Wedden op de Rugby World Cup Online

De Rugby World Cup wordt beschouwd als een van de belangrijkste toernooien voor dit type sport. Het wordt om de vier jaar door mannelijke teams betwist. De meest vooraanstaande internationale rugbyspelers en nationale competities doen mee. Hierdoor krijgt het veel aandacht van online goksites. Elke wedstrijd wordt georganiseerd door Rugby World Cup Ltd, een entiteit die eigendom is van een groep genaamd World Rugby.

Er wordt in het geheim gestemd om te beslissen welk land de WK-toernooien zal organiseren. In het verleden hebben Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Frankrijk en de thuislanden van het VK als locaties gediend.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat u moet weten over wedden op de Rugby World Cup

Alles wat u moet weten over wedden op de Rugby World Cup

Het team dat wint, krijgt de Webb Ellis Cup uitgereikt. Vergeleken met andere spraakmakende sporttoernooien, is de geldelijke prijzenpot vrij laag. Winnende partijen worden vaak rond de 390.000 USD toegekend door World Rugby, waarbij 12.000 dollar naar elke speler gaat. Desondanks wordt het WK door velen beschouwd als een van de grootste rugbyevenementen in het internationale rugby.

Het belangrijkste nadeel is dat gokkers vier jaar moeten wachten voordat nieuwe seizoenen beginnen. Ondertussen kunnen ze zien hoe goed kwalificerende teams presteren in andere toernooien. Door dit te doen, kunnen ze de beste gokkeuzes maken bij het gebruik van online bookmakers.

Alles wat u moet weten over wedden op de Rugby World Cup
Geschiedenis van de Rugby World Cup

Geschiedenis van de Rugby World Cup

Vóór de oprichting van de Rugby World Cup waren er verschillende sporttoernooien waarbij verschillende teams tegen elkaar uitkwamen. Deze omvatten de Six Nations en Home Nations kampioenschappen. Rugby Union begon te worden gespeeld op de Olympische Spelen tijdens de vroege jaren 1900. Het concept van een grote competitie rond deze sport werd in de jaren vijftig voorgesteld. Het stuitte echter op tegenstand van de International Rugby Football Board.

Het zou nog 30 jaar duren voordat het voorstel weer boven water kwam. De Australische en Nieuw-Zeelandse rugbybonden steunden het idee van een WK. De eerste vond plaats in 1987. 16 landen namen deel. In de loop der jaren zijn dit er 20 gegroeid. 12 van hen kwalificeren zich automatisch door hun prestaties in het laatste WK. Andere teams moeten een seeding-proces doorlopen.

In 1995 bereikte de sport de professionele status. Gedurende deze periode domineerden teams van het zuidelijk halfrond de competitie. Dit veranderde in 2003 toen Engeland de beker mee naar huis nam. De afgelopen jaren is Japan ook naar voren gekomen als een grote kanshebber. Online sportboeken zou ooit Zuid-Afrika en Australië uitstekende kansen geven om te winnen. Rugby World Cup-toernooien zijn nu echter minder voorspelbaar.

Geschiedenis van de Rugby World Cup
Alles wat u moet weten over rugby

Alles wat u moet weten over rugby

Rugby werd uitgevonden in de jaren 1820. Dit maakt het een relatief nieuw speltype in vergelijking met andere reguliere spellen. In de twee eeuwen sinds de oprichting is rugby echter populair geworden bij mensen over de hele wereld. De Rugby World Cup onderscheidt zich als het belangrijkste toernooi voor deze sport. Als iemand erop wil gokken, moet hij behoorlijk wat onderzoek doen naar de spelregels.

Het is een close contact sport waarbij spelers moeten rennen met de bal in hun handen. Twee teams van 15 atleten nemen het tegen elkaar op. De bal heeft een ovale vorm, vergelijkbaar met degene die wordt gebruikt in Amerikaans voetbal. Wedstrijden vinden plaats op een rechthoekig veld met aan elk uiteinde twee doelpalen. Als een speler erin slaagt de bal binnen het doelgebied te plaatsen, scoort hij een try met een waarde van vijf punten

Ze krijgen dan de kans om nog twee extra punten te scoren met een conversieschop in de doelpalen. Tijdens strafsessies is een dropgoal of conversie drie punten waard. Zowel mannelijke als vrouwelijke rugbyspelers zijn te vinden in een overvloed aan landen. Er zijn ongeveer 2,3 miljoen geregistreerde rugbyprofessionals.

Alles wat u moet weten over rugby
Waarom is de Rugby World Cup populair om op te wedden?

Waarom is de Rugby World Cup populair om op te wedden?

Er zijn sommige sporten, zoals voetbal, die veel populairder zijn onder gokfans. Rugby is echter nog steeds een van de meest voorkomende speltypen die te vinden zijn op websites van bookmakers. Dit wordt nog duidelijker wanneer het WK begint. Het is verreweg het meest bekeken op rugby gebaseerde evenement.

Mensen vinden het leuk om erop te wedden omdat de sport zo gemakkelijk te volgen is. Tijdens een wedstrijd wordt het team dat de meeste punten scoort uitgeroepen tot winnaar. Er zijn slechts drie mogelijke uitkomsten; een overwinning, verlies of gelijkspel. Desondanks zijn er een overvloed aan opties als het gaat om soorten weddenschappen.

Als de persoon gewend is om te gokken op voetbalwedstrijden, dan kunnen ze hun kennis eenvoudig overdragen aan rugbyweddenschappen. Dit ontkent de noodzaak om opnieuw te beginnen.

Rugbywedstrijden zijn relatief kort. Tijdens een WK is het gebruikelijk dat ze na 80 minuten stoppen. Dit maakt ze ideaal voor gokkers die geen tijd willen verliezen. Het WK wordt gespeeld tussen teams van zowel het zuidelijk als het noordelijk halfrond. Er is een onofficiële rivaliteit tussen de twee regio's. Als gevolg hiervan wordt het WK door mensen over de hele wereld bekeken.

Waarom is de Rugby World Cup populair om op te wedden?
Hoe te wedden op de Rugby World Cup

Hoe te wedden op de Rugby World Cup

Voordat u een weddenschap plaatst, is het cruciaal om het juiste type weddenschap te kiezen. Dit kan inhouden dat de winnaar van een wedstrijd wordt voorspeld. Als een van deze teams een voorsprong heeft, kan een handicapweddenschap worden geplaatst op: de kansen gelijk maken.

Veel mensen raden het aantal punten waarmee een team de wedstrijd zal winnen of verliezen. Dit staat bekend als point spread betting. Soms stellen bookmakers een bepaald aantal punten vast en gokkers raden of de uiteindelijke score daarboven of eronder zal zijn.

Aangezien de Rugby World Cup een toernooi is, mag de persoon weddenschappen baseren op de hele competitie in plaats van op één individuele wedstrijd. Ze konden bijvoorbeeld de regelrechte winnaar van het kampioenschap voorspellen. Dit zijn slechts enkele van de meer populaire soorten weddenschappen voor rugby. Meer gespecialiseerde bookmakers kunnen niche-books aanbieden.

Gokkers moeten er rekening mee houden dat de rugbykansen worden beïnvloed door het feit dat wedstrijden slechts 80 minuten duren. Dit in tegenstelling tot andere populaire sporten, die doorgaans langer dan 90 of 120 minuten kunnen duren. De kansen worden ook bepaald door eerdere onderlinge confrontaties tussen teams, hun vorm tijdens de competitie en de weersomstandigheden.

Hoe te wedden op de Rugby World Cup
De beste wedsites voor de Rugby World Cup in 2024

De beste wedsites voor de Rugby World Cup in 2024

Omdat kampioenschappen zoals de Rugby World Cup zo populair zijn, zal het geen uitdaging zijn om een sportsbook te vinden met markten die erop gericht zijn. De beste goksites bieden gebruikers tal van opties als het gaat om online wedden op rugby.

In de moderne gokwereld hebben mensen een overvloed aan bankmethoden om uit te kiezen. Superieure bookmakers zouden er een uitgebreide lijst van moeten hebben, inclusief geldoverdrachten, bankkaarten, e-wallets en cryptomunten.

Unibet is beschikbaar voor mensen in 100 verschillende landen. Als het gaat om wedden op rugby, biedt het populaire soorten weddenschappen, zoals puntenspreiding, geldlijn en totalen. Meneer Groen is een andere goede keuze.

De rugbymarkten zijn beschikbaar voor gebruikers van zowel Android- als iOS-systemen. De web-app is gemakkelijk te navigeren, zodat gokkers binnen enkele seconden op rugbywedstrijden kunnen wedden. Mr. Green wordt geprezen om zijn betrouwbare klantenservicesysteem.

Gokkers konden zich ook aanmelden bij William Hill, een van de meest bekende sportsbook-bedrijven. Aanvankelijk waren ze gericht op fysieke sportweddenschappen. Onlangs hebben ze groot succes geboekt met de lancering van een online bookie. Wanneer de Rugby World Cup begint, zal de site vaak verleidelijke promotionele aanbiedingen bevatten.

De beste wedsites voor de Rugby World Cup in 2024
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries