Wedden op de IIHF Wereldkampioenschap Online

De derde divisie omvat twee groepen van tien teams. Een soortgelijke procedure wordt gevolgd als in andere divisies. Divisie IV is gemaakt voor de Wereldkampioenschappen ijshockey voor heren 2020 en is het laagste niveau van de IIHF Wereldkampioenschappen.

De International Ice Hockey Federation is verantwoordelijk voor de organisatie van de competitie. Sinds 1977 zijn alle professionele en amateurspelers welkom om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen. Deze wedstrijd vindt met name plaats tijdens de play-offs van de Stanley Cup in de NHL. Daarom komen NHL-spelers meestal alleen in aanmerking wanneer hun team zich niet kwalificeert voor de play-offs van NHL of is uitgeschakeld uit de Stanley Cup.

Wat is de prijzenpot voor dit toernooi?

Meestal maakt de IIHF het prijzengeld niet bekend. Gouden, zilveren en bronzen medailles worden uitgereikt aan teams in de top drie. De topteams in de wereldkampioenschappen heren krijgen het prijzengeld van de IIHF. Volgens de pers won Zweden, de winnaar van 2017, in totaal iets meer dan 1,5 miljoen dollar. De federaties nemen het grootste deel van het geld en gebruiken het om de groei en ontwikkeling van het spel te financieren.

Een deel van het geld wordt echter verdeeld onder de spelers. Meestal zullen federatiefunctionarissen niet aangeven hoeveel. Het team bepaalt vervolgens hoe het wordt verdeeld. Bovendien kunnen de regeringen van elk land bonussen toekennen aan hun teams. Meestal bepalen het prijzentype van de medaille en hun nummers het bedrag dat de teams ontvangen.

Geschiedenis van het IIFF WereldkampioenschapOver ijshockeyHoe te wedden op het IIHF Wereldkampioenschap
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Geschiedenis van het IIFF Wereldkampioenschap

Geschiedenis van het IIFF Wereldkampioenschap

In 1930 deden twaalf landen mee aan het eerste evenement. Het werd gehouden als een individueel pronkstuk. Het jaar daarop streden elf teams in een reeks kwalificatiewedstrijden om te bepalen welke landen zouden strijden om de medailles. Deze medailles werden uitgereikt afhankelijk van de uiteindelijke posities van de teams in de prijsronde.

Momenteel telt het jaarlijkse evenement zestien landen in de kampioenschapsgroep. De kampioensteams strijden in een eerste ronde. Daarna strijden de beste acht teams in een playoff-medailleronde. Het zegevierende team wordt uitgeroepen tot kampioen van het toernooi. In de loop der jaren zijn er in de competitie verschillende wijzigingen in de regelgeving doorgevoerd. Dit evenement heeft gezien Canada win een record van 51 medailles. Dit zijn de meeste die een land ooit heeft gewonnen.

Geschiedenis van het IIFF Wereldkampioenschap
Over ijshockey

Over ijshockey

Twee teams van zes schaatsers strijden op een ijsarena. De spelers proberen een kleine rubberen schijf of puck in het doel van hun tegenstander te richten. Spelers gebruiken haakse of schuine stokken. Het wordt gehouden op een ijsoppervlak van 85 bij 200 voet. Elke ploeg bestaat uit vijf personen. Drie aanvallers, twee verdedigers en een keeper spelen voor elk team. Het doel van de speler is om samen met zijn teamgenoten zoveel mogelijk doelpunten te maken. Ze moeten ook hun doelzone verdedigen om te voorkomen dat de tegenstanders scoren.

Waarom is het IIHF Wereldkampioenschap populair?

Het toernooi is een van de belangrijkste sportevenementen vanwege de actie. Ijshockey is de enige sport waarin de actie bijna nooit stopt. Er klinkt hier en daar wat gefluit, maar het spel wordt snel hervat. Hockeyspelers combineren hun snelheid en behendigheid terwijl ze ook rechtop blijven staan op een gigantisch ijsblokje.

Scheidsrechters of scheidsrechters bepalen meestal de meeste wedstrijden in andere grote sporten. Dat is tot op zekere hoogte zo bij hockey, maar de spelers hebben een ander vermogen om het spel anders te managen. Met significante treffers of gevechten kunnen spelers het spel opladen of vertragen. Over het algemeen hebben de deelnemers in deze sport volledige controle over het spel. Dit maakt het voor de fans veel boeiender om naar te kijken.

Waarom is dit toernooi populair om op te wedden?

De meerderheid van de beste bookmakers en media behandelt het spannende toernooi. Tijdens games zijn de spelers allemaal snel in deze sport. Niet veel sporten kunnen het momentum van dit toernooi evenaren. Er is geen tijd voor afleiding onder de fans omdat er constant iets gebeurt. Als ze knipperen, kunnen ze een spannend moment missen. Teams moeten ook eerst door de uitdagende kwalificatierondes komen. Ook hebben spelers meestal maanden van zware wedstrijden in het reguliere seizoen voorafgaand aan het toernooi.

Over ijshockey
Hoe te wedden op het IIHF Wereldkampioenschap

Hoe te wedden op het IIHF Wereldkampioenschap

Individuen moeten ervoor zorgen dat ze samenwerken met gerenommeerde sites voor dit wedden op sporttoernooien. Betrouwbaar selecteren online sportweddenschappen zorgt voor de veiligheid van de gebruikers en biedt hen tegelijkertijd een eenvoudig en effectief platform dat eenvoudig te manoeuvreren is. Spelers moeten een account registreren en geld storten om een weddenschap te plaatsen bij een willekeurige operator.

Wat is de beste strategie?

Wedstrijdwinnaars zijn de beste manier om wedden op dit toernooi. Canada is altijd de favoriet geweest in veel van de voorgaande evenementen. De beste strategie voor een gebruiker is echter om eerst onderzoek te doen. Topteams kunnen om verschillende redenen belangrijke spelers missen. Zo kunnen hun winkansen worden beïnvloed, ondanks dat ze als favoriet worden vermeld.

Bovendien kunnen spelers in dit toernooi inzetten op rechtstreekse markten. Dat betekent dat gokkers wedden op de winnaar van een hele wedstrijd in plaats van op een enkele ontmoeting. Deze weddenschappen kunnen vóór de competitie worden geplaatst en blijven open staan totdat het toernooi is voltooid.

Andere populaire weddenschappen zijn propweddenschappen en proposities. Hiermee voorspellen spelers het aantal doelpunten dat een team zal scoren. Dat kan boven of onder een bepaald aantal zijn. Als alternatief kan het voor een bepaalde speler zijn. Aanvallende teams zijn het meest geschikt voor de overs-sectie. De verdedigende zijn perfect om onder te wedden.

Hoe te wedden op het IIHF Wereldkampioenschap
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries