Wedden op de NCAA March Madness Online

Op de lijst van jaarlijkse grote basketbalevenementen zijn er maar weinig prominenter dan het NCAA Division I Men's Basketball Tournament. Het wordt in de volksmond ook wel March Madness genoemd. Deze toernooien bevatten 68 van de grootste basketbalteams van de universiteit. Enkele eliminatiespellen worden gebruikt om het allerbeste team te bepalen. De National Collegiate Athletic Association leidt ze.

Zoals de naam al doet vermoeden, vinden ze elk jaar in maart plaats. Gokkers zullen tot deze tijd van het jaar moeten wachten voordat online sportsbook-bedrijven markten voor het evenement kunnen openen.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat u moet weten over wedden op NCAA March Madness

Alles wat u moet weten over wedden op NCAA March Madness

Er is niet één locatie voor deze games. Net als andere grote basketbalcompetities zijn ze verspreid over verschillende steden in de Verenigde Staten. Er is een prijzenpot van $ 170 miljoen, waarvan elke Divisie I-school een deel van ontvangt. Als ze het goed doen tijdens March Madness-toernooien, kan hun aandeel in dit fonds toenemen.

Degenen die niet bekend zijn met de sport, kunnen collegebasketbal als enigszins amateuristisch beschouwen. In de afgelopen decennia hebben sportteams in de NCAA dit evenement echter tot een belangrijke datum op de professionele basketbalkalender gemaakt.

Online bookmakerswebsites over de hele wereld analyseren de prestaties van teams om hun kansen te bepalen om de nummer één plek te bereiken.

Alles wat u moet weten over wedden op NCAA March Madness
Alles wat u moet weten over basketbal

Alles wat u moet weten over basketbal

Basketbal is een van de grootste vormen van populaire sporten. Tijdens wedstrijden voor deze toernooien nemen twee teams het tegen elkaar op. Er zijn vijf spelers in elk team. Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk te schieten basketballen mogelijk in de ring van het andere team.

Tegelijkertijd moeten de spelers hun eigen hoepel verdedigen tegen aanvallen. Een standaard velddoelpunt levert het team twee punten op. Als het wordt gedaan terwijl je achter de driepuntslijn staat, worden er drie toegekend.

Overtredingen zijn een belangrijk aspect van basketbaltoernooien. Wanneer ze zich voordoen, wordt de klok gestopt. Het team waarop een overtreding is begaan, kan een aantal gratis hoepelshots schieten. Deze zijn elk een punt waard. Aan het einde van het spel wordt het team dat het hoogste aantal punten heeft verdiend uitgeroepen tot winnaar. Gedurende sportevenementen ze gaan meestal door naar de volgende fase.

Soms trekken beide teams gelijk. Als dit het geval is, is het een standaardregeling voor overwerk. De bal wordt bewogen door hem tijdens het rennen te laten stuiteren. Dit staat bekend als dribbelen. Spelers in de aanval kunnen een breed scala aan verschillende soorten schoten gebruiken.

Alles wat u moet weten over basketbal
Waarom is NCAA March Madness populair om op te wedden?

Waarom is NCAA March Madness populair om op te wedden?

Mensen zullen misschien verbaasd zijn over het populariteitsniveau dat universiteitsbasketbalevenementen zoals March Madness bereiken. In feite wedijvert het met die van de NBA. Er zijn tal van redenen waarom bookmakers zo veel aandacht besteden aan de NCAA.

De kans is groter dat een veelvoud aan teams de top haalt. Dit in tegenstelling tot de NBA waar realistisch gezien slechts vijf bookie-favorieten zijn.

NCAA-spelers moeten zich bij elke wedstrijd bewijzen. Ze krijgen niet de grote bedragen betaald die aan professionals worden gegeven. Als gevolg hiervan moeten ze bij elke basketbalwedstrijd waaraan ze deelnemen hun vaardigheidsniveau laten zien.

Gokkers kunnen hun weddenschappen baseren op het feit dat elke deelnemer op zijn hoogste niveau speelt. Dit maakt het ook wat makkelijker om de beste team.

Veel fans van de sport beschouwen March Madness als "echt basketbal", omdat het niet is aangetast door inmenging van bedrijven. Concurrenten hebben duidelijk een passie voor het spel zelf in plaats van simpelweg een niveau van bekendheid te bereiken of betaald te worden. Dit is de belangrijkste reden waarom NCAA-toernooien zo populair zijn. Het wordt geholpen door de vocale aanmoediging van fans.

Waarom is NCAA March Madness populair om op te wedden?
Hoe te wedden op NCAA March Madness

Hoe te wedden op NCAA March Madness

Als de gokker een eenvoudig inzettype wil, kunnen ze geldlijnweddenschappen plaatsen. Dit kan het kiezen van een overheersend team inhouden, evenals hoe geldpunten ze zullen winnen. Naarmate de persoon zijn weddenschapstype verhoogt, nemen de potentiële uitbetalingen vaak toe. De afweging is echter dat de kansen zullen afnemen.

Talloze online bookmaker-sites laten gebruikers wedstrijdstatistieken opnemen in hun weddenschappen. Dit kunnen driepunters, blokken en rebounds zijn. Veel gokkers kiezen graag een potentiële MVP voor individuele March Madness-spellen.

Met een parlay-weddenschap kunnen meerdere teams worden toegevoegd aan één enkele weddenschap. Het maximum is meestal acht teams. Hun totalen moeten de matchpuntspreiding dekken. Hoe lager het aantal teams, hoe groter de kans om te winnen. Als er acht worden gekozen, kunnen de kansen oplopen tot 150/1. Hoewel de uitbetaling aanlokkelijk lijkt, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de voorspellingen uitkomen.

Basketbaltoernooien zoals March Madness zijn ideaal voor futures-weddenschappen. De gokker kiest een team waarvan hij denkt dat het de nummer één zal worden. Het is belangrijk om rekening te houden met huidige statistieken en prestaties uit het verleden. Niche bookmakers kunnen meer exotische weddenschappen aanbieden.

Hoe te wedden op NCAA March Madness
De beste NCAA March Madness goksites in 2024

De beste NCAA March Madness goksites in 2024

Het basketbalspel is enorm populair binnen online gokgemeenschappen. Op sommige bookmakerssites komt het op de tweede plaats na voetbal. Met zo'n prevalentie kan een beginnende gokker het moeilijk vinden om fatsoenlijke merken te kiezen. Als het gaat om wedden op basketbal, springen er drie sites uit. De eerste is William Hill. Wanneer de NCAA-kampioenschappen beginnen, biedt deze site een scala aan verleidelijke markten.

In het verleden was William Hill vooral bekend om zijn fysieke bookmakers. Meer recentelijk is het online verhuisd. De lay-out van hun site is gestroomlijnd in het ontwerp, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om snel basketbalweddenschappen te plaatsen.

Als alternatief kan de gokker gebruiken: 888 Sport om in te zetten op March Madness-kampioenschappen. Over het algemeen vinkt de site alle belangrijke vakjes aan. Het biedt goede beveiliging, tal van bankmethoden, een verscheidenheid aan weddenschappen en vriendelijke klantenondersteuning. 888 Sport zal aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar een solide bookmaker. Een andere optie is Mr Play.

Als merk is het minder bekend dan William Hill en 888 Sport. Desondanks is het platform dat eigendom is van Aspire Global, erg populair gebleken bij fans van basketbal. Het beschikt over een matchtracker en in-play weddenschappen.

De beste NCAA March Madness goksites in 2024
Geschiedenis van NCAA March Madness

Geschiedenis van NCAA March Madness

In 2011 omgedoopt de omroep CBS Sports de NCAA Division I Men's Basketball Tournament als "March Madness". Als gevolg hiervan zouden sommige sportfans kunnen aannemen dat dit evenement iets meer dan tien jaar oud is.

De geschiedenis is echter veel rijker. De oorsprong gaat zelfs helemaal terug tot 1852. Universiteiten als Yale en Harvard daagden elkaar uit voor roeiwedstrijden. Tegen het einde van de 19e eeuw was dit uitgebreid naar andere sporten, waaronder basketbal.

In het begin van de 20e eeuw was er een drang om een organisatie op te richten die zich richtte op het veranderen van de sportregels op de universiteit en het veiliger maken ervan. In 1905 werd de Intercollegiate Athletic Association of the United States (IAAUS) opgericht. De naam werd in 1910 veranderd in de NCAA.

De NCAA heeft in de 20e eeuw een reeks regels voor basketbal opgesteld. Zowel het ledental als het aantal kampioenschappen nam toe. Er werden deals gesloten met netwerken om deze games uit te zenden. Als gevolg hiervan konden meer gokkers naar hen kijken en erop wedden.

Dit leidde ertoe dat NCAA-kampioenschappen (en March Madness in het bijzonder) zeer bekend werden. De organisatie heeft nu een jaarlijkse netto-omzet in de tientallen miljoenen dollars.

Geschiedenis van NCAA March Madness
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries