Wedden op de Kentucky Derby Online

Elke mei wacht Louisville, Kentucky, op een van de belangrijkste sportevenementen in de staat: de Kentucky Derby. De paardenrace waarin gekwalificeerde driejarige paarden het tegen elkaar opnemen op een vlak parcours van twee kilometer is al bijna twee eeuwen magisch in elke editie. In paardensportjargon wordt de afstand van twee kilometer 10 stadiën genoemd.

Meestal gehouden op de eerste zaterdag van de maand, is de race het hoogtepunt van het Kentucky Derby Fest, een evenement van twee weken. Het wordt uitgevoerd op de Churchill Downs, een linkshandige vlakke baan. De Derby heeft zichzelf de rang van een Grade 1 Race verdiend vanwege zijn displays door de jaren heen. Het is de eerste race van het Triple Crown (Amerika) circuit dat ook de Belmont Stakes en de Preakness Stakes omvat.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Wat u moet weten over paardenraces

Wat u moet weten over paardenraces

Dankzij de enorme aanhang heeft de meest bezochte stakes-race ook verschillende bijnamen verdiend. Sommigen noemen het 'The Run for the Roses', een toespeling op het gordijn van bloemen dat de winnaar ontvangt.

Anderen noemen het 'de snelste/meest opwindende twee minuten in de sport'. Al deze voorliefde toont aan waarom elke sportliefhebber de normaal gesproken op televisie uitgezonden race van over de hele wereld zou moeten bijwonen of volgen.

Paardenrennen is een van de oudste Competitieve sporten, die teruggaat tot 648 voor Christus. Sindsdien was het eeuwenlang een reservaat van de rijken, vandaar de bijnaam 'The Sport of Kings'
Het gaat om een jockey (ruiter) en een getraind paard die met anderen strijden om een bepaalde afstand te overbruggen en over vaste obstakels te springen.

Paardenraces nemen veel verschillende vormen aan, bijv. vlakraces, enduranceraces, springraces, enz. De regels verschillen ook voor verschillende races. Deze omvatten handicapopname, categorieën op leeftijd, enzovoort.

De sport is enorm gegroeid en kent talloze evenementen en festivals die wereldwijd miljoenen fysieke kijkers en televisiekijkers trekken. De sport is sinds het begin tot nu toe ook een attractie voor gokkers geweest.

Wat u moet weten over paardenraces
Geschiedenis van de Kentucky Derby

Geschiedenis van de Kentucky Derby

Van de drie races heeft alleen de Kentucky Derby elk jaar plaatsgevonden sinds de inauguratie, zelfs tijdens Wereldoorlogen en de Grote Depressie.

De Kentucky Derby wordt sinds 1875 jaarlijks gehouden. Het was het idee van kolonel Meriwether Lewis Clark Jr., die een groep vrienden bij elkaar bracht om een renbaan te bouwen. De baan kreeg de naam Churchill Downs, naar de schenker van het land waarop hij was gebouwd.

Sindsdien wordt de race hier elk jaar verreden, met weinig of geen wijzigingen aan het formaat en het circuit. Het werd voor het eerst uitgezonden op de radio in 1925 en maakte een eerste tv-optreden in 1949. Dit waren cruciale momenten voor de race die soms in financiële moeilijkheden was geraakt. Ze markeerden een start in de opkomst van de beurs waar concurrenten voor vochten. Deze groei heeft zich tot op heden voortgezet.

Het beroemde paardensecretariaat heeft het record voor de snelste tijdrit in de Derby. De driejarige vestigde het record in 1973 door het parcours af te leggen in 1:59,4 minuten. Secretariaat werd een van de meest succesvolle racers in de divisie.

Geschiedenis van de Kentucky Derby
Recente geschiedenis van Kentucky Derby

Recente geschiedenis van Kentucky Derby

Koningin Elizabeth II was een van de racebezoekers tijdens het evenement van 2007. Dit benadrukte hoeveel van een spraakmakend evenement de Derby is en gaf het een zeer welkome publiciteit. In 2017 registreerden de Churchill Downs een menigte van 158.070 mensen toen Always Dream de eerste plaats in de race behaalde.

Tijdens het evenement plaatste de goksectie $ 209,2 miljoen aan weddenschappen. Hieruit bleek hoeveel aandacht mensen die wedden op sporttoernooien aan het evenement geven in vergelijking met andere sportcompetities.

In 2020, toen de meeste competities helemaal werden afgelast, was het enige effect dat de Kentucky te lijden had een verschuiving van data van mei naar september.

De meest gestelde vraag in 2022 over dit prestigieuze evenement was "Who bet on Rich Strike?" Nou, de eigenaar Rick Dawson wedde op Eric Reed, Rich Strike en won veel bij de 2022 Kentucky Derby. Stacie Conard en haar vijf kinderen wonnen $ 25.000 toen Rich Strike van streek was met 80 tegen 1 kansen en de 148e Kentucky Derby won.

Recente geschiedenis van Kentucky Derby
Waarom is de Kentucky Derby populair?

Waarom is de Kentucky Derby populair?

De Kentucky Derby is een van de grote sporttoernooien met biologische hype. Dat mag je verwachten van een evenement dat al 147 jaar mensen zonder mankeren vermaakt. Een van de redenen voor zijn populariteit is dat het een cultuur is. Veel mensen die het bijwonen volgen een traditie die al generaties lang wordt doorgegeven.

Daarnaast blijft de magische sfeer op elk evenement fans en deelnemers aantrekken. Mensen komen om te genieten van het plezier, de competitie en Kentucky buiten. Een rijke gokcultuur voegt brandstof toe aan de vlam. Om nog maar een andere grote paardenrace-competitie te noemen, De drievoudige kroon is een even belangrijke gebeurtenis om op te wedden.

Massale marketing heeft ook geholpen om een reeds bereidwillige aanhang te motiveren. Sinds het voor het eerst op tv verscheen, hebben omroepen om de rechten gestreden. De beschikbaarheid op veel kijkplatforms, inclusief online streams, maakt het evenement nog populairder.

De inkomsten uit verschillende stromen helpen de organisatoren om het evenement nog beter te maken. Ze waren bijvoorbeeld in staat om de Derby in leven te houden toen andere sporten werden stopgezet door de pandemie. En dat deden ze veilig. Deze lonende cyclus maakt de Derby altijd zoet.

Waarom mensen graag wedden op de Kentucky Derby

De onvoorspelbaarheid van de races maakt ze een goede sensatie. Mensen weten dat er een grote kans is om de bookmakers te verslaan, dus daar profiteren ze van. Er zijn ook tal van markten om op te wedden naast de regelrechte winnaar. De races zijn beschikbaar op de meest prominente online goksites, wat betekent dat degenen die houden van wedden op sportkampioenschappen ze overal kunnen openen.

Waarom is de Kentucky Derby populair?
Hoe te wedden op de Kentucky Derby

Hoe te wedden op de Kentucky Derby

Wedden op paardenraces is een van de oudste vormen van wedden en een van de gemakkelijkste. Of je nu online of fysiek gokt, weddenschappen zijn eenvoudig. Online wedden is vergelijkbaar met wedden op de beste eSports-kampioenschappen. Enkele populaire weddenschappen om te plaatsen zijn:

  • Win weddenschap: voorspellen welk paard de race zal winnen
  • Plaats weddenschap: De plaats waar een specifiek paard zal eindigen
  • Showweddenschap: voorspellen dat een specifiek paard op een van de eerste drie plaatsen zal eindigen

Dit zijn directe en ongecompliceerde weddenschappen, zelfs voor een beginner. Van de drie is de winstweddenschap het moeilijkst te voorspellen en heeft de hoogste uitbetaling. Het omgekeerde is de showweddenschap.

  • Exacta Bet: Voorspel positie één en twee in de juiste volgorde
  • Quinella-weddenschap: voorspel de eerste twee in willekeurige volgorde

Andere weddenschappen zijn onder andere Trifecta, Super High Five, Pick 3, Pick 4 en Pick 5. Verschillende goksites bieden verschillende markten en enigszins variërende kansen.

Hoe te wedden op de Kentucky Derby
Kentucky Derby gokstrategie

Kentucky Derby gokstrategie

Begrijpen wat elke inzet betekent, is de eerste stap. Spelers moeten ook het risico/de waarschijnlijkheid van elke weddenschap begrijpen en niet alleen kijken naar mogelijke winsten. Hoe hoger de uitbetaling, hoe kleiner de kans om te winnen.

Het volgen van het nieuws over de Derby voorafgaand aan het evenement is ook van vitaal belang. Dit geeft informatie over gebeurtenissen zoals blessures, veranderende kansen, weerseffecten op verschillende paarden, enz. Spelers moeten vooral altijd de traditionele gokgidsen; verspil geen geld aan weddenschappen, neem nuchtere beslissingen en weet wanneer je moet stoppen. En geniet altijd van de magische Kentucky Derby!

Kentucky Derby gokstrategie
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries