Wedden op de FIVB World Cup Online

Dit artikel helpt gokkers om een geïnformeerde weddenschap te maken op de FIVB World Cup, een van 's werelds beste volleybalkampioenschappen. De FIVB staat voor Federation Internationale de Volleyball, opgericht in Zwitserland in 1947 en is het bestuursorgaan van volleybal op wereldniveau. Onder het aantal volleybalkampioenschappen dat ze organiseren, is de Wereldbeker Heren die elke 4 jaar wordt gehouden.

Twaalf nationale teams strijden in dit toernooi en worden geselecteerd als de beste 2 teams van elk van de 5 continentale federaties, en de andere 2 zijn het gastland Japan en de wereldkampioen van het voorgaande jaar.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alles wat je moet weten over wedden op FIVB World Cup

Alles wat je moet weten over wedden op FIVB World Cup

De FIVB World Cup vindt plaats in het jaar voor de Olympische Spelen en dient als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen waarbij de beste 2 teams doorgaan. De eerste 3 FIVB World Cups werden in verschillende landen gehouden, maar vanaf 1977 wordt het toernooi altijd in Japan gehouden.

De prijzenpot is iets meer dan $ 1 miljoen dollar, waarbij het winnende team $ 600.000 deelt tussen zijn spelers en $ 30.000 dat aan hun federatie wordt gegeven. Het team op de tweede plaats krijgt $ 300.000 voor de spelers en $ 15.000 voor de federatie. Het team op de derde plaats krijgt $100.000 tussen de spelers en $10.000 voor hun federatie.

Alles wat je moet weten over wedden op FIVB World Cup
FIVB Wereldbekerformaat

FIVB Wereldbekerformaat

De FIVB