Tennis wedden

Tennis is sinds het einde van de 19e eeuw een populaire sport voor spelers, toeschouwers en sportgokkers over de hele wereld. Het snelle actiespel is geschikt voor een cardiotraining, leuk om naar te kijken en een spannende sport om zowel live als pre-game op te wedden. Het is een populair spel onder zowel gokkers als sportsbooks. Er zijn zoveel tennistoernooien om op te wedden, waardoor het nog beter wordt.

Dit artikel bevat verhelderende informatie over wedden op tennis voor zowel beginners als doorgewinterde gokkers.

Tennis wedden
Beste tennisweddenschappenHoe te wedden op TennisWedden op tennis
Beste tennisweddenschappen

Beste tennisweddenschappen

Tennis bestaat al vele jaren, met de moderne vorm rond 1859. Sindsdien zijn er informele weddenschappen op de resultaten van games. Toen officiële sportweddenschappen een reguliere activiteit werden, was tennis een van de eerste sporten die door bookmakers werd geadopteerd naast het toen gebruikelijke wedden op paardenraces.

De populariteit van wedden op tennis is gestaag gegroeid sinds het voor het eerst begon. Tegenwoordig zijn er grote toernooien en sterspelers die massaal gokkers aantrekken om te wedden op spelresultaten. Namen als Maria Sharapova, Roger Federer en Serena Williams zijn voor veel gokkers vaak 'zekere weddenschappen'. Grote toernooien zoals de Opens (Wimbledon, Australische en Franse) en de Olympische Spelen zijn altijd populair bij gokkers.

Vandaag, online sportweddenschappen heeft wedden op tennis nog populairder gemaakt. Mensen kunnen inzetten in buitenlandse gokbedrijven en hun winsten direct ontvangen. Gokbedrijven hebben ook hun markten uitgebreid door live weddenschappen, uitbetalingen en virtuele tennisspellen en competities te introduceren.

Beste tennisweddenschappen
Hoe te wedden op Tennis

Hoe te wedden op Tennis

Tennisspellen worden gespeeld als enkel- of dubbelspel. De eerste stap is het kiezen van een goksite die grote markten biedt (veel dingen om op te wedden), gebruiksvriendelijk is, goede ondersteuning heeft en efficiënt is in betalingen. Zodra dit is gebeurd, kan iedereen met gemak wedden op tennis. Populaire weddenschappen zijn onder meer:

  • Money Line: De regelrechte winnaar van een tenniswedstrijd.
  • Spelspreiding: Wedden op de speler/het team dat in een bepaalde periode meer wedstrijden zal winnen, bijvoorbeeld een toernooi of serie.
  • Set Spread: Wedden op hoe sets worden gewonnen in een wedstrijd. Zal een speler bijvoorbeeld twee straight sets winnen, de eerste winnen en de andere twee verliezen, enzovoort.
  • Andere weddenschappen zijn over/under, futures en rekwisieten.

Voor het plaatsen van deze weddenschappen moet een gokker een inzet op zijn of haar wedaccount storten. Op de goksite worden de kansen voor elke uitkomst weergegeven. (De kansen worden besproken in het volgende gedeelte van dit artikel).

De speler controleert de voorspelde uitkomst, voert een in te zetten bedrag in en klikt vervolgens op 'bevestigen'. De inzet wordt vervolgens van de wedrekening van de speler afgetrokken terwijl deze op resultaten wacht. Winnende weddenschappen worden meestal direct uitbetaald via een methode naar keuze van de speler.

Hoe te wedden op Tennis
Wedden op tennis

Wedden op tennis

De kansen zijn de grootte van de uitdaging die een speler moet overwinnen om een spel te winnen. Als een speler een quotering van één (favoriet) heeft, is het spel voor hem makkelijker dan voor een speler met een quotering van 10.

Voor gokkers betekent daarom dat de grotere kans dat ze meer zullen winnen, dat wil zeggen, wedden op een underdog is een weddenschap met een hoog risico, maar het heeft een beter rendement. Deze worden vaak uitgelegd in algemene artikelen over hoe je op sport kunt wedden en artikelen die tips voor sportweddenschappen aanbieden.

Tennisweddenschappen zijn vergelijkbaar met die van andere sporten. Dezelfde weddenschappen worden echter in verschillende delen van de wereld anders uitgedrukt. Er zijn fractionele/Britse odds, Europese/decimale odds en Amerikaanse/ Moneyline odds.

Bij fractionele kansen is het eerste getal de winst die je krijgt door een weddenschap te plaatsen die wordt aangegeven met het tweede getal. 5/1 odds betekent dat er vijf dollar wordt gewonnen voor een ingezette dollar. Decimale kansen geven het aantal aan waarmee de inzet moet worden vermenigvuldigd om de uiteindelijke winst te behalen. Een odd van 2,5 betekent dat een persoon die $ 10 inzet, $ 25 ontvangt als hij wint, inclusief zijn inzet.

Moneyline odds hebben een + of - teken voor de cijfers. Favorieten hebben -ve kansen, terwijl underdogs +ve kansen hebben. Een winnaar ontvangt zijn inzet plus het bedrag aangegeven op de geldlijn.

Wedden op tennis