Super Bowl

March 8, 2023

De ultieme gids voor weddenschappen op de Super Bowl om jezelf voor te bereiden

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Er zal veel geld legaal kunnen worden ingezet op de Super Bowl van 2023 nadat de wedstrijd van 2022 alle eerdere records heeft verbroken. De laatste keer, in Super Bowl LVI, zegevierden de Los Angeles Rams tegen de Cincinnati Bengals met 23-20.

De ultieme gids voor weddenschappen op de Super Bowl om jezelf voor te bereiden

Super Bowl LVII wordt op 12 februari 2023 gehouden in het State Farm Stadium in Glendale, Arizona, en er kunnen al weddenschappen op de wedstrijd worden geplaatst. Met deze deskundige gids kun je vol vertrouwen wedden op de uitkomst van de Super Bowl, ongeacht wie je denkt dat er gaat winnen.

Hoe te wedden op Super Bowl LVII

Wanneer je voor het eerst besluit te wedden op de Super Bowl, zou je je overweldigd kunnen voelen door het enorme aantal beschikbare weddenschappen en specials. We hebben de gemakkelijke, stapsgewijze procedure in kaart gebracht van een beetje geld op het spel willen inzetten voor de lol.

Kies een sportsbook voor het grote spel

Verschillende artikelen slaan dit essentiële onderdeel over, maar deze gids voor weddenschappen op de Super Bowl weet hoe belangrijk het is het vinden van de juiste sportsbook is.

De timing is perfect als u zich nog niet heeft aangemeld voor een account. Speciale aanmeldingsbonussen die zijn ontworpen om nieuwe klanten een voorsprong te geven op tijd voor de Super Bowl, zijn beschikbaar als u uitstelt tot na de AFC- en NFC-kampioenschapswedstrijden. Neem geen genoegen met de eerste bonus- of kortingsaanbieding die u ziet; doe wat vergelijkend browsen en kies de beste. We hebben een uitgebreide lijst met beoordelingen van online goksites om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Maak een nieuw account aan door te registreren

Begin met het bezoeken van uw gekozen sportsbook. Met een paar klikken nadat u op 'Nu lid worden' (of andere variaties), 'Aanmelden' of 'Gratis aanmelden' hebt geklikt, is uw nieuwe account actief. Het sportsbook zal uw account crediteren met gratis weddenschappen of bonussen zonder storting.

Plaats uw eerste storting

Na het openen van een nieuw account, is de eerste stap het financieren ervan. Een knop "Storten" die zorgt voor snelle toegang tot vele stortingsmethoden is een standaardfunctie van elke online sportsbook-service. Als u in aanmerking komt voor een stortingsmatch, zal de goksite het bonusgeld aan uw account toevoegen nadat u de storting heeft gedaan. Om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een risicovrije weddenschap als onderdeel van een welkomstpromotie, moet u een storting doen en uw eerste weddenschap plaatsen.

Zet in op de Super Bowl

Wanneer uw account is aangemaakt en gefinancierd, moet u de artikelen kiezen die u wilt kopen. Als je al een account hebt gemaakt, kun je Super Bowl-kansen zien door op NFL-markten en Team Futures te klikken. Je kunt verwachten dat het veel aandacht krijgt in de NFL-sectie die is gewijd aan toekomstige games naarmate de grote wedstrijddag nadert. Het brede scala aan prop-weddenschappen zal ter beschikking staan van de gokker.

Super Bowl-kansen en weddenschappen lezen

Weten de basisprincipes van het lezen van goklijnen kan u helpen de Super Bowl-kansen te begrijpen. Hier beginnen we met een inleiding over het interpreteren van Amerikaanse weddenschappen en het bepalen van uw kansen om te winnen of te verliezen.

Een minteken (-) wordt altijd voor de noteringen van de favoriet op een geldlijn of spread geplaatst, terwijl de sportsbook een positief (+) teken voor de noteringen van de underdog plaatst.

We gebruiken de Super Bowl LVI-ontmoeting als illustratie, maar uw werkelijke uitbetaling kan variëren, afhankelijk van het type weddenschap en de kansen.

Geldlijnen

De Super Bowl is niet anders dan elk ander spel als het gaat om weddenschappen op geldlijnen, die op de uitkomst van het spel worden geplaatst. Dit zijn de eenvoudigste kansen om te begrijpen, en nadat je je berekeningen op 100 hebt gecentreerd, zijn ze ook het eenvoudigst om te berekenen.

Als je inzet op een favoriet, geeft de geldlijn aan hoeveel je moet inzetten om €100 te winnen. Inzetten op de Rams bij -200 zou betekenen dat je $ 200 riskeert voor een mogelijke uitbetaling van $ 100 (voor een totaal van $ 300).

Als je $ 100 inzet op een underdog, is de moneyline hoeveel je kunt winnen. Met andere woorden, een inzet van $100 op de Bengals kan u $160 opleveren voor een totale uitbetaling van $260 bij +160. Bereken vanaf daar de cijfers voor het bedrag van uw inzet.

Totalen/Over-Onder

Om te wedden op de totaalscore van een spel, ook wel 'over/under' genoemd, moet u voorspellen of de uiteindelijke score hoger of lager zal zijn dan het aantal dat vóór de wedstrijd door de bookmakers is vastgesteld. Dergelijke weddenschappen zijn populair onder beginnende gokkers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om wat Super Bowl-plezier te hebben.

Totalenlijnen lopen, net als spreads, vaak van -120 tot +100, waarbij de meest voorkomende swing -105 tot -115 is.

Als u inzet op Meer dan 48,5 (-105), moet het spel 49 punten of meer hebben. Bij -105 moet je $105 inzetten om $100 te verdienen, voor een totale uitbetaling van $205 als je wint.

Afgezien van het totale speltotaal, kun je individuele kwarttotalen, rusttotalen en teamtotalen zien onder het gedeelte Teamrekwisieten van het spel.

Puntenspreidingen

De moneyline laat zien dat er grote verschillen zijn tussen de teams. Oddsmakers plaatste een puntspreiding in het spel om weddenschappen eerlijker te maken door het voordeel van de ene partij ten opzichte van de andere partij te verminderen. Deze spread vertegenwoordigt de marge waarmee de favoriet naar verwachting zal winnen en de marge waarmee de underdog naar verwachting zal verliezen.

Bij het wedden op een spel geeft de puntenspreiding aan hoeveel punten de favoriet moet winnen om de spreiding te "dekken". Als je inzet op de Rams op -4 (-110), moet Los Angeles met minimaal vijf punten verschil winnen om te verzamelen. Inzetten op een -110 lijn is hetzelfde als wedden op een negatieve geldlijn in termen van uitbetaling. Dat is het equivalent van $110 gokken om $100 te verdienen.

Om de spread te dekken, moet de underdog het spel winnen of verliezen met een kleinere marge dan de voorspelde spread. Wedden op de Bengals op +4 (-110), je kunt nog steeds winnen als ze met drie punten of minder verliezen. Deze inzet, geplaatst op een lijn -110, levert $100 op voor elke $110.

Gokkers die de Bengals steunden tegen de verspreiding, wonnen nog steeds hun weddenschappen ondanks het 13-3 verlies van het team tegen de Rams in Super Bowl LVI.

Lijnen beginnen vaak bij -110, de meest voorkomende lijn voor een puntspreiding, maar ze kunnen van -125 tot +100 gaan voordat ze in één richting worden geduwd.

Als de underdog de puntenspreiding dekt en de favoriet met precies dat aantal punten wint, is uw inzet nul en krijgt u uw geld terug.

Futures wedden

Alle weddenschappen op futures worden naar verwachting op een toekomstige datum uitbetaald. Super Bowl-futures zijn het meest populaire type weddenschap, omdat ze op elk moment tijdens het laagseizoen of het reguliere seizoen kunnen worden geplaatst en pas na de grote wedstrijd worden afgehandeld.

Aan het einde van elk seizoen bepalen bookmakers de kansen op wie het volgende jaar de Super Bowl zal winnen. Het laagseizoen is een geweldige tijd voor gokkers, aangezien de kansen altijd veranderen vanwege gratis bureau, het ontwerp en andere evenementen. Deze procedure gaat door tijdens het reguliere seizoen en de play-offs, waarna alle toekomstige weddenschappen worden afgehandeld en er een winnaar wordt uitgeroepen.

De favorieten staan bovenaan het bord en de grotere nummers onderaan, waar de underdogs zijn.

Het creëren van uw Super Bowl-weddenschapsstrategie

Wedden op de Super Bowl is een grote markt.

Zelfs degenen die niet vaak gokken, willen een deel van de actie, en regelmatige gokkers doen wat extra werk en investeren wat meer geld dan normaal. Met dit in gedachten zou het zeker geen kwaad om wat tips te hebben. Houd het volgende in gedachten bij het plannen van uw Super Bowl inzetstrategie en -tactieken.

Krijg je statistieken goed.

Gokkers kunnen snel eenvoudige berekeningen vinden, zoals punten voor/tegen en yards voor/tegen, maar ze vertellen je niet veel over de aard van de betrokken teams. Het analyseren van EPA per spel, DVOA-beoordelingen en individuele boxscores van vroege playoff-wedstrijden kan een realistischer beeld geven van de sterke en zwakke punten van een team. Het naseizoen is tenslotte als een miniseizoen op zich, en resultaten van eerdere wedstrijden kunnen zeker de uitkomsten van volgende wedstrijden voorspellen.

Bekijk de laatste blessure-updates.

Het is van cruciaal belang om te weten of er sterren beschikbaar zijn van een van beide teams. Aangezien er een periode van twee weken zit tussen de finale van de conferentie en de Super Bowl, is het mogelijk dat er tot die tijd geen betrouwbare blessure-updates beschikbaar zijn. Als je reden hebt om aan te nemen dat een belangrijke speler geblesseerd raakt of niet beschikbaar is voor de grote wedstrijd, kun je het beste kalm blijven en afwachten.

Sportsbooks worden voortdurend bijgewerkt en nemen deze informatie doorgaans mee in hun kansen.

Let in het verleden niet op Super Bowl-patronen.

Het maakt niet uit of de winnaar van de toss 7-3 is in de laatste 10 Super Bowls, of dat in het rood geklede teams een verlieslatend record hebben. Dat is een opgeblazen getal, maar je snapt het wel. Dit zijn puur toevallige gebeurtenissen die de uitkomst van de wedstrijd al dan niet kunnen beïnvloeden. Bij het jaarlijks bespreken van totaal verschillende clubs en tegenstanders, zijn zelfs tegen-de-spread (ATS) statistieken voor underdogs en favorieten zinloos.

Laatste gedachten

Onderzoek uw rekeningen om te bepalen of u extra contant geld heeft. Als je mee wilt doen aan de actie, bekijk dan de beste NFL-goksites die we hebben samengesteld. Super Bowl-weddenschappen kunnen leuk zijn als u deze deskundige ideeën en methoden in gedachten houdt.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?
2024-04-13

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?

Nieuws