NFL

January 4, 2023

NFL-voetbalkansen die gokkers moeten weten

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Hoewel er over/under en point spread odds zijn, houden de NFL voetbal odds hier niet alleen op. Er zijn tal van andere manieren om op de NFL in te zetten, waaronder moneyline, eerste en tweede helft weddenschappen en futures. 

NFL-voetbalkansen die gokkers moeten weten

Bovendien onderstreept het feit dat de NFL een hele wereld aan kansen biedt voor gokkers, nog eens door leuke fantasie-achtige prop-weddenschappen en live-weddenschappen in te gooien (waarmee spelers kunnen wedden op het volgende spel en op kansen die het hele spel lang blijven veranderen). Deze gids onderzoekt enkele van de meest populaire NFL-kansen die te vinden zijn op goksites online.

Moneyline-kansen

NFL weddenschappen op geldlijnen blijft aan bekendheid winnen naarmate meer gokkers de waarde van dit type weddenschap beginnen te begrijpen, vooral als het gaat om lang wedden op schoten. De geldlijn is ongetwijfeld de eenvoudigste NFL-weddenschap die iemand kan plaatsen, aangezien de gokker simpelweg het team kiest dat de wedstrijd regelrecht zal winnen; het is niet nodig om de punten te voorspellen die zullen worden gescoord. 

Het sap is het enige nummer waarop de gokker zich moet concentreren, waarbij de positieve waarde de underdog aangeeft en de negatieve de favoriet.

Als de gokker bijvoorbeeld een favoriet van -120 kiest bij een geldlijninzet, moet hij $120 riskeren om $100 te winnen. Aan de andere kant impliceert wedden op de +120 underdog dat men $100 moet riskeren om $120 te winnen als de underdog rechtstreeks wint. In de meeste gevallen hebben weddenschappen op geldlijnen een betere waarde; ze kunnen een groter rendement opleveren voor minder risico. 

Hoewel zeldzaam, zijn er wedstrijden waarbij beide partijen negatieve geldlijnkansen krijgen toegewezen. Het team met het laagste cijfer wordt in dat geval als de odds-on-favoriet beschouwd.

Kansen op puntspreiding

Wie houdt er niet van een ouderwetse NFL spread bet? NFL verspreid weddenschappen zijn niet alleen een favoriet voor zowel starters als doorgewinterde gokkers, maar ze zijn ook koning als het gaat om wedden op online sportweddenschappen. Een veel voorkomende misvatting is dat bookmakers de point spread odds instellen als een voorspelde winstmarge. In plaats daarvan is het het aantal dat volgens bookmakers een goede balans zou zijn tussen gokkers die willen wedden op hun favoriet en degenen die hun geld willen inzetten op de underdog.

Een negatieve waarde (-11,5) naast een team betekent bijvoorbeeld dat veel punten in het voordeel zijn. Om te bepalen of het team een wedstrijd heeft gewonnen, moet de gokker dus 11,5 punten aftrekken van de score van het team. 

Omgekeerd betekent een positieve waarde op dezelfde game (+11,5) dat de underdog een voorsprong heeft van 11,5 punten. Bij NFL-weddenschappen moet het odd-on favoriete team met minstens 12 punten winnen om de spread te dekken. De underdog kan nog steeds met 11 punten verliezen, maar heeft nog steeds de spread gedekt.

Een ding dat het vermelden waard is, is dat NFL-matchups niet bepaald onvoorspelbaar zijn. De puntenspreiding is bedoeld om dingen in evenwicht te brengen en interessant te maken voor gokkers in gevallen waarin één team sterk wordt begunstigd. Door punten af te trekken van de odd-on-favoriet en ze toe te voegen aan de hond, moedigt de puntenspreiding gokkers aan om op beide kanten in te zetten, zelfs als de matchup erg scheef is.

Over/Minder (Totalen) Kansen

Meer dan/minder inzetten is een andere populaire manier om in te beleggen NFL-spellen. Ook bekend als Totals, over/under weddenschappen vereisen dat de gokker inzet op de vraag of de uiteindelijke score boven of onder een door de bookmakers bepaald getal zal blijven. Als iemand een weddenschap plaatst op Onder 37,5, voorspellen ze in wezen een defensieve strijd en dat de overtredingen zullen worstelen. Inzetten op meer dan 37,5 betekent dat de gokker voorspelt dat het spel zal eindigen met een hoge score.

Totalenweddenschappen zijn redelijk populair geworden in NFL-spellen, vooral wanneer de spreiding erg krap is. Desalniettemin is het ook een goede keuze als de matchup naar een bepaalde spelstijl verwijst. Met name weersomstandigheden zoals koude temperaturen, wind en regen kunnen belangrijke factoren zijn die het totaal kunnen beïnvloeden.

Futures Kansen

NFL-futures stellen gokfanaten in staat om ruim van tevoren te wedden op opmerkelijke NFL-evenementen gedurende het hele seizoen. NFL future odds zijn gericht op zowel teamprestaties als individuele spelersprijzen. Van het laagseizoen tot het voorseizoen kunnen NFL-gokkers wedden op verschillende aspecten, waaronder de NFC-kampioen, Superkom winnaar en teams die de play-offs zullen halen. Met betrekking tot individuele prijzen kunnen gokkers wedden op Defensive Rookie of the Year, Offensive Rookie of the Year en Most Valuable Player.

Zoals ze zeggen, tijd is alles als het gaat om Futures-weddenschappen. Hoe eerder men inzet, hoe hoger het rendement als hun voorspelling correct wordt. Futures-kansen zijn echter niet voor ongeduldige gokkers. In plaats daarvan heeft het mensen nodig die bereid zijn om een weddenschap af te sluiten en geduldig wachten op de uitkomst, wat enkele maanden kan duren.

Prop-weddenschappen

In plaats van zich te concentreren op wedstrijdresultaten, richten Prop-weddenschappen zich voornamelijk op specifieke evenementen binnen een NFL-wedstrijd. Er zijn tal van Prop-markten om op te wedden, inclusief de speler die de eerste touchdown scoort en of een wedstrijd een veiligheid heeft.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale
2024-05-25

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale

Nieuws