UFC

UFC of het "Ultimate Fighting Championship" is 's werelds meest bekende en competitieve Mixed Martial Arts-promotie. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada, hoewel het evenementen houdt in landen over de hele wereld. In zijn bijna 30-jarige geschiedenis heeft de UFC meer dan 500 evenementen gehouden, waarvan de meeste alleen kunnen worden bekeken op Pay Per View-kanalen.

Omdat sportweddenschappen in de Verenigde Staten zijn gegroeid, is ook de populariteit van wedden op UFC-wedstrijden toegenomen. De UFC heeft verschillende officiële gokpartners, waaronder DraftKings in de Verenigde Staten, Neds in Australië en Stake.com in Latijns-Amerika.

UFC
Alles wat je moet weten over UFC-weddenschappenHoe te wedden op UFCUFC-weddenschappen begrijpen
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat je moet weten over UFC-weddenschappen

Alles wat je moet weten over UFC-weddenschappen

Hoewel de UFC al sinds 1993 bestaat, werd wedden op de sport pas in het midden van de jaren 2000 mainstream. Natuurlijk kon je weddenschappen plaatsen in Las Vegas, waar de promotie is gebaseerd, maar wijdverbreide acceptatie van UFC-weddenschappen kwam pas in het spel toen sportweddenschappen meer geaccepteerd werden in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig biedt elk legitiem UFC-sportboek de mogelijkheid om te wedden op UFC-wedstrijden, en de sport wordt snel een van de meest populaire keuzes op een gokkaart. Het heeft zelfs boksen overtroffen, een sport die ooit werd gezien als de meest populaire sport om op te wedden in de wereld.

Alles wat je moet weten over UFC-weddenschappen
Hoe te wedden op UFC

Hoe te wedden op UFC

Wedden op de UFC kan vrij eenvoudig zijn in termen van inzettypes. De meest gebruikelijke manier om op de UFC te wedden, is door de echte winnaar van de wedstrijd te kiezen, wat meestal gewoon een weddenschap wordt genoemd 'om het gevecht te winnen'.

Als je wat dieper in UFC-weddenschappen duikt, kun je daadwerkelijk wedden op hoe de wedstrijd zal worden beslist. De keuzes zijn bijvoorbeeld meestal door een beslissing, of door knock-out, technische knock-out, diskwalificatie of onderwerping.

Je kunt zelfs specifieker worden en een weddenschap plaatsen in welke ronde de wedstrijd zal worden beslist, of in het zeldzame geval dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Ten slotte kun je een weddenschap plaatsen op de over-under van het totale aantal rondes in de wedstrijd, of gewoon een weddenschap plaatsen op of het gevecht lang zal duren.

Sommige sportsbooks bieden zelfs prop-weddenschappen voor vechters, waaronder het aantal takedowns of zelfs de totale duur van het gevecht. Naarmate sportweddenschappen steeds populairder worden, online sportweddenschappen worden creatiever met de soorten weddenschappen die ze te bieden hebben.

Hoe te wedden op UFC
UFC-weddenschappen begrijpen

UFC-weddenschappen begrijpen

Aangezien UFC-weddenschappen zijn gebaseerd op slechts twee vechters, zijn de kansen meestal gebaseerd op prestaties uit het verleden. Als de twee vechters eerder tegenover elkaar hebben gestaan, dan wordt daar rekening mee gehouden bij het maken van de kansen. Als dit hun eerste match-up is, houden de sportsbooks rekening met recente prestaties en de vechtstijl van elke vechter.

Zoals je je kunt voorstellen, is het vaak moeilijk voor een sportbooker om de juiste kansen te vinden voor een matchup, dus als je je onderzoek naar elke jager doet, kun je zeker profiteren van verkeerd geplaatste gevechten.

Bij het wedden op de UFC zal je ook merken dat weddenschappen op het aantal rondes in het gevecht geplaatst kunnen worden met vrij hoge odds. Vergis je niet, in de afgelopen vijf jaar was het gemiddelde percentage gevechten om de afstand te gaan 51%.

Er is dus een klein voordeel aan gevechten over de hele afstand, en bovendien moet je de specifieke ronde selecteren waarin het zal eindigen. De kansen zijn hier tegen je gestapeld, maar als je merkt dat een bepaalde jager de neiging heeft om te landen meer knock-out klappen, dan kan er een stimulans zijn om een weddenschap te plaatsen op een vroege ronde.

UFC-weddenschappen begrijpen
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De belangrijkste onderdelen in de carrière van Connor McGregor in de UFC tot nu toe
2021-11-15

De belangrijkste onderdelen in de carrière van Connor McGregor in de UFC tot nu toe

Connor McGregor, een van de meest memorabele atleten aller tijden, en zeker een van de grootste atleten van de moderne tijd, is een enigma. Laten we eens naar zijn carrière kijken.