Beste sportevenementen om op te wedden 2024

Het kijken, spelen en vieren van sportevenementen is al duizenden jaren een populair tijdverdrijf voor mensen. Of het nu gaat om sporten zoals we die nu kennen, oude vertoningen van jachtvaardigheid of de gladiatorengevechten van het Romeinse rijk, mensen hebben er altijd naar gestreefd om te pronken met hun sportvaardigheden. En het lijkt erop dat, zolang er concurrentie is, er supporters vanaf de zijlijn juichen.

Men denkt dat sport is ontstaan uit het demonstreren van noodzakelijke overlevingsvaardigheden. Zoals het vermogen om snel te rennen, een wapen het verst te gooien of een dier op de grond te worstelen. Later werden de deelnemers tegen elkaar uitgespeeld, misschien voor amusement of om de beste kandidaat te bepalen voor een rol die kracht en vaardigheid vereiste. Toen militaire training eenmaal in het spel kwam, begon sport te evolueren naar teamaangelegenheden die soldaten hielpen de kunst en strategie van de strijd te leren. En het vermogen om geweren te schieten en bepaalde vaardigheden te paard uit te voeren, werd belangrijker.

De meest bekende sportevenementenBeste spelers en teams ter wereldHoe wedden op een sportkampioenschap?
FIFA Wereldbeker

Deze gokgids voor de FIFA Wereldbeker bevat alle details die gokkers moeten kennen voordat ze op de FIFA Wereldbeker wedden, van de geschiedenis en de populariteit van het toernooi tot hoe ze kunnen wedden op het komende FIFA Wereldbekertoernooi van 2022. De FIFA Wereldbeker is een internationale voetbalcompetitie waarin de nationale voetbalteams voor heren deelnemen die lid zijn van de Fédération Internationale de Football Association (FIFA).

Toon meer
NBA

De NBA Finals is een jaarlijkse kampioenschapsserie die wordt georganiseerd door de National Basketball Association (NBA), het hoogste niveau van professioneel basketbal. Dit toernooi heeft meestal twee deelnemende teams, de kampioenen van de West- en Oost-conferenties. De teams spelen een best-of-seven serie die eindigt zodra een team de vierde overwinning behaalt.

Toon meer
NFL

Als sportgokkers willen wedden op American football-toernooien, worden verreweg de meest prominente wedstrijden georganiseerd door de National Football League (NFL). Een overvloed aan online goksites bieden NFL-wedstrijden. Er staan momenteel 32 professionele teams op hun roster. Degenen die voor de NFL spelen, worden beschouwd als de allerbeste atleten in deze sport.

Toon meer
UEFA Kampioenschap

Het UEFA Championship is een clubcompetitie waar topvoetbalteams uit Europa strijden om continentale suprematie. De Champions League is de elitecompetitie die wordt georganiseerd door de Union of European Football Associations, de UEFA. De Europa League en de nieuw opgerichte Europa Conference League zijn de lagere niveaus. De UEFA kiest bijna twee jaar van tevoren de locatie van de finale.

Toon meer
Olympische Spelen

De Olympische Spelen is een evenement dat elke vier jaar plaatsvindt. Het is een showcase van een breed scala aan sporten, van atletiek tot BMX-fietsen. Sporters van over de hele wereld trainen jarenlang in de hoop geselecteerd te worden om hun land te vertegenwoordigen in wat het grootste sportevenement ooit is. Het wordt georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité en wordt elke keer in een ander land gehouden.

Toon meer
Wimbledon

Deze gokgids voor Wimbledon is de ultieme bron voor tennisfans die willen beginnen met wedden op tennis. Het heeft alles wat gokkers moeten weten over tennisweddenschappen en, belangrijker nog, hoe ze kunnen wedden op het meest prestigieuze tennistoernooi, Wimbledon. Wimbledon, ook bekend als The Championships Wimbledon, of The Championships, is een tennissportkampioenschap dat samen met de French Open, de Australian Open en de US Open tot de vier Grand Slam-tennistoernooien behoort.

Toon meer
EHF Champions League

EHF Champions League-weddenschappen groeien exponentieel. In deze gids kunnen fans van handbalweddenschappen elk detail over dit sporttoernooi te weten komen, van de geschiedenis tot de evolutie ervan. Er zijn ook belangrijke inzichten over hoe u kunt wedden op de competitie die wordt beschouwd als een van de grootste sportevenementen in de handbalwereld. De EHF Champions League, ook wel de EHF FINAL4 Men genoemd, is het eerste handbaltoernooi voor heren.

Toon meer

AFL Europe: Aussie Rules

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Frankrijk vs Marokko
2022-12-14

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Frankrijk vs Marokko

De halve finales van de FIFA Wereldbeker 2022 gaan deze woensdag verder in het Al Bayt-stadion met een wedstrijd die maar weinigen van ons ooit hadden kunnen bedenken in deze fase, terwijl terugkerend kampioen Frankrijk het opneemt tegen de revelatie van het toernooi - Marokko.

FIFA Wereldbeker 2022 - Mexico vs Argentinië
2022-11-26

FIFA Wereldbeker 2022 - Mexico vs Argentinië

In een toernooi dat voor veel verrassingen en tegenslagen heeft gezorgd, is er niet één groter geweest dan de nederlaag in de openingswedstrijd van Groep C tegen Argentinië door toedoen van het sensationele Saoedi-Arabië.

Groep D Wedstrijddag 1 Preview
2022-11-22

Groep D Wedstrijddag 1 Preview

Groep D speelt op dezelfde dag als Groep C en debuteert ook op dinsdag 22 november.

Groep C Wedstrijddag 1 Preview
2022-11-22

Groep C Wedstrijddag 1 Preview

De 2022 FIFA World Cup is eindelijk begonnen en heeft ons al een aantal echt memorabele wedstrijden opgeleverd!

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

De meest bekende sportevenementen

Afbeeldingen van sportactiviteiten zoals boogschieten, zwemmen, worstelen en gewichtheffen zijn te vinden in grottekeningen en documenten van oude beschavingen over de hele wereld. Maar het zijn de Grieken die de eer krijgen om georganiseerde sporttoernooien naar de massa te brengen.

De eerste geregistreerde Olympische Spelen vonden plaats in 776 voor Christus, hoewel men denkt dat de spelen voor die tijd al honderden jaren bestonden. Die spellen omvatten hardlopen, wagenrennen, boksen, worstelen en vaardigheidsvertoon met het speerwerpen, discuswerpen en boogschieten. Het eerste geregistreerde sportevenement voor vrouwen kwam kort daarna, met de Heraean Games - genoemd ter ere van de godin Hera - die plaatsvonden in de 6e eeuw voor Christus. Er is niet veel bekend over deze spellen, maar men denkt dat ze zich, in plaats van gevechten en wapens, zouden hebben gericht op het rennen van races van verschillende afstanden.

Hoe zit het met balspelen?

Team- en balspellen zijn ook duidelijk aanwezig geweest in oude beschavingen, zo ver terug als de Azteken. Maar voetbal zoals we dat kennen, zou zich in de 12e eeuw in Engeland hebben ontwikkeld. Het werd in de 19e eeuw tot het moderne spel gebeeldhouwd, met het eerste gedocumenteerde internationale spel in 1872 tussen Schotland en Engeland. American football vindt zijn oorsprong in zowel voetbal als rugby, beide van Engelse oorsprong, maar de eerste American football-wedstrijd werd in 1869 in de VS gespeeld tussen Rutgers en Princeton Universities. Ze gebruikten een variatie op de regels van de London Football Association.

IJshockey vindt zijn oorsprong ook in Engeland voordat de Canadezen het vormden met de regels die we tegenwoordig spelen. Het eerste officiële spel werd in 1875 in Montreal gespeeld. Lacrosse is echter een spel dat zijn oorsprong vindt op het Noord-Amerikaanse continent en dat in de geschiedenis van de Indiaanse bevolking werd gespeeld.

Beste spelers en teams ter wereld

De titel van het beste sportteam ter wereld staat open voor veel discussie, maar sommige teams kunnen niet worden genegeerd. De Nieuw-Zeelandse All Blacks worden bijvoorbeeld beschouwd als het onbetwiste beste rugbyteam, dankzij hun consistente historische succes.

Terwijl in voetbal Manchester United een van de meest succesvolle geschiedenissen van elk team heeft en een van de meest herkenbare wereldwijde merken. Maar in de afgelopen jaren nam hun succes een terugval om te worden overschaduwd door directe rivaal Manchester City en de Spaanse giganten FC Barcelona en Real Madrid. Wat betreft de meest waardevolle wereldwijde sportteams, noemde Forbes de New York Yankees en LA Lakers in de top vijf in 2021. En de eerste plaats ging naar de Dallas Cowboys, ondanks dat ze sinds 1996 geen Superbowl meer hadden gewonnen.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken over een heel team, of zelfs maar over de grootste sportevenementen, u hoeft zich alleen maar te concentreren op één supersteratleet. Enkele van de beste spelers ter wereld op dit moment zijn Tom Brady, wiens pensionering bij American Football nog geen twee maanden duurde. Baanbrekende Simone Biles, 's werelds meest gedecoreerde turnster. Conor McGregor, de opvallende Mixed Martial Arts Fighter, en recordbrekende Formule 1-coureur Lewis Hamilton.

Hoe wedden op een sportkampioenschap?

Als je je liefde voor sport naar een hoger niveau wilt tillen, kan wedden op esport-evenementen of grote sportkampioenschappen een heel nieuw element van opwinding toevoegen.

  • Doe eerst je onderzoek. Blind wedden op sporttoernooien, teams of atleten zonder er iets van af te weten, is een snelle manier om te verliezen. Bekijk een lijst met sporttoernooien en de beste sportevenementen, sportcompetities en online sporttoernooien. Lees meer over de door u gekozen sport en leer hoe u de kansen kunt lezen en begrijpen voordat u verder gaat.
  • Bepaal of u uw weddenschap persoonlijk wilt plaatsen bij een traditionele gokwinkel. Of kies ervoor om te gebruiken online sportweddenschappen of apps. Deze maken het proces sneller en handiger, hoewel onpersoonlijker.
  • Kies het type weddenschap dat u wilt plaatsen. Wed je puur op de winnaar van het spel? Of op de totaalscore? Misschien wil je op meer dan één wedstrijd wedden, waarbij elke wedstrijd moet winnen om je uiteindelijke overwinning te verzekeren. Bekijk alle opties voordat u beslist.
  • Als je alle beslissingen hebt genomen, plaats je je weddenschap.
  • Leun achterover, kruis je vingers en wacht op de uitkomst!
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries