Jouw online gok-gids

Wedden op sport is al eeuwenlang een van de favoriete bezigheden van de mens. Het begon allemaal meer dan 2000 jaar geleden in het Grieks toen de Olympische Spelen werden geïntroduceerd en verspreidde zich snel naar Rome, waar sportweddenschappen werden gelegaliseerd. Tegenwoordig hebben sportweddenschappen bijna alle uithoeken van de wereld bereikt, dankzij de opkomst van sportsbooks.

Met dat in gedachten is het algemeen bekend dat verliezen vaker voorkomen dan overwinningen bij sportweddenschappen. En zonder de juiste begeleiding als beginner is stoppen onvermijdelijk. Deze inzichtelijke pagina geeft je dus een voorproefje van wat je kunt verwachten in de enorme wereld van sportweddenschappen. Lees verder!

Top trending weddenschappen artikelenOntdek onze beste gokgidsenWoordenlijst voor weddenschappen
Arbitrage Betting

Arbitrageweddenschappen houden in dat een gokker een weddenschap plaatst op een weddenschap voor een specifieke uitkomst bij een bookmaker en tegelijkertijd een weddenschap plaatst op het tegenovergestelde resultaat elders. Deze zekere weddenschappen garanderen dat de gokker winst maakt, ongeacht de uitkomst. In de juiste omstandigheden dekt arbitrage wiskundig alle gokresultaten van een specifieke wedstrijd of competitie. De gokkers die vaak arbitrageweddenschappen plaatsen, worden arbers genoemd. Om winst te maken, zetten arbers aanzienlijke hoeveelheden geld in. 

Toon meer...
Betting Lines

De wedlijn is het punt dat het favoriete team scheidt van de underdog in sportcompetities. Bookies verkrijgen kansen op sportwedstrijden van een complex rekenmodel of computeralgoritme. Op basis van statistieken bepalen oddsmakers de waarschijnlijke overwinningsmarge tussen twee teams, die is gebaseerd op de sterkte van eerdere prestaties. 

Toon meer...
Betting Picks

Als je interesse hebt getoond in sportweddenschappen, dan is de term "weddenschappen" iets waar je regelmatig tegenaan loopt. De selecties voor sportweddenschappen zijn overal op internet te vinden, ze verwijzen naar elke sport en elke speeloptie die je in het sportsbook kunt vinden. 

Toon meer...
Crypto Betting

De toenemende populariteit van cryptocurrencies over de hele wereld heeft ertoe geleid dat bedrijven zich gaan aanpassen aan cryptocurrencies. De sites voor iGaming en sportweddenschappen zijn baanbrekend als het gaat om de acceptatie van cryptocurrency. Wij geloven dat wedden op sport met behulp van cryptocurrency het volgende grote ding is dat de toekomst van de online gokindustrie beslist zal veranderen. 

Toon meer...
Hoe te wedden

Wedden op sport is gemakkelijk, plezierig en biedt individuen de mogelijkheid om geld te verdienen. Beginners, aan de andere kant, moeten zich niet haasten met het plaatsen van weddenschappen. Zo simpel als sportweddenschappen is, is het niet gemakkelijk om in het begin alles goed te doen.

Toon meer...
Live Betting

Een korte tijd geleden hadden gokkers geen andere keuze dan een weddenschap te plaatsen en de score bij te houden tot het spel afgelopen was om te weten of de weddenschap won of niet. Traditionele sportweddenschappen voelen nu echter voor veel spelers volledig achterhaald. 

Toon meer...
Matched Betting

Sportsbooks en online goksites bieden gematchte weddenschappen aan, een strategie die individuele gokkers helpt winst te maken met prikkels die bookmakers bieden. Een gokker kan storten op een bookie-account, die de bookie matcht om risicovrij wedden mogelijk te maken. Een rekeninghouder kan ook wedden met twee of meer wedkantoren en een gratis weddenschap van één accepteren.

Toon meer...
Mobile Betting

In algemene termen is sportweddenschappen het plaatsen van weddenschappen op de geschatte uitkomst van een sportevenement. De regelmaat van het wedden op sport verschilt van cultuur tot cultuur, maar voetbal lijkt de meest populaire sport te zijn waar mensen op wedden. 

Toon meer...

Uitleg over wedden

Inzicht in de startprijs bij sportweddenschappen
2022-09-14

Inzicht in de startprijs bij sportweddenschappen

Veel mensen houden van sportweddenschappen, vooral online sportweddenschappen. Het is spannend, gemakkelijk en vol plezier. Ook deze mensen die wedden op sport kunnen van de ene op de andere dag veel rijker worden als ze wedden op winstgevende sporten met een hoog rendement. Het is goed om wat tips voor sportweddenschappen te leren voordat je het doet. Dit artikel gaat in op de vanafprijs bij sportweddenschappen. Er wordt onder meer gekeken naar wat het is, hoe het wordt besloten en wanneer het moet worden ingenomen.

De beste goksites voor tennis
2022-08-31

De beste goksites voor tennis

Tennis is een extreem populaire sport, in de top 5 van meest populaire sporten ter wereld en de tweede favoriete sport in het VK. Er is een lange geschiedenis van wedden op tennis, bijna net zo lang als de all-time favoriet van paardenraces. Daarnaast zijn er tal van tenniscompetities en grand slam-competities over de hele wereld, die bijna dagelijks veel kansen bieden voor sportweddenschappen.

Hoeveel verdienen professionele gokkers?
2022-08-10

Hoeveel verdienen professionele gokkers?

Sportgokkers hebben zich allemaal voorgesteld hoe het zou zijn om van hun hobby te leven. Sommigen hebben gedachten opgeroepen om weg te lopen met maar liefst 6 cijfers, een fortuin uit te geven aan luxe merken en naar hun droombestemmingen te reizen. De aanblik van professionele gokkers op tv lijkt opwindend. 

Een Matched Betting Guide voor beginners 2022
2022-08-03

Een Matched Betting Guide voor beginners 2022

Matched betting, ook wel 'bonusjacht' genoemd, is een unieke vorm van gokken voor gokkers die risicovrije winsten willen maken door gebruik te maken van de aanbiedingen van hun bookmaker. Net als andere gokactiviteiten, zoals wedden op sport en het spelen van online casinospellen, houdt dit in dat de beste gokwebsites beschikbaar. Echter, in tegenstelling tot reguliere weddenschappen, rekenen gokkers niet op geluk of ervaring. In plaats daarvan hebben ze alleen het volgende nodig om winst te maken:

Ontdek onze beste gokgidsen

Ontdek onze beste gokgidsen

Gelukkig zijn de experts hier bij BettingRanker toegewijd om gokkers te voorzien van alle essentiële informatie om succesvol te zijn. Hier zijn enkele topgidsen om te lezen:

 • Hoe - In de wereld van sportweddenschappen, sommige dingen zien er misschien eenvoudig uit, maar uitdagend om onder de knie te krijgen. Maar met inzichtelijke how-to-inhoud is het snel en gemakkelijk onder de knie krijgen van sportweddenschappen. De gidsen hier leren gokkers hoe ze een weddenschap kunnen plaatsen, de juiste markten kunnen kiezen, hoe wedkansen worden berekend en de meeste problemen met sportweddenschappen oplossen.
 • Strategie – Als het gaat om het selecteren van het perfecte systeem voor sportweddenschappen, verschillen de meningen. In ieder geval presenteren de gidsen hier de beste winnende strategieën om de winst in een mum van tijd te vergroten. De gokstrategieën zijn van toepassing op populaire markten zoals voetbal, golf en honkbal.
 • uitleg – Het is begrijpelijk dat het starten van een nieuwe gokreis overweldigend kan zijn. Gelukkig houden deze beste gokgidsen je hand tijdens het proces vast. U zult duidelijk de soorten weddenschappen, de mechanica van sportweddenschappen, tips voor verantwoord gokken, esports-weddenschappen en meer begrijpen.
 • Kansen – Het is dwaas om na te denken over het plaatsen van weddenschappen op sportevenementen zonder een goede grip te krijgen op de weddenschappen. Houd het dus hier om de belangrijkste soorten weddenschappen te leren en hoe ze uitbetalen.
Ontdek onze beste gokgidsen
Woordenlijst voor weddenschappen

Woordenlijst voor weddenschappen

Zoals in elke andere gokwereld, staan sportweddenschappen vol met verwarrende termen. Plaats die weddenschap eigenlijk niet zonder een aantal van deze termen te leren. Dus, hieronder is een tabel met alle traditionele sportweddenschappen om te begrijpen:

 • Actie - Een weddenschap of weddenschap.
 • AET - Extra tijd toegevoegd of gewoon extra tijd
 • Tegen de spreiding - Het spelresultaat, inclusief de puntenspreiding
 • American Odds - Weddenschappen op basis van 100 eenheden. Het zijn alternatieven voor decimale of breukkansen en hebben een plus (-) en min (+) om respectievelijk de favorieten en underdogs te tonen.
 • Bankroll - Het totale bedrag aan geld voor gokdoeleinden
 • Bonus - Incentives of beloningen aangeboden door sportsbooks aan zowel nieuwe als loyale spelers
 • Bookie - Korte vorm van een bookmaker, oddsmaker of linemaker. Bookies bepalen de marktkansen bij een sportsbook
 • Krijt - Een team of speler die de favoriet is voor het evenement
 • Sluitingslijn - Waar de puntenspreiding aan het begin van het spel is
 • Correcte score - Inzetten voor het correct voorspellen van de eindscore van het spel
 • Decimale odds - Soms Europese odds genoemd, dit zijn oneven soorten, voornamelijk op de Europese markten. Ze worden weergegeven door decimalen
 • Dime - Het verwijst naar weddenschappen ter waarde van $ 1.000, $ 100 of $ 10
 • Hond - Korte vorm van de underdog of het team dat minder kans heeft om te winnen
 • Dubbele kans - Twee opties hebben om de weddenschap te winnen. Bijvoorbeeld wedden op verlies of gelijkspel in een enkele wedstrijd
 • Edge - Het voordeel van de gokker ten opzichte van het sportsbook en vice versa
 • Even Money - Een inzet van $ 100 om $ 100 te winnen
 • Fixed Odds - Odds die niet veranderen na het plaatsen van een weddenschap
 • Fractionele Odds - Odds vermeld in breukvorm. Bijvoorbeeld 1/3 in plaats van -300 in Amerikaanse odds
 • Handvat - Totale inzet op een spel
 • Handicapping/Handicapper - Een gokker die een weddenschap analyseert voordat hij een weddenschap plaatst
 • In-play weddenschappen - Een andere naam voor live weddenschappen
 • Juice - De commissie van de bookmaker voor winnende weddenschappen
 • Lock - De favoriete favoriet om het spel te winnen
 • Longshot - Voorkeur voor de underdog in een weddenschap
 • Moneyline - Een regelrechte winst of verlies zonder puntenspreiding
 • Geen actie - Een spel dat geen weddenschappen meer aanneemt
 • Kansen op favoriet - Een team of spel dat waarschijnlijk zal winnen
 • Oddsmaker - Een andere naam voor bookmaker of linemaker
 • Over/onder weddenschap - De gecombineerde score van beide teams of spelers die meer of minder is dan wat de bookmaker heeft ingesteld
 • Player Props - Inzetten op individuele spelersacties tijdens het spel. Zoals de eerste speler die scoort of een gele kaart krijgt
 • Puntspreiding - Het cijfer dat de lijnmaker besluit om het verschil tussen het verliezende en winnende team weer te geven
 • Sharp - Een wijze professionele sportgokker
 • Steam - Een abrupte lijnwisseling door veel inzetten
 • TKO - Technische knock-out
 • Totalen - Een gecombineerd aantal punten dat een gokker kiest om te worden gescoord door spelers of teams
 • Wire-to-Wire - Wedden dat een team elk kwart of de helft van het spel leidt
 • Underdog - Een team of speler met grote kansen of minder kans om te winnen
 • Inzet - Een weddenschap geplaatst bij een sportsbook
Woordenlijst voor weddenschappen