Gokverslaving

Natalie Turner
PublisherNatalie TurnerPublisher
WriterJasper de VriesWriter

Gokverslaving vermijden

Voor iedereen die niet in de val is gelopen, klinkt gokverslaving als een onmogelijk scenario. Veel mensen die van gokken houden als een sociale bezigheid, begrijpen niet hoe het mensen erin kan zuigen. Gokverslaving is een serieus probleem dat alle gokkers te allen tijde moeten proberen te vermijden.

Om dit te doen, is het belangrijk om te begrijpen wat dergelijk gedrag veroorzaakt.

Emotioneel wedden

Sommige mensen houden ervan om te wedden op teams die ze ondersteunen. Anderen zijn tegen die teams die ze haten. Hierdoor verliezen ze de rationaliteit in hun gokproces. Als weddenschappen niet goed gaan, zullen ze waarschijnlijk de achtervolging voortzetten tot een punt waarop ze er geen controle meer over hebben.

Wedden als een investering

De tijden zijn misschien moeilijk geweest, maar wedden met als enige doel om geld te verdienen is nog steeds een slecht idee. Net zoals je al je geld in een start-up zou steken, zal wedden als bedrijf om meer blijven vragen. U jaagt op verliezen en wilt profiteren van winsten. Vermijd dit altijd.

Andere veelvoorkomende oorzaken van gokverslaving zijn:

  • Verguisd worden omdat je te veel gokt
  • Geen gokbudget hebben
  • Stress of depressie die voortkomt uit andere gebieden (afbuiging en troost zoeken).
  • Associatie met gokverslaafden

Wedverslaving vermijden

Met de bovengenoemde redenen is het gemakkelijk te zeggen hoe men verslaving kan vermijden. Het is het omgekeerde van bovenstaande oorzaken. Maar meestal is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het belangrijkste is om de emotie bij het wedden weg te nemen. Wed niet omdat je blut bent. Of dronken. Of pijn doen. Koppel uw weddenschappen niet aan uw steun voor teams.

Bovendien is het belangrijk om te begrijpen dat verslaving een stoornis is. Als je een verslaafde tegenkomt, neem dan contact op en help hem/haar. Je kunt ze doorverwijzen naar organisaties zoals Be Gamble Aware, Priory Group en Help Guide waar ze professionele hulp kunnen krijgen.

About the author
Natalie Turner
Natalie Turner
About

Natalie "OddsQueen" Turner, afkomstig uit de bruisende stad Toronto, is de drijvende kracht achter BettingRanker. Met twintig jaar ervaring in de gokindustrie hebben haar ongeëvenaarde expertise en visionair leiderschap van BettingRanker het go-to-platform gemaakt voor alles wat met sportweddenschappen te maken heeft.

Send email
More posts by Natalie Turner