Alles over Ice Hockey Odds

IJshockey is misschien geen populaire sport zoals voetbal of basketbal wereldwijd, maar is enorm populair in de noordelijke delen van de wereld, vooral in Canada, de VS en Noord-Europa. Daarom is het wedden op de Noord-Amerikaanse hockeycompetitie HNL, die als de beste ter wereld wordt beschouwd, ook erg populair.

De NHL is de sterkste en bekendste competitie ter wereld. Het bestaat uit 30 teams uit Amerika en Canada die elk 82 reguliere seizoenswedstrijden spelen. Aan het einde van het seizoen strijden de beste acht van elke Conference in de play-offs om de meest prestigieuze prijs: de Stanley Cup.

IJshockey is niet alleen een van de meest opwindende sporten om naar te kijken, maar biedt ook verschillende gokmogelijkheden die zowel leuk als winstgevend kunnen zijn. Of je nu een doorgewinterde gokker bent of een nieuweling die zich wil verdiepen in de wereld van ijshockeyweddenschappen, hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen.

Alles over Ice Hockey Odds
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Sleutelfactoren die de kansen op ijshockey beïnvloeden

Sleutelfactoren die de kansen op ijshockey beïnvloeden

Als het aankomt op wedden op ijshockey, het draait niet alleen om geluk. Er zijn belangrijke factoren die de kansen beïnvloeden. Als u deze elementen begrijpt, kunt u slimmere weddenschappen afsluiten, wat mogelijk tot betere rendementen kan leiden. Laten we dus eens dieper ingaan op deze belangrijke factoren.

 • Geschiedenis van teamprestaties: De prestaties van een team uit het verleden kunnen u veel vertellen over de toekomstperspectieven. Als een team een ​​winning streak heeft gehad, kunnen de kansen in hun voordeel neigen. Maar onthoud: prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige overwinningen. Blijf altijd op de hoogte van de statistieken van het huidige seizoen.
 • Spelersblessures en roosterwijzigingen: Spelerblessures kunnen de winstkans van een team aanzienlijk beïnvloeden. Als een sterspeler bijvoorbeeld geblesseerd raakt, kunnen de kansen in het nadeel van dat team kantelen. Controleer altijd de roosterwijzigingen voordat u uw weddenschap plaatst. Eventuele last-minute wijzigingen kunnen het spel sterk beïnvloeden.
 • Thuis/uit speldynamiek: Thuisvoordeel is een realiteit bij ijshockey. Teams presteren over het algemeen beter als ze op hun thuisijs spelen dankzij de vertrouwde omgeving en de steun van het publiek. Houd dus goed in de gaten waar het spel wordt gespeeld.
 • Recente onderlinge duels: Recente matchups tussen teams kunnen u ook waardevolle inzichten geven. Als team A de laatste drie wedstrijden tegen team B heeft gewonnen, is dit wellicht de veiligere gok. Maar verstoringen komen vaak voor, dus gebruik deze informatie verstandig.
Sleutelfactoren die de kansen op ijshockey beïnvloeden
Verschillende soorten ijshockeyweddenschappen

Verschillende soorten ijshockeyweddenschappen

Nu we begrijpen wat de kansen kan beïnvloeden, gaan we eens kijken naar de verschillende soorten weddenschappen die je bij ijshockey kunt plaatsen.

 • Moneyline-kansen: Moneyline is het eenvoudigste type weddenschap waarbij u het team kiest waarvan u denkt dat het zal winnen. Als de odds voor team A bijvoorbeeld +150 zijn en team B -150, wint u meer geld als u inzet op de underdog, team A, en zij winnen.
 • Inzetten op de pucklijn: Pucklijnweddenschappen zijn uniek voor ijshockey en vergelijkbaar met puntenspreidingen bij andere sporten. Hier moet een team winnen met een bepaald aantal doelpunten verschil, of verliezen met minder dan een bepaald aantal doelpunten. Dit maakt de weddenschap interessanter, vooral als één team zwaar favoriet is.
 • Meer/minder of totaalweddenschappen: Bij meer dan/minder weddenschappen zet je in op het totale aantal doelpunten dat door beide teams wordt gescoord. Als de Over/Under is ingesteld op 5,5, wed je dat het totale aantal doelpunten boven of onder dat getal zal liggen. Houd rekening met factoren zoals de defensieve en aanvallende statistieken van de teams voordat u deze weddenschap plaatst.
 • Futures en Prop-weddenschappen: Futures zijn weddenschappen op gebeurtenissen die in de toekomst zullen plaatsvinden, zoals wie het kampioenschap zal winnen. Prop-weddenschappen zijn specifieker, zoals welke speler het eerste doelpunt scoort. Deze weddenschappen zijn leuk, maar zijn over het algemeen moeilijker te voorspellen.

Door deze sleutelfactoren en verschillende soorten weddenschappen te begrijpen, bent u beter uitgerust om in de spannende wereld van ijshockeyweddenschappen te duiken. Denk eraan: gok altijd verantwoord en overweeg een bezoek aan een van de best genoteerde casino's op BettingRanker voor de beste gokervaring.

Verschillende soorten ijshockeyweddenschappen
Hoe te wedden op ijshockey

Hoe te wedden op ijshockey

IJshockey is niet alleen een van de meest opwindende sporten om naar te kijken, maar biedt ook verschillende gokmogelijkheden die zowel leuk als winstgevend kunnen zijn. Hier zijn de stappen om u op weg te helpen:

 1. Onderzoek de teams: Onderzoek altijd de recente prestaties, spelersstatistieken en andere relevante gegevens van de teams voordat u een weddenschap plaatst.
 2. Controleer de kansen: Verschillende bookmakers bieden verschillende noteringen voor dezelfde wedstrijd. Vind de beste odds voor het spel waarin u geïnteresseerd bent.
 3. Plaats uw weddenschap: Bepaal het bedrag dat u wilt inzetten en plaats uw weddenschap op het team waarvan u denkt dat het zal winnen.
 4. Kijk en wacht: Geniet van het spel, en als jouw team wint, jij ook!
Hoe te wedden op ijshockey
Hoe u de weddenschappen op ijshockey kunt lezen

Hoe u de weddenschappen op ijshockey kunt lezen

Begrijpen hoe je de weddenschappen moet lezen, is van cruciaal belang voor iedereen die op ijshockey wil wedden. Het geeft niet alleen de uitbetaling voor een winnende weddenschap aan, maar toont ook de impliciete waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst. De weddenschappen vertegenwoordigen de inschatting van de bookmaker van de waarschijnlijkheid dat een specifieke gebeurtenis plaatsvindt. Ze bepalen ook de hoeveelheid geld die u kunt winnen op basis van uw inzet.

Er zijn drie primaire noteringsformaten:

 • Decimale kansen: Komt het meest voor in Europa, Australië en Canada. Het vertegenwoordigt de totale uitbetaling (inzet + winst). Een quotering van 2,50 betekent bijvoorbeeld dat u $ 2,50 ontvangt voor elke $ 1 die u inzet, inclusief uw oorspronkelijke inzet.
 • Fractionele kansen: Vaak voorkomend in Groot-Brittannië en Ierland. Weergegeven als breuken, zoals 6/4. Dit betekent dat voor elke €4 die u inzet, u €6 winst maakt.
 • Moneyline (of Amerikaanse) kansen: Op grote schaal gebruikt in de VS. Ze worden weergegeven als positieve of negatieve getallen. Een positief getal (bijvoorbeeld +150) geeft aan hoeveel winst u zou maken met een inzet van €100. Een negatief getal (bijvoorbeeld -200) geeft aan hoeveel u moet inzetten om een ​​winst van €100 te maken.

Potentiële uitbetaling berekenen:

 • Decimale kansen: Inzet x Kans = Uitbetaling. Een weddenschap van €10 met een notering van 2,50 levert bijvoorbeeld €25 op (€15 winst + €10 inzet).
 • Fractionele kansen: (inzet x teller) / noemer = winst. Met een odd van 6/4 zou een weddenschap van $ 4 een winst van $ 6 opleveren.
 • Moneyline-kansen: Voor positieve odds: (inzet x odds) / 100 = winst. Voor negatieve odds: (100 x inzet) / |Odds| = Winst.

Impliciete waarschijnlijkheid:

Je kunt de odds ook begrijpen als de inschatting van de bookmaker van een gebeurtenis:

 • Decimale kansen: (1/Odds) x 100 = Impliciete waarschijnlijkheid. De odds van 2,50 hebben dus een impliciete waarschijnlijkheid van 40%.
 • Fractionele kansen: Noemer / (teller + noemer) x 100. Voor 6/4 kansen is de impliciete waarschijnlijkheid 40%.
 • Moneyline-kansen: Voor positieve kansen: 100 / (Odds + 100) = Impliciete waarschijnlijkheid. Voor negatieve odds: |Odds| / (|Kansen| + 100).

Overrond

Het is essentieel om te begrijpen dat bookmakers een marge (bekend als de overround of vig) aan de odds toevoegen om ervoor te zorgen dat ze winst maken. Dit is de reden waarom de totale impliciete waarschijnlijkheid voor alle mogelijke uitkomsten van een gebeurtenis groter zal zijn dan 100%.

Hoe u de weddenschappen op ijshockey kunt lezen
Hoe u de beste weddenschappen op ijshockey kunt vinden

Hoe u de beste weddenschappen op ijshockey kunt vinden

 1. Gebruik oddsvergelijkingssites: Deze platforms verzamelen de noteringen van verschillende bookmakers, zodat u snel de meest gunstige noteringen voor een bepaalde wedstrijd of evenement kunt vinden.
 2. Gespecialiseerd in specifieke competities: De kansen kunnen aanzienlijk verschillen tussen competities. Door u te specialiseren in specifieke competities, ontwikkelt u een beter inzicht in teams, spelers en andere beïnvloedende factoren, waardoor het gemakkelijker wordt om waardekansen te ontdekken.
 3. Volg ijshockeynieuws: Blijf op de hoogte van het laatste ijshockeynieuws. Blessures, teamvorm en andere dynamiek kunnen de kansen beïnvloeden. Als u voorop loopt, kunt u betere kansen grijpen voordat ze korter worden.
 4. Gebruik weddenschappen: Via platforms als Betfair kunnen gokkers hun kansen voorstellen en tegen elkaar wedden. Dit peer-to-peer systeem kan soms betere odds bieden dan traditionele bookmakers.
 5. Zoek naar bookmaker-promoties: Sommige bookmakers bieden verbeterde kansen op bepaalde spellen of evenementen. Deze promoties kunnen meer waarde bieden, maar lees altijd de algemene voorwaarden.
Hoe u de beste weddenschappen op ijshockey kunt vinden
De beste online goksites voor ijshockeykansen

De beste online goksites voor ijshockeykansen

Het selecteren van de beste goksite is cruciaal voor een goede gokervaring. Dit is waar u rekening mee moet houden:

 • Reputatie: Kies altijd voor gerenommeerde en goed beoordeelde goksites. Uitchecken BettingRanker's toplijst van aanbevolen bookmakers vandaag nog en duik in de spannende wereld van ijshockeyweddenschappen!
 • Kansen aangeboden: Hoe beter de kansen, hoe hoger uw potentiële rendement.
 • Live weddenschappen: In-play of live weddenschappen kunnen de opwinding vergroten.
 • Gebruikerservaring: Een goede site is gemakkelijk te navigeren en heeft een betrouwbare klantenservice.
 • Bonussen en promoties: Veel sites bieden initiële stortingsbonussen of gratis weddenschappen voor nieuwe gebruikers.
De beste online goksites voor ijshockeykansen
Tips en trucs voor weddenschappen op ijshockey

Tips en trucs voor weddenschappen op ijshockey

Of je nu een beginner bent of ervaring hebt met gokken, hockey is op veel gebieden een over het hoofd geziene sport. Maar de specifieke kenmerken van deze sport en het wedden erop mogen niet worden gemist. Het enige wat je nodig hebt is een beetje nieuwsgierigheid, lezen en bekendheid met de voorwaarden.

Uit veel onderzoeken is gebleken dat de favorieten bij hockey belangrijker zijn dan bij andere sporten. Slechts 41,2% van de underdogs won, in tegenstelling tot honkbal waar ze bijvoorbeeld 42,5% wonnen. Het klinkt als een klein verschil, maar dat verschil van 1,3% maakt een groot verschil in het winnen van tickets.

Het is ook interessant dat hockey niet zoveel belang hecht aan de vraag of teams op 'thuisijs' spelen als bij andere sporten. Het heeft te maken met de stadions, omdat hockeyspelers in tegenstelling tot andere sporten behoorlijk geïsoleerd zijn van de menigte en minder afleiding hebben. Voor de NHL bedraagt ​​de thuisoverwinningsratio 54,9% en de uitoverwinningsratio 45,1%.

Het belang van de doelman

Keepers bij ijshockey krijgen vaak een vrije dag, vooral als hun team een ​​reeks succesvolle wedstrijden heeft gespeeld. Hoewel het waarschijnlijk niet zoveel uitmaakt als de startende werper bij honkbal of de startende quarterback bij American football, kan het verschil tussen de startende doelverdediger van een team en de back-up aanzienlijk zijn.

Het is dus belangrijk om goed op te letten welke doelman de wedstrijd zal starten voordat je geld inlegt op je weddenschap.

Tips en trucs voor weddenschappen op ijshockey
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

FAQ

Alles wat je moet weten over casino's

Wat zijn de populairste soorten weddenschappen bij ijshockey?

De meest populaire weddenschappen bij ijshockey zijn onder meer moneyline-weddenschappen, puck-line-weddenschappen, over/under-weddenschappen en prop-weddenschappen.

Hoe werkt de moneyline-weddenschap bij ijshockey?

Bij Moneyline-weddenschappen wordt de winnaar van een spel gekozen. Positieve en negatieve odds geven respectievelijk de underdog en de favoriet aan. Als de odds bijvoorbeeld -150 zijn, moet u €150 inzetten om €100 te winnen op de favoriet.

Wat is de pucklijnweddenschap en hoe verschilt deze van de puntenspreiding bij andere sporten?

De pucklijn bij ijshockey is vergelijkbaar met een puntenspreiding. Het geeft een team een ​​handicap van -1,5 doelpunten of +1,5 doelpunten. Wedden op de favoriet op -1,5 betekent dat ze met minstens 2 doelpunten verschil moeten winnen, terwijl wedden op de underdog op +1,5 betekent dat ze met 1 doelpunt verschil kunnen verliezen en toch de weddenschap kunnen dekken.

Hoe werken over/under-weddenschappen bij ijshockey?

Over/under-weddenschappen, ook wel totalen genoemd, houden in dat wordt voorspeld of de totale gecombineerde score van beide teams boven of onder een specifieke waarde zal liggen die door oddsmakers is vastgesteld.

Wat zijn prop bets bij ijshockeyweddenschappen?

Prop-weddenschappen zijn propositie-weddenschappen die zich richten op specifieke gebeurtenissen binnen een wedstrijd, zoals welke speler het eerste doelpunt zal scoren, hoeveel reddingen een doelman zal maken of of een bepaalde speler bestraft zal worden.

Zijn er strategieën voor succesvol wedden op ijshockey?

Prestaties van onderzoeksteams, recente vorm, blessures en onderlinge duels. Denk aan thuis-/uitrecords en let op trends zoals doelpuntenpatronen en de effectiviteit van powerplay.

Hoe belangrijk is het thuis-ijsvoordeel bij ijshockeyweddenschappen?

Het thuisijsvoordeel kan de weddenschapsresultaten beïnvloeden. Teams presteren thuis vaak beter vanwege de bekendheid met de ijsbaan, de steun van het publiek en de verandering van de laatste linie, wat de wedstrijddynamiek kan beïnvloeden.

Kunnen weersomstandigheden ijshockeyweddenschappen beïnvloeden?

Weersomstandigheden hebben zelden invloed op indoor ijshockeywedstrijden. Buitenspellen kunnen echter worden beïnvloed door het weer, wat van invloed kan zijn op de gameplay en mogelijk ook op weddenschappen.

Wat is 'live wedden' bij ijshockey en hoe werkt het?

Met live wedden, of tijdens het spelen, kunt u weddenschappen plaatsen tijdens het spel. De kansen worden in realtime aangepast op basis van de voortgang van het spel en bieden mogelijkheden om te profiteren van veranderende situaties.

Hoe moeten beginners hun bankroll beheren als ze op ijshockey wedden?

Beginners moeten een budget voor weddenschappen instellen en voorkomen dat ze meer riskeren dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Overweeg het gebruik van een eenhedensysteem, waarbij een eenheid een bepaald percentage van uw bankroll vertegenwoordigt, om weddenschappen consistent te beheren. Begin met kleinere inzetten terwijl je de kneepjes van het vak leert.