Alles over Tennis Odds

Als het om weddenschappen op tennis gaat, zijn er drie hoofdtypen waarmee u bekend moet zijn: Moneyline-kansen, fractionele kansen en decimale kansen. Elk type heeft zijn eigen unieke manier om de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst en de potentiële uitbetaling die u kunt verwachten weer te geven.

Moneyline-kansen

Moneyline odds, ook wel bekend als American odds, zijn de meest voorkomende odds die worden gebruikt bij tennisweddenschappen. Ze worden weergegeven als een positief of negatief getal, wat de potentiële winst aangeeft die u kunt maken met een inzet van €100. Positieve cijfers vertegenwoordigen de underdog, terwijl negatieve cijfers de favoriet vertegenwoordigen.

Voorbeeld: In een wedstrijd tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic heeft Nadal een moneyline-odd van +150, terwijl Djokovic een odd van -200 heeft. Als u €100 op Nadal inzet en hij wint, ontvangt u een uitbetaling van €250 – €100 voor uw initiële inzet en €150 winst. Aan de andere kant, als u €200 op Djokovic inzet en hij wint, ontvangt u een uitbetaling van €300 – €200 voor uw inzet en €100 winst.

Fractionele kansen

Fractionele odds worden veel gebruikt in Groot-Brittannië en worden weergegeven als breuken. Ze laten de potentiële winst zien die u kunt maken in verhouding tot uw inzet. Als een speler bijvoorbeeld een fractionele odd van 2/1 heeft, betekent dit dat u voor elke € 1 die u inzet, u € 2 winst zou maken als hij of zij wint.

Voorbeeld: In een wedstrijd tussen Serena Williams en Naomi Osaka heeft Williams een fractionele odd van 3/1, terwijl Osaka een odd van 1/4 heeft. Als u €1 op Williams inzet en zij wint, ontvangt u een uitbetaling van €4 – €1 voor uw inzet en €3 winst. Aan de andere kant, als u €4 op Osaka inzet en zij wint, ontvangt u een uitbetaling van €5 – €4 voor uw inzet en €1 winst.

Decimale kansen

Decimale odds worden veel gebruikt in Europa en vertegenwoordigen de potentiële uitbetaling die u zou ontvangen voor elke inzeteenheid. Ze worden uitgedrukt als een decimaal getal, zoals 2,50 of 1,75. Om uw potentiële winst te berekenen, vermenigvuldigt u eenvoudigweg uw inzet met de decimale noteringen.

Voorbeeld: In een wedstrijd tussen Roger Federer en Alexander Zverev heeft Federer een decimale notering van 1,50, terwijl Zverev een notering heeft van 2,75. Als u €100 op Federer inzet en hij wint, ontvangt u een uitbetaling van €150 – €100 voor uw inzet en €50 winst. Aan de andere kant, als u €100 op Zverev inzet en hij wint, ontvangt u een uitbetaling van €275 – €100 voor uw inzet en €175 aan winst.

Alles over Tennis Odds
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Hoe de weddenschappen op tennis worden berekend

Hoe de weddenschappen op tennis worden berekend

De odds voor tennisweddenschappen worden door bookmakers berekend met behulp van een combinatie van factoren, waaronder de prestaties uit het verleden van de spelers, onderlinge records, huidige vorm en andere relevante statistieken. Bookmakers analyseren deze factoren om de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst te beoordelen en dienovereenkomstig de kansen te bepalen.

Het is belangrijk op te merken dat bookmakers ernaar streven odds te creëren die aan beide kanten van een wedstrijd gelijke weddenschappen aantrekken. Dit zorgt ervoor dat ze winst kunnen maken, ongeacht de uitkomst. Daarom zijn de kansen niet altijd een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de werkelijke winstkansen van de speler.

