - het bedrag dat door de bookmaker wordt verzameld - $ 10 is. Sportsbooks moeten winst maken om in bedrijf te blijven, dus het sap ligt meestal tussen $ 5 en $ 10.

Bijvoorbeeld, UFC-spelers zou kansen kunnen zien voor een gevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov met een kans van respectievelijk +125 en -155.

Als ze zouden wedden op de favoriet, zouden ze $ 155 moeten inzetten om $ 100 te winnen. Omgekeerd, als gokkers op de underdog (McGregor) wedden, hoeven ze maar $ 100 neer te leggen om $ 125 te winnen.

De beste UFC-jagers zijn divers, maar hoe uitstekend een jager ook is, ze hebben allemaal sterke en zwakke punten. Deze zijn zichtbaar in de vechtstijl van de jager. Gokkers moeten de tijd nemen om de verschillende benaderingen van elke vechter te bestuderen en hoe ze met elkaar omgaan.

Hoewel een vechter meestal het tempo van een gevecht kan bepalen, kan het tonen van een kwetsbare fout tegen de verkeerde tegenstander resulteren in een verwoestend verlies voor een favoriet en een mooie underdog-gok opleveren.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries