Nieuws

March 2, 2022

De coolste wintersporten om op te wedden

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sporten die op sneeuw of ijs worden gespeeld, worden wintersporten genoemd. In tegenstelling tot zomersporten, hebben wintersporten een korter seizoen dat loopt van november tot februari. Sommige evenementen, zoals de Olympische Winterspelen, staan om de vier jaar op het programma. Olympische winterspelen bieden de meest opwindende mogelijkheden voor online sportweddenschappen. Toch zijn er verschillende jaarlijkse en halfjaarlijkse wintersporten beschikbaar om in te zetten.

De coolste wintersporten om op te wedden

Traditioneel worden deze spellen gespeeld in van nature koude gebieden, maar dankzij kunstijs kunnen ze nu op verschillende plaatsen en voor langere perioden worden gespeeld. De meeste zijn variaties op skiën, sleeën, ijshockey en schaatsen. Ze kunnen competitief of niet-competitief zijn, en het is van cruciaal belang om te leren hoe elk werkt voordat je er een kiest uit de beste sportsbooks. Hier een overzicht van de verschillende disciplines van de winter sporten bij bookmakers online.

Wedden op ijshockey

De Olympische Zomerspelen van 1920 markeerden het Olympische debuut van ijshockey. In 1924 werd de sport onderdeel van het Olympische Winterprogramma. Met 12 mannelijke en 10 vrouwelijke teams die deelnemen aan Peking 2022, blijft de sport een hoofdbestanddeel van de wintersportkalender. Een gouden medaille wordt meestal toegekend aan de VS, Canada, Finland, Rusland of Zweden. De meeste inzetten op ijshockeymarkten bij bookmakers zijn matchwinnaar, regelrechte winnaar, overuren en over/under/.

Ski springen

Wintersport is niet compleet zonder de iconische schansspringevenementen. De wedstrijd houdt in dat deelnemers een helling afvliegen voordat ze van een andere skihelling worden gelanceerd waar ze proberen de langst mogelijke afstand af te leggen. Op dit moment staat het wereldrecord op 246 meter.

Schansspringen begint met 50 atleten die twee rondes moeten voltooien. De laatste ronde is gereserveerd voor slechts 30 deelnemers. In de laatste twee ronden wordt de winnaar gekozen op basis van de hoogste cumulatieve score. De meeste sportsbooks bieden online sportweddenschappen op skischans aan, dus gokkers zullen er geen problemen mee hebben om het te vinden.

Alpineskiën

Het is een van de meest populaire opties voor online wintersportweddenschappen. Het houdt in dat je met hoge snelheid van besneeuwde hellingen glijdt met skibindingen met vaste hak terwijl je obstakels door de kronkelende paden ontwijkt. Het wintersportseizoen biedt verschillende mogelijkheden voor alpineskiën, zoals skiën, slalom, reuzenslalom en superreuzenslalom. Veel voorkomende weddenschappen zijn de top drie finish, head-to-heads en de regelrechte winnaar. Degenen die op dit spel willen wedden, zullen deze disciplines vinden in sportsbooks op deze site.

Langlaufen

Het langlaufen, ook wel XC genoemd, begon in 1977. Jaarlijks doen meer dan 41.000 atleten mee. Met een groot aantal individuele en teamdisciplines is het een ideale keuze voor ervaren gokkers. De deelnemers moeten zich met passen of met skistokken naar voren duwen. Noorwegen domineert de laatste tijd na het behalen van de hoogste medailles in de laatste drie langlaufevenementen. Onder de top vijf atleten van de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018 kwamen velen uit Noorwegen. Het is geen verrassing dat de winkansen voor de Olympische Winterspelen in het voordeel lijken te zijn van Noorse gokkers.

Veel fans wedden op de teamsprintklassieker, de estafette, de 15km-klassieker heren, de 10km-klassieker dames en de vrije slag. Net als bij alpineskiën, biedt langlaufen weddenschappen zoals winstmarges, ante-post winnaar, head-to-heads en top drie finishers.

Biatlon

De biatlon combineert geweerschieten en langlaufen, waardoor het leuker is om naar te kijken en te wedden. Biatlonkansen hebben grotere marges dan die van andere wintersporten. Het wintersportseizoen biedt ongelooflijk hoge kansen op bepaalde gokmarkten.

Figuurschaatsen

Bij kunstschaatsen draait alles om spannende acties zoals draaien, springen, stappen en draaien op met ijs bedekte oppervlakken. De meeste weddenschappen zijn beschikbaar in de winter. Kunstschaatsen is vooral populair in Rusland, Canada, de VS en Scandinavië. Fans die op deze wintersport willen wedden, kunnen het totale aantal punten, skaters die het podium zullen bereiken en de regelrechte winnaar voorspellen.

Schaatsen

Er zijn 14 schaatsevenementen op de Olympische Winterspelen. Ze omvatten één ronde, behalve de 500m-races die twee rondes duren. De overall winnaar wordt bepaald door hun tijd- en snelheidsrecords. Nederland is momenteel de beste in schaatsen, met 121 medailles, waarvan 42 gouden. Online sportsbooks bieden kansen voor regelrechte winnaars voor zowel mannelijke als vrouwelijke teams.

De beste wintersportbookmaker online vinden

Iedereen die op wintersport wil wedden, moet profiteren van online sportweddenschappen. Het is gemakkelijk om mee te gaan in de wintersportsensaties, met meerdere bookmakers die lucratieve uitbetalingen en verleidelijke kansen presenteren. Van de Olympische Winterspelen, Wereld Winterspelen, Europese Winterspelen tot Winter Universiade, het is niet eenvoudig om een gokmarkt te kiezen. Vanwege de ongebreidelde gevallen van online oplichting, is het van cruciaal belang om sites voor wintersportweddenschappen te kiezen met strenge veiligheidsmaatregelen.

Licentieverlening is de meest betrouwbare eigenschap van een online sportsbook gebleken. Gokken op sites zonder vergunning is de gemakkelijkste manier om het slachtoffer te worden van internetfraude. Bonussen en promoties dragen bij aan het plezier. Gokkers mogen nooit vergeten dat hun geluk ook afhangt van de voorwaarden die aan hun voorkeursplatforms zijn verbonden. Voordat u op een spel gokt, is het de moeite waard om de kleine lettertjes te controleren.

Het geheim van het scoren van een belangrijke prijs is het identificeren van een bookmaker met bovengemiddelde kansen. Het kiezen van een breed spectrum van gokmarkten gaat een lange weg. Een goed wintersportboek heeft veel variaties van elke sport en flinke uitbetalingspercentages.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks
2024-04-18

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks

Nieuws