Hoe de weddenschappen op tennis worden berekend
Populaire markten voor tennisweddenschappen

Populaire markten voor tennisweddenschappen

Op het gebied van tennis bieden verschillende populaire gokmarkten verschillende mogelijkheden voor gokkers. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • Wedstrijdwinnaar: De markt voor wedstrijdwinnaars is de meest eenvoudige weddenschapsmarkt in tennis. Hierbij wed je simpelweg op welke speler je denkt dat de wedstrijd gaat winnen. De kansen voor elke speler weerspiegelen hun waargenomen kansen om te winnen.
  • Inzet instellen: Met setweddenschappen kunt u wedden op de exacte score van een wedstrijd. U kunt bijvoorbeeld wedden dat een speler de wedstrijd in twee sets (2-0) of in drie sets (2-1) wint. Setweddenschappen bieden hogere kansen in vergelijking met de markt voor wedstrijdwinnaars, omdat er specifiekere voorspellingen nodig zijn.
  • Totaal aantal spellen: Op de totale spellenmarkt kunt u wedden op het totale aantal gespeelde spellen in een wedstrijd. Bookmakers stellen een grens en u kunt erop wedden of het totale aantal games boven of onder die lijn zal liggen. Deze markt is populair voor wedstrijden waarbij beide spelers gelijkwaardig zijn.
  • Handicapweddenschappen: Bij handicapweddenschappen, ook wel spread-weddenschappen genoemd, wordt een speler een virtueel voordeel of nadeel gegeven in termen van games of sets. Dit zorgt voor evenwichtigere kansen, vooral in wedstrijden waarbij één speler een grote favoriet is. U kunt er bijvoorbeeld op wedden dat een speler wint met een gamehandicap van -1,5, wat betekent dat hij of zij met minimaal twee games moet winnen.
Populaire markten voor tennisweddenschappen
Factoren waarmee u rekening moet houden bij het analyseren van de kansen op tennisweddenschappen

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het analyseren van de kansen op tennisweddenschappen

Bij het analyseren van de kansen op tennisweddenschappen zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, die u kunnen helpen beter geïnformeerde weddenschappen te nemen:

  • Spelervorm: De huidige vorm van een speler is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het beoordelen van zijn kansen om te winnen. Kijk naar hun recente resultaten, zowel in termen van overwinningen als verliezen, en overweeg of ze op hun best presteren of worstelen met inconsistenties.
  • Head-to-head-records: Head-to-head-records kunnen waardevolle inzichten opleveren in hoe twee spelers het tegen elkaar opnemen. Kijk naar hun eerdere ontmoetingen en overweeg factoren zoals speelstijl, baanoppervlak en omstandigheden. Sommige spelers hebben mogelijk een psychologisch voordeel ten opzichte van anderen, wat hun prestaties kan beïnvloeden.
  • Oppervlakte oppervlak: Verschillende spelers blinken uit op verschillende ondergronden. Sommige spelers presteren beter op gravelbanen, terwijl anderen de voorkeur geven aan gras- of hardcourtbanen. Denk aan de ondergrond van het veld en hoe deze past bij de speelstijl van elke speler. Een speler die sterk is op gravel, kan het moeilijk hebben op een hardcourt, en omgekeerd.
  • Blessure en conditie: Blessures en conditieniveaus kunnen een aanzienlijke impact hebben op de prestaties van een speler. Houd rekening met eventuele recente blessures of ziektes die van invloed kunnen zijn op het vermogen van een speler om op zijn best te presteren. Een speler die niet volledig fit is, kan moeite hebben om te concurreren tegen een fitte en gezonde tegenstander.
  • Toernooibelang:Denk na over het belang van het toernooi voor elke speler. Sommige spelers kunnen bepaalde toernooien voorrang geven boven andere, afhankelijk van hun rangschikking, carrièredoelen en eerdere prestaties. Een speler die zeer gemotiveerd is en een sterke staat van dienst heeft in een bepaald toernooi, zal waarschijnlijk beter presteren.
Factoren waarmee u rekening moet houden bij het analyseren van de kansen op tennisweddenschappen
Hoe u de beste weddenschappen op tennis kunt vinden

Hoe u de beste weddenschappen op tennis kunt vinden

Tennisweddenschappen zijn te vinden op elk online sportsbook, maar ze bieden niet allemaal dezelfde lijnen en opties. Moneyline-, spread- en totaalspellijnen zijn letterlijk bij elk online sportsbook te vinden, terwijl de andere opties alleen door de beste online bookmakers worden aangeboden.

Tennis is een sport waarvan de kansen het grootst zijn. Het is een individuele sport waarbij veel factoren een toekomstig evenement kunnen beïnvloeden. De lengte van de vorige wedstrijd, de afgelegde afstand, recente vorm en blessures, een eerder onderlinge record zijn slechts enkele van de factoren die de tenniskansen beïnvloeden.

Al deze factoren hebben een verschillende mate van invloed op de odds in verschillende sportweddenschappen, dus het controleren van meerdere bookmakers en het vergelijken van de tenniskansen kan een echt verschil maken.

Ook kan de genoemde totale spellijn bij verschillende online bookmakers verschillend zijn. Als de lijn bijvoorbeeld ergens op 23,5 games ligt, waarbij wordt verwacht dat beide spelers hun opslag gedurende een lange periode van de wedstrijd vasthouden, kan dezelfde lijn ergens anders op 22,5 liggen, wat in de meeste wedstrijden de reguliere lijn is.

Hoe u de beste weddenschappen op tennis kunt vinden
De beste online goksites voor tenniskansen

De beste online goksites voor tenniskansen

Zoals hierboven vermeld, de meeste online sportsbooks bieden online tennisweddenschappen aan maar slechts enkele hebben voldoende lijnen die voor elke tennisfan een waar genoegen zijn.

Melbet, N1 weddenschap, Unibet, William Hill, Leon weddenschappen zijn enkele van de bookmakers die alle lijnen aanbieden die een tennisgokker zou willen zien.

Het vergelijken van tennis odds is erg belangrijk om de juiste weddenschap te plaatsen en hier maximaal voordeel uit te kunnen halen. Het komt vrij vaak voor dat tenniskansen stijgen en dalen en vaak zijn er veel verschillen in de kansen tussen de dag ervoor en de wedstrijddag.

Verschillen tussen de odds zijn regelmatig, niet alleen bij moneyline-weddenschappen, maar ook bij de spreads en spellijnen.

Hetzelfde is het geval als je gokt op welke speler een toernooi gaat winnen. Verschillende bookmakers geven verschillende odds voor de topfavoriet en aangezien veel gokkers graag de winnaar kiezen, is het erg belangrijk om de bookmaker te vinden die de hoogste odds biedt voor de gekozen speler om te winnen.

De beste online goksites voor tenniskansen
Tips en trucs voor weddenschappen op tennis

Tips en trucs voor weddenschappen op tennis

Net als bij elke andere sport zijn er veel tips en trucs als het gaat om online wedden op tennis.

Voordat u een weddenschap plaatst op de wedstrijdwinnaar, moet u veel details controleren. De huidige ranglijst geeft een duidelijk beeld van hoe goed de speler is. Seizoensrecords zeggen ook veel over de recente vorm en het potentieel van de speler om meerdere wedstrijden in een toernooi te winnen of zelfs de trofee te winnen.

Wanneer je het seizoensrecord van de speler bekijkt, is er nog een cruciaal detail. Je moet het record op een bepaalde ondergrond zien, aangezien tennis op drie hoofdoppervlakken wordt gespeeld.

Als u bijvoorbeeld wilt wedden op wedstrijden van Wimbledon, moet u de gegevens van de spelers op het gras controleren. Zien dat de speler goed of slecht is op klei-oppervlakken, zegt niet genoeg, aangezien de speelstijl op gras en klei totaal anders is.

Een ander belangrijk feit is of de speler voor de eerste keer aan een bepaald toernooi meedoet of dat hij of zij een geschiedenis van succes heeft. Spelers hebben toernooien en oppervlakken waar ze zich prettig bij voelen en die ook een verschil kunnen maken.

En ten slotte is het controleren van het onderlinge record tussen de twee spelers essentieel voor het kiezen van de juiste keuze. Als een speler regelmatig zijn tegenstander verslaat, is dit een goede voorsprong voor een winnende weddenschap.

Tips en trucs voor weddenschappen op tennis
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat zijn de drie belangrijkste soorten tennisweddenschappen?

De drie belangrijkste soorten tennisweddenschappen zijn Moneyline-kansen, fractionele kansen en decimale kansen. Moneyline odds laten de potentiële winst zien van een inzet van €100, met positieve cijfers voor underdogs en negatieve cijfers voor favorieten. Fractionele odds, gebruikelijk in Groot-Brittannië, tonen de potentiële winst ten opzichte van uw inzet als breuken. Decimale odds, populair in Europa, tonen de totale uitbetaling per inzeteenheid als een decimaal getal.

Hoe werken Moneyline-kansen bij tennisweddenschappen?

Moneyline odds, ook wel Amerikaanse odds genoemd, worden uitgedrukt als positieve of negatieve getallen. Een positief getal duidt op een underdog en laat zien hoeveel winst u zou maken met een weddenschap van $ 100. +150 betekent bijvoorbeeld dat u €150 winst maakt op een weddenschap van €100. Een negatief getal geeft een favoriet aan en laat zien hoeveel u moet inzetten om €100 winst te maken. -200 betekent bijvoorbeeld dat u €200 moet inzetten om €100 winst te maken.

Wat is de betekenis van fractionele kansen bij tennisweddenschappen?

Fractionele odds vertegenwoordigen de potentiële winst ten opzichte van uw inzet, weergegeven als een breuk. 2/1 betekent bijvoorbeeld dat u €2 winst maakt voor elke €1 inzet als uw keuze wint. Deze kansen geven ook een idee van de waarschijnlijkheid van een uitkomst; hogere eerste getallen in de breuk duiden op minder waarschijnlijke uitkomsten.

Hoe bereken ik potentiële winsten met decimale kansen?

Om potentiële winsten met decimale kansen te berekenen, vermenigvuldigt u uw inzet met de decimale kansen. Als de decimale kansen bijvoorbeeld 2,50 zijn en u €100 inzet, ontvangt u €250 als u wint (€100 inzet + €150 winst).

Hoe worden de weddenschappen op tennis bepaald?

Bookmakers stellen de odds voor tennisweddenschappen vast op basis van verschillende factoren, waaronder de prestaties uit het verleden van spelers, onderlinge records, huidige vorm en andere statistieken. Ze streven ernaar om aan beide kanten van een wedstrijd gelijke weddenschappen aan te trekken om winst te garanderen, ongeacht de uitkomst.

Wat zijn populaire markten voor tennisweddenschappen?

Populaire markten voor tennisweddenschappen zijn wedden op wedstrijdwinnaars, setweddenschappen, totale games en handicapweddenschappen. De wedstrijdwinnaar wedt op wie de wedstrijd zal winnen. Setweddenschappen voorspellen de exacte score. Totaal aantal spellen is wedden boven of onder een vaste lijn van het totaal aantal gespeelde spellen. Handicapweddenschappen geven een virtueel voordeel of nadeel aan één speler in termen van games of sets.

Waar moet ik rekening mee houden bij het analyseren van de kansen op tennisweddenschappen?

Denk aan de vorm van de speler, de onderlinge records, de oppervlakte van het speelveld, de blessure- en conditieniveaus en het belang van het toernooi. Het analyseren van deze factoren helpt bij het nemen van weloverwogen gokbeslissingen.

Hoe kan ik succesvol wedden op tennis?

Om uw kansen op succes te vergroten, doet u onderzoek naar spelers en wedstrijden, beheert u uw bankroll op verantwoorde wijze, zoekt u naar waardeweddenschappen waarbij de kansen in uw voordeel zijn, en specialiseert u zich in specifieke markten of spelersprofielen.

Waar moet ik op letten bij een site voor tennisweddenschappen of bij een bookmaker?

Kies een bookmaker met een goede reputatie, een breed scala aan markten voor tennisweddenschappen, concurrerende odds, een gebruiksvriendelijke interface en aantrekkelijke bonussen en promoties. Zorg ervoor dat ze een licentie hebben en betrouwbaar zijn.

Hoe kan ik de weddenschappen op tennisweddenschappen van verschillende bookmakers vergelijken?

Gebruik online oddsvergelijkingstools zoals Oddschecker, BetBrain of OddsPortal om de odds te vergelijken die door verschillende bookmakers worden aangeboden voor een specifieke wedstrijd of markt. Dit helpt bij het vinden van de beste kansen en het maximaliseren van de potentiële winst.