Sports teams worth betting on in 2022

Landen over de hele wereld legaliseren sportgokken. Wettelijke kaders voor deelname aan weddenschappen op favoriete sportteams hebben geleid tot een hausse in online en offline weddenschappen. Fans geven elk jaar miljarden uit aan sportweddenschappen. Sportteams bestaan uit individuen die samenwerken in een team tijdens het beoefenen van een bepaalde sport. Het aantal spelers in elk team varieert, afhankelijk van de regels van elke specifieke sport.

Een sportteam creëert op een aantal manieren een merkidentiteit. Collegiale teams krijgen vaak de naam van de universiteits- of universiteitsmascotte van het team. Pro-teams identificeren zich meestal met de regio van de locatie waar het team is gevestigd. In het geval van gesponsorde teams mag het team de naam dragen van het bedrijf dat de rekening voor alle teamkosten draagt. Voor fans kunnen de branding en populariteit van een team bepalen hoeveel weddenschappen gokkers op het team plaatsen tijdens een competitie.

Bundesliga

De Bundesliga is de hoogste divisie van het Duitse clubvoetbal. Het omvat een uitgebreid netwerk van organisaties die de sport actief promoten in het hele Europese land. Het Duitse Federale Voetballiga, of Bundesliga-complex netwerk van verenigingen, teams en lidmaatschappen omspant het hele land en omvat verschillende speel- en organisatieniveaus. Het reguliere seizoen loopt van augustus tot mei. Elke partij speelt 34 wedstrijden, zowel thuis als uit, waardoor online bookmakers voor Bundesliga-weddenschappen enorme markten hebben.

Toon meer...
Eredivisie

De Eredivisie is de belangrijkste betaald voetbalcompetitie van Nederland, waaraan 18 clubs deelnemen. Elke club in de competitie speelt alle andere twee keer tijdens de campagne. Een wedstrijd is meestal thuis. De terugwedstrijd vindt plaats op het terrein van de tegenstander, in totaal vierendertig wedstrijden voor elk team tijdens een campagne. Deze vele spellen stellen Eredivisie bookmaker online sites in staat gokkers enorme gokmarkten te bieden. Het voetbalcompetitiesysteem in Nederland bestaat uit twee volledig professionele divisies die ook beschikbaar zijn op online sportweddenschappen. 

Toon meer...
La Liga

La Liga is een populaire Spaanse voetbalcompetitie in de fanship- en gokwereld. Het is de elite voetbalcompetitie in het Europese land en het staat bekend als Primeira Division onder de lokale bevolking. De hoogste professionele competitie is een divisie van het Spaanse voetbalcompetitiesysteem en wordt gerund door Liga Nacional de Futbol Professional. 

Toon meer...
Le Ligue

Vanwege commerciële belangen heet het Franse Le Ligue formeel Ligue 1 Uber Eats. Het is het belangrijkste voetbalkampioenschap van het land in Frankrijk. Le Ligue wordt door twintig partijen gespeeld en kent een degradatie- en promotiestructuur van en naar Ligue 2. De competitie wordt beheerd door de Franse voetbalfederatie LFP. Voor de campagne van 2023/24 zijn er plannen om Le Ligue terug te brengen tot achttien teams. De meeste wedstrijden vinden plaats in het weekend. 

Toon meer...
Premier League

De Engelse Premier League, algemeen bekend als de Premier League, onderscheidt zich als 's werelds grootste en populairste voetbalcompetitie en meest bekeken sportevenement. Twintig teams vormen deze competitie en strijden in thuis- en uitwedstrijden. Er zijn in totaal 380 spellen tijdens het seizoen, wat de beste online bookmaker-sites biedt met veel gokevenementen. Premier League werkt op basis van degradatie en promotie. 

Toon meer...
Meest populaire sportteams om op te wedden

Meest populaire sportteams om op te wedden

Een grote meerderheid van de deelnemers aan sportteams zijn amateursporters. Pro-teams en competities zijn echter een integraal onderdeel geworden van het moderne sportlandschap. Hier is een lijst met sportteams, die de meest waardevolle ter wereld zijn.

  • Real Madrid CF - $ 4,8 miljard
  • Dallas Cowboys - $ 5,7 miljard
  • FC Barcelona - $ 4,8 miljard
  • New York Knicks - $ 5 miljard

In 2012 wedden gokkers op sportteams meer dan $ 58 miljoen op de finale van Wimbledon op online sportweddenschappen. Meer dan 1 miljard fans stemden af om Wimbledon-wedstrijden tijdens de competitie te bekijken. Het spel staat op de vierde plaats in de gokpopulariteit onder sportgokkers.

Met ongeveer 93.000 wedstrijden hebben tennisfans volop mogelijkheden om te wedden. Wereld nummer 1 Iga Swiatek is een favoriet in elke tenniscompetitie, vooral na het winnen van de 2022 French Open in Parijs.

Tijdens March Madness zetten gokkers ongeveer $ 10 miljard in op basketbal, wat de derde plaats is in de populariteit van weddenschappen onder sportfans. Terwijl 68 teams strijden om het nationale kampioenschap, wedden de fans van het team op de uitkomst van individuele wedstrijden en de laatste kampioenschapswedstrijd. De Kansas Jayhawks wonnen het NCAA-kampioenschap van 2022, waardoor het team in 2023 een speler is om naar uit te kijken.

American football is de tweede na slechts één sport in wereldwijde weddenschappen. De National Football League trekt de helft van alle sportweddenschappen in Amerika aan. In feite trok de Super Bowl in 2018 een recordbedrag van $ 158 miljoen aan legale weddenschappen. Schattingen van illegaal wedden op het kampioenschap brengen het totale bedrag aan weddenschappen dichter bij $ 5 miljard.

Hoewel de Rams de Bengals versloegen in Super Bowl 2022, hebben slechts zeven grootste sportteams opeenvolgende kampioenschappen gewonnen, en dat is sinds 2004 niet meer gebeurd. In 2023 kunnen oddsmakers kijken naar andere grote sportteams om de Super Bowl te winnen, waaronder the Buccaneers, geleid door de iconische, 7-voudig Super Bowl-kampioen quarterback Tom Brady.

Als 's werelds meest populaire sport, presteert voetbal beter dan de beste gokactie voor sportteams. Het voetbalkampioenschap FIFA World Cup trekt teams uit 210 landen die deelnemen aan het toernooi. Van kwalificatiewedstrijden tot het behalen van de finale, teams strijden om te zien wie alles zal winnen. Gokkers kijken en zetten elke stap van de weg in. Zowel FC Barcelona als Real Madrid zijn teams die de voorkeur geven aan sportsbook-kansen.

Meest populaire sportteams om op te wedden
Wed op een sportteam

Wed op een sportteam

Met duizenden maandelijkse sportcompetities hebben de beste sportteams om op te wedden gunstige kansen. Fans plaatsen weddenschappen bij populaire offline etablissementen, online websites of mobiele apps die kunnen worden gedownload in de app-stores van Apple en Google. Teams met een hoge winkans lopen een hoger monetair risico voor gokkers die deelnemen aan weddenschappen op sportteams. Daarom is het voor een gokker van cruciaal belang om alleen geld in te zetten op sporten die hij zich kan veroorloven te verliezen.

De meeste sportsbooks bieden meerdere manieren om op dezelfde competitie in te zetten. Een gokker kan bijvoorbeeld wedden op wie de wedstrijd zal winnen, welke speler als eerste zal scoren of de speler die de meeste punten zal behalen. De kansen van een favoriet team hebben een kans met een minteken. De kansen van een team dat naar verwachting zal verliezen, hebben een plusteken met de kansen.

Inzetten op basis van de marge van de verwachte overwinning in punten is een populaire manier van wedden. Als een team naar verwachting met 10 punten wint, wordt het punt -10 gespreid. Gokkers die inzetten op het favoriete team, krijgen het ingezette geld terug plus extra winsten als de odds-on favoriet met 10 punten wint.

Wed op een sportteam
Is het de moeite waard om op een sportteam te wedden?

Is het de moeite waard om op een sportteam te wedden?

Voor sportliefhebbers, wedden op sportcompetities is een vorm van entertainment, die het spel verbetert. Winnen of verliezen, inzetten is voor de meesten de ervaring waard. Geldweddenschappen zijn bijvoorbeeld een andere populaire manier om een weddenschap te winnen. Als de odds van de favoriet -400 zijn, zet een gokker $400 in om kans te maken op het winnen van $200.

De gokker wint echter zijn inzet plus $200 als de favoriet wint, maar kan $400 verliezen als de favoriet de wedstrijd verliest. Geldweddenschappen zijn populair bij sportcompetities met een lage score, zoals voetbal en honkbal. Doorgewinterde gokkers hebben geleerd hoe ze risico's moeten beheren en individuele fans spelen vaak gewoon voor de lol.

Is het de moeite waard om op een sportteam te wedden?
Hoe te wedden op sportteam

Hoe te wedden op sportteam

Doorgewinterde gokkers wedden slim. Op de hoogte blijven van weddenschappen op favoriete sportteams is een manier om de beste teams te kiezen om op te wedden. De meeste gokkers kijken naar de spellen om erachter te komen welke spelers goed presteren en welke teams weten hoe ze moeten winnen. Het onderzoeken van historische win-/verliesstatistieken is ook een slimme manier om een weloverwogen beslissing te nemen. In feite kan computersoftware de overwinningen analyseren om de waarschijnlijke winnaar te produceren in een onderlinge teamwedstrijd.

Statistieken en gegevens zijn echter slechts twee manieren om de waarschijnlijke winnaar te bepalen. Informatie in het nieuws biedt sleutels tot de toekomstige prestatiemogelijkheden van een team en biedt inzicht in wedden op sportteams. Als een team een supersterspeler verwerft, is de kans om te winnen groter. Omgekeerd, als een team een belangrijke speler verliest door een blessure, kan het voor uitdagingen komen te staan die op hetzelfde niveau strijden.

Het volgen van de weddenschappen van het sportteam is ook een effectieve manier om te wedden. De medewerkers van Sportsbooks zijn ervaren in het kiezen van winnaars en hebben meer dan 50 procent van de tijd gelijk. Om zeker te zijn van een overwinning, kan een betere ook aan beide kanten van de wedstrijd inzetten. Door ervoor te kiezen bookmakers te scheiden, kan een gokker twee weddenschappen plaatsen, wat een overwinning bijna verstevigt. Natuurlijk betekent een gelijkspel in dit scenario dat de gokker verliest als hij op beide teams inzet om te winnen.

Hoe te wedden op sportteam
Beste sportspelers ter wereld

Beste sportspelers ter wereld

Het beheersen van een sport vereist intense toewijding, talent, lef en atletisch vermogen. Er zijn maar weinig spelers die een iconische status bereiken, waaronder aanbidding van fans en een hoop geld van salarissen, winsten en aantekeningen. Hier zijn vijf spelers die de voorkeur genieten van fans en sportsbook-kansen.

  • Cristiano Ronaldo verdient maar liefst 26,4 miljoen dollar in het salaris van 2022 en heeft een Twitter-aanhang van 42 miljoen volgers. Als de meest populaire voetballer ter wereld, vergaarde hij tijdens zijn carrière meer dan $ 1 miljard aan inkomsten uit salaris en aantekeningen en heeft hij een geschat vermogen van $ 500 miljoen.

  • LeBron James verdient $ 23 miljoen voor het spelen van basketbal voor de Los Angeles Lakers, en hij tweets naar meer dan 31 miljoen Twitter-volgers. Forbes schat dat het vermogen van James meer dan $ 1 miljard bedraagt.

  • Serena en Venus Williams hebben de tenniswereld op hun kop gezet met individuele en dubbele overwinningen gedurende hun hele carrière. Beiden hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de sport door meerdere kampioenschappen te winnen, waaronder Wimbledon. Serena leidt met 19 Wimbledon-overwinningen naar Venus' 12 overwinningen. Beiden hebben de status van nummer 1 van de tennissers ter wereld genoten.

Elk van deze spelers wordt algemeen beschouwd als de beste die ooit hun respectievelijke sporten heeft gespeeld en is vaak favoriet bij gokkers.

Beste sportspelers ter wereld