Nieuws

November 15, 2021

De belangrijkste onderdelen in de carrière van Connor McGregor in de UFC tot nu toe

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Connor McGregor, een van de meest memorabele atleten aller tijden, en zeker een van de grootste atleten van de moderne tijd, is een enigma. Laten we eens naar zijn carrière kijken.

De belangrijkste onderdelen in de carrière van Connor McGregor in de UFC tot nu toe

Het UFC-debuut van Connor McGregor

Conor McGregor debuteerde in 2013 in de Ericsson Globe (nu de Avicii Arena) in Stockholm. Hij dacht niet alleen aan zijn eerste gevecht, hij was ook bezig met het plannen van een UFC-overname.

Op 6 april van dat jaar was de 24-jarige pas de tweede atleet uit Ierland die voor de UFC vocht. Connor ging met precisie aan de slag met Brimage, stuurde de Amerikaan in de eerste ronde naar het canvas en verdiende McGregor zijn eerste Knockout of the Night-prijs. MMA-commentator Kenny Florian riep: "Dit is de reden waarom iedereen het over Conor McGregor heeft!"... Als hij maar wist hoe goed een voorafschaduwing hij zou hebben gemaakt.

Connor was voor het eerst headliner op de UFC Fight Night

Met slechts twee gevechten onder Connor's riem had de UFC McGregor al als een zekerheid gezien. Ze waren hier zo van overtuigd dat hij er op 19 juli 2014 de headliner van was tijdens de UFC Fight Night in Ierland. Met UFC-weddenschappen van -690 was McGregor de duidelijke favoriet.

McGregor vocht voor zijn thuispubliek in Dublin en deed het licht uit voor de Braziliaan Diego Brandão met een grote linkerhand, wat hem een ​​TKO (technische knock-out) in de eerste ronde en de prijs Performance of the Night opleverde. Na het gevecht verklaarde een nog steeds opgepompte McGregor dat er geen man meer leefde die hem op Ierse bodem kon verslaan!

De beruchte confrontatie tussen Aldo en McGregor

Toen Connor McGregor op 12 december 2015 eindelijk een poging deed om Aldo te verslaan tijdens een gevecht vóór Kerstmis bij UFC 194 in Las Vegas, maakte de Ier het gevecht binnen 13 seconden tot een einde!

Het enige dat nodig was, was een gemiste linkse hoek van Aldo voordat de Braziliaan bezweek aan een hamerachtige klap met de linkerhand op de kaak, waardoor hij met zijn gezicht naar beneden op het canvas terechtkwam. Sommigen hadden een nauwere wedstrijd voorspeld. Vóór het gevecht vertoonden online sportweddenschappen een klein voordeel van -105 in het voordeel van McGregor.

Nate Diaz - Een inzending... die vervolgens tot triomf leidt

Fans zullen zich 5 maart 2016 herinneren als de dag waarop Conor McGregor zich afmeldde voor een inzending in de tweede ronde nadat hij door de Amerikaan Nate Diaz in een naakte vernauwing was betrapt.

Maar wat werkelijk opviel aan deze cruciale uitkomst was de reactie van McGregor. Slechts vijf maanden later, op 20 augustus 2016, keerde hij terug naar Vegas om de Amerikaan opnieuw te ontmoeten in een UFC 202-rematch. Deze keer was het een nipte meerderheidsbeslissing in het voordeel van McGregor, en McGregor won een gloednieuwe set door zijn eerdere nederlaag te overwinnen.

Connor's eerste keer dat hij de titel pakte

Het was een enorm hoogtepunt in de carrière van McGregor. Eddie Alvarez zag tijdens UFC 205 in Madison Square Garden op 12 november 2016 de nu 28-jarige de wereldtitel lichtgewicht toevoegen aan zijn vedergewichttitel. Dit keer gebruikte McGregor een links-rechts combo om de Amerikaan op het canvas te laten vallen en weg te lopen met een dubbele kroon.

Het gevecht ging de geschiedenisboeken in omdat de Ier de eerste UFC-vechter ooit was die twee wereldtitels tegelijkertijd behaalde.

De update van 2020: Connor's terugkeer naar UFC

Meer dan een jaar nadat hij had aangekondigd dat hij met pensioen ging, keerde McGregor op 18 januari 2020 terug bij UFC 246 voor een weltergewichtconfrontatie met Donald "Cowboy" Cerrone.

Dit gevecht duurde slechts 40 seconden in de eerste ronde. Cerrone werd KO en McGregor nam nog een Performance of the Night-prijs mee naar huis, en verdiende ook het prestige als de eerste vechter in de UFC-geschiedenis die KO-finishes behaalde in drie divisies: vedergewicht, lichtgewicht en weltergewicht. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom mensen hem ‘The Notorious’ noemen!"

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
ThunderPick
Bonus $ 2.000

Laatste nieuws

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks
2024-04-18

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks

Nieuws