Wedden op de The Triple Crown Online

Degenen die graag online sportweddenschappen gebruiken, zullen merken dat paardenraces het grootste deel van de gokmarkten in beslag nemen. Deze vorm van sport is populair bij mensen over de hele wereld. In plaats van onder één raceparaplu te vallen, bestaat de Triple Crown eigenlijk uit drie verschillende paardenevenementen met afzonderlijke organisatoren. Dit zijn de Kentucky Derby, Preakness Stakes en Belmont Stakes. Het vindt elk jaar plaats tussen mei en juni.

Liefhebbers van paardenraces beschouwen de Triple Crown als de ultieme uitdaging voor volbloeden. De totale prijzenpotten voor de Belmont- en Preakness Stakes bedragen elk $ 1,5 miljoen. De Kentucky Derby heeft dat bedrag te spreiden tussen jockeys. In 2020 ontving de winnaar van de Belmont Stakes $ 800.000.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat je moet weten over de Triple Crown

Alles wat je moet weten over de Triple Crown

Slechts 13 paarden zijn erin geslaagd om alle drie de races in de geschiedenis van de Triple Crown te winnen. Het is een van de meest uitdagende prestaties om te bereiken in dit soort sport. De Kentucky Derby is de meest spraakmakende van de drie evenementen.

Het is een belangrijk aspect geworden van niet alleen paardenraces, maar ook van de sportcultuur als geheel. Er zijn beperkingen op het aantal paarden dat in aanmerking komt. Deelname aan alle drie de races kost paardeneigenaren $ 15.000.

Alles wat je moet weten over de Triple Crown
Waarom is de Triple Crown populair om op te wedden?

Waarom is de Triple Crown populair om op te wedden?

De Triple Crown is het toppunt van Amerikaanse paardenraces. Het omvat drie van de meest iconische uitdagingen in de sport. De paarden die meedoen, zijn de meest atletische en best presterende exemplaren die er zijn. Bovendien dwingt de Triple Crown jockeys om hun rijvaardigheid te verfijnen. Als gokkers van paardenraces houden, dan zal dit evenement zeer aantrekkelijk zijn.

Omdat de paarden goed bekend zijn bij het publiek, kunnen gokkers onderzoeken hoe goed ze het in eerdere races hebben gedaan. Dit is handig als het gaat om het plaatsen van een weddenschap met een online sportboek. Als de persoon zijn inzicht gebruikt, vergroot dit de kans op het maken van een juiste voorspelling.

Het doel van elke weddenschap is het behalen van een uitbetaling. Triple Crown-weddenschappen belonen degenen die kennis hebben van de sport en zijn deelnemers.

Het is ook eerlijk om te zeggen dat de Triple Crown een sociaal evenement is. De beleving van de toeschouwer staat centraal. Het deelt deze overeenkomsten met andere paardenracestoernooien zoals de Grand National. Tijdens het live kijken naar een van de drie races, is het gebruikelijk dat mensen hun telefoon tevoorschijn halen en toegang krijgen tot online goksites.

Waarom is de Triple Crown populair om op te wedden?
Alles wat u moet weten over paardenraces

Alles wat u moet weten over paardenraces

Paardenracen is een van de oudste sporten die er bestaat. Niemand kent het exacte tijdperk waarin het is gemaakt. Dit komt door het feit dat paarden al sinds de prehistorie gedomesticeerd zijn. Door de eeuwen heen zijn er wijzigingen geweest in de cursustypes en regels. Ook op het gebied van veiligheidsuitrusting zijn vorderingen gemaakt.

Het algemene concept van paardenraces is echter niet veranderd. Twee of meer van deze dieren worden bereden door jockeys die proberen hun richting en snelheid te beheersen. Het parcours kan hindernissen en sprongen bevatten. Het paard dat als eerste de finish bereikt, wordt tot winnaar uitgeroepen.

De belangrijkste uitzondering is als de jockey is afgestapt. Soms staat het evenement alleen bepaalde rassen toe om te concurreren. De leeftijd van het paard kan ook worden gebruikt om de geschiktheid te bepalen.

Bij het online wedden op paardenracestoernooien is het gebruikelijk dat mensen een enkele weddenschap plaatsen. Dit betekent dat zelfs als het dier niet als eerste komt, er toch een uitbetaling kan plaatsvinden zolang het geplaatst is. De hoeveelheid gewonnen geld neemt af naarmate het paard verder naar beneden in het klassement komt. Each-way wedden is een veel voorkomende vorm van gokken geworden in de paardenracecultuur.

Alles wat u moet weten over paardenraces
Hoe te wedden op de Triple Crown

Hoe te wedden op de Triple Crown

Het is moeilijk om een site voor sportweddenschappen te vinden die niet gericht is op paardenraces. Dit soort evenementen is een industriestandaard geworden voor bookmakerbedrijven.

Aangezien de Triple Crown drie beroemde races kent, zullen een groot aantal bookmakers er inzetmogelijkheden voor aanbieden. Als de persoon de meest ongecompliceerde mogelijke ervaring wil, kunnen ze een rechte weddenschap maken. Dit houdt in dat er één potentiële winnaar wordt gekozen.

Er zijn ook veel meer ongebruikelijke opties om te proberen. Dit zal de gokervaring verbeteren. In plaats van één paard te kiezen, kan de gokker bijvoorbeeld drie beste finishers voorspellen. Dit staat bekend als een Trifecta-weddenschap. Het vereist een voorspelling in welke volgorde ze eindigen.

Bij Exacta- en Superfecta-weddenschappen worden respectievelijk de beste twee of vier paarden gekozen. Dat laatste zal moeilijk te winnen zijn. Bijgevolg zijn de uitbetalingen behoorlijk hoog in vergelijking met gewone weddenschappen.

De weddenschappen voor elk paard worden gegeven als een breuk. Hoe hoger het getal, hoe groter de uitbetaling. De kans dat het paard wint, neemt echter af. Gokkers moeten er een kiezen die de juiste balans heeft tussen het potentieel om als eerste te eindigen en een behoorlijke uitbetaling. Factoren die van invloed zijn op de kansen zijn onder meer mond-tot-mondreclame, het type nummer en het weer.

Hoe te wedden op de Triple Crown
De beste Triple Crown-wedsites in 2024

De beste Triple Crown-wedsites in 2024

Bookmaker-websites concurreren voortdurend met elkaar om meer klanten te lokken. Ze doen dit door de best mogelijke kansen en bonussen aan te bieden. Het is de moeite waard om rond te kijken voordat u genoegen neemt met één specifiek sportsbook. Verschillende merken onderscheiden zich door hun onderscheidingen, jarenlange service en sterke reputatie.

De in Malta gevestigde bookmaker Unibet is een goed voorbeeld. Sinds de oprichting in 1999 is het uitgegroeid tot een van de meest populaire sporten gokbedrijven op de markt. Live wedden is een waardevolle functie als gebruikers hun Triple Crown-weddenschap willen wijzigen terwijl de race aan de gang is.

10bet is het overwegen waard vanwege de verscheidenheid aan soorten weddenschappen. Hun site biedt ook competitieve kansen op paardenraces. Deze zijn beschikbaar in Amerikaanse, Europese en Britse formaten. De 10bet-site heeft positieve recensies gekregen dankzij de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface.

22Bet is een nieuwer sportsbook, ideaal voor fans van wedden op paardenraces, zoals de Triple Crown. Hun primaire focus is gokkers in Europese landen. Ze blijven echter uitbreiden. Hoewel 22Bet pas sinds 2018 bestaat, is de site er al in geslaagd om indruk te maken op langetermijngokkers.

De beste Triple Crown-wedsites in 2024
Geschiedenis van de Drievoudige Kroon

Geschiedenis van de Drievoudige Kroon

Als een beginneling naar een lijst met paardenracetoernooien zou kijken, zou hij waarschijnlijk de Triple Crown herkennen. Dit komt omdat het in de loop der jaren een van de grootste sportkampioenschappen in de VS is geworden. De races waaruit dit evenement bestaat, bestonden al lang voordat de naam Triple Crown bekendheid kreeg.

De schrijver Charles Hatton wordt gecrediteerd met het bedenken van het in 1930. In de loop der jaren zou de volgorde waarin de drie races werden verreden variëren. In 1969 werd besloten om ze allemaal binnen vijf weken vast te houden. Hierdoor kunnen moderne gokkers een winnend paard voorspellen en iets meer dan een maand wachten om te zien of het een succesvolle weddenschap is.

Hoewel zowel veulens als merrieveulens zijn toegestaan in de Triple Crown, hebben merrieveulens nooit alle drie de races gewonnen. Ruinen kunnen ook meedoen. Tot nu toe hebben ze echter ook de trofee niet behaald. In 2003 wist een ruin genaamd Funny Cide eerste te worden in de Derby en Preakness.

Bij het wedden op paardenracetoernooien zoals de Triple Crown, hebben gokkers in het verleden de voorkeur gegeven aan veulens. Toen het internet werd gecreëerd, leidde dit tot de opkomst van online sportweddenschappen. Paardenraces is een belangrijke sport die te vinden is in een overvloed aan bookie-catalogi.

Geschiedenis van de Drievoudige Kroon
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries