Wedden op de Davis Cup Online

De Davis Cup is momenteel een van de internationale top en een van de grootste sportevenementen van de tenniskalender. Georganiseerd en onder toezicht van de International Tennis Federation (ITF), het basisformaat is een knock-outtoernooi voor teams. De winnaars van het evenement zullen elk jaar de titel van Wereldkampioenschapsteam dragen. De eerste Davis Cup vond plaats in 1900 met slechts twee teams - Groot-Brittannië en de VS. In 2016 namen echter teams uit 135 landen deel.

In de loop der jaren waren de meest succesvolle teams die uit de VS en Australië. De VS hebben 32 titels gewonnen. Oorspronkelijk konden alleen amateurspelers deelnemen. Vanaf 1968 konden ook nationaal geregistreerde spelers meedoen. Dit veranderde in 1973 toen professionals konden deelnemen.

Alles wat je moet weten over Davis Cupalles over tennisWaarom is de Davis Cup zo populair om op te wedden?Hoe te wedden op de Davis CupGeschiedenis van de Davis Cup
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat je moet weten over Davis Cup

Alles wat je moet weten over Davis Cup

Het prijzengeld voor de Davis Cup bedraagt momenteel 23 miljoen euro. Het zijn echter niet alleen de spelers die een deel van het prijzengeld mee naar huis nemen. De federaties van elk land die toezicht houden op de sport zullen profiteren van hoe goed hun team presteert.

Het eerste toernooi

Davis was een van de spelers in de eerste toernooi en zijn team wonnen hun eerste drie wedstrijden. In de jaren die volgden breidde het toernooi zich uit naar andere landen, waaronder België, Oostenrijk en Frankrijk. Het was in 1972 dat het een knock-outtoernooi werd. De organisatoren creëerden in 1981 een getrapt competitiesysteem en sindsdien zijn er regelmatig herzieningen van het formaat geweest.

Alles wat je moet weten over Davis Cup
alles over tennis

alles over tennis

Tennis uitgegroeid tot een van de meest populaire kijksporten ter wereld. Terwijl spelers uit de VS de sport domineerden in de jaren '80 en '90, hebben spelers uit andere landen sindsdien enkele van de grote wereldtoernooien gewonnen, zoals Wimbledon, de French Open en de US Open.

Deze worden allemaal op televisie uitgezonden en de kijkcijfers zijn altijd hoog. In de meeste kampioenschappen spelen mannen wedstrijden die de beste van vijf sets zijn, terwijl vrouwen de beste van drie sets spelen.

De spelregels verschillen echter niet en de meeste tennistoernooien hebben enkeltoernooien voor zowel mannen als vrouwen, dubbeltoernooien voor zowel mannen als vrouwen en gemengde dubbeltoernooien. Sommige grote sporttoernooien bieden rolstoelsportevenementen, juniortoernooien en seniorenevenementen.

alles over tennis
Waarom is de Davis Cup zo populair om op te wedden?

Waarom is de Davis Cup zo populair om op te wedden?

Tennis is een van de meest populaire sporten ter wereld. Een van de redenen hiervoor is dat het het hele jaar door gevolgd kan worden. Spelers reizen op verschillende tijden van het jaar naar toernooien over de hele wereld en nemen deel aan grote sportevenementen die op televisie worden uitgezonden. Dus als het gaat om wedden op sporttoernooien, is er altijd een optie met tennis.

De Davis Cup, zoals uitgelegd, vindt plaats in vier weekenden, dus zelfs als mensen een deel ervan missen, kunnen ze snel bijpraten en zijn er tal van verschillende wedstrijden om naar te kijken.

De Davis Cup is interessant omdat er landenteams zijn in plaats van individuele spelers, dus de persoon die op deze tenniswedstrijden gokt, denkt aan meer dan alleen de uitkomst van die ene wedstrijd.

Ze denken na over hoe de teams presteren in het toernooi als geheel, als het team anders is dan vorig jaar is het niet eenvoudig om voorspellingen te baseren op de prestaties van vorig jaar. De persoon die de weddenschap plaatst, moet kijken naar de prestaties van de individuele spelers.

Waarom is de Davis Cup zo populair om op te wedden?
Hoe te wedden op de Davis Cup

Hoe te wedden op de Davis Cup

Het eerste dat u moet doen bij het wedden op sporttoernooien, is het vinden van een goede site voor sportweddenschappen en registreer. Ze hebben enkele persoonlijke gegevens nodig om zich aan te melden en voor sommige sites moet de persoon een bewijs van leeftijd en adres overleggen. Dit is afhankelijk van de site en de eigen locatie van de gebruiker.

Vervolgens moet de gebruiker controleren of de betaalmethode die hij wil gebruiken om geld op zijn wedaccount te zetten, wordt geaccepteerd. De meeste zullen betaalmethoden gebruiken zoals creditcards en betaalpassen, e-wallets zoals: PayPal maar sommige accepteren ook bankoverschrijvingen.

De volgende stap is het plaatsen van de weddenschap. De gebruiker moet nadenken over het type weddenschap dat hij wil plaatsen, of hij wil wedden op de uitkomst van de individuele wedstrijd of de knock-outsecties van het team of het totale toernooi en vervolgens de weddenschappen dienovereenkomstig plaatsen.

Hoe eerder de weddenschap wordt geplaatst, hoe gemakkelijker het is om goede kansen krijgen. Naarmate de wedstrijden vorderen, zullen de goksites de kansen dienovereenkomstig aanpassen. Zodra de weddenschap is geplaatst, zullen de details op de website de resultaten tonen en elke winst zal worden uitbetaald op het online account van de gebruiker.

Hoe te wedden op de Davis Cup
Geschiedenis van de Davis Cup

Geschiedenis van de Davis Cup

Er wordt gedacht dat het idee voor het eerste toernooi van James Dwight kwam. In 1881 werd hij voorzitter van de nieuw gevormde Amerikaanse National Lawn Tennis Association. Hij wilde graag weten hoe goed de Amerikaanse spelers het deden tegen hun Britse tegenhangers. Vóór 1900 werden er een paar rondleidingen georganiseerd tussen de twee landen, maar de VS wilden graag een formeel sportevenement organiseren.

Drie spelers van Groot Brittanië woonde een eerste toernooi bij, dat werd bijgewoond door Dwight D Davis. Gehoopt werd dat hij prijzengeld zou kunnen aanbieden aan de deelnemers.

Dit werd gevolgd door een paar pogingen tot verdere toernooien die ofwel werden stopgezet of die geen sterke spelers opleverden. In 1899 reisde een team van spelers door de VS om de beste spelers uit alle hoeken van het land uit te dagen. Dit leidde tot verdere overweging van het idee van een internationaal evenement.

Dwight Davis kocht een sterling zilveren trofee, voor een bedrag van ongeveer $ 1000. Afgezien hiervan is het echter niet duidelijk hoe het toernooi de naam Davis heeft gekregen. Er zijn verhalen dat hij het format van de competities heeft ontwikkeld, maar uit onderzoek blijkt dat dit niet klopt.

Geschiedenis van de Davis Cup
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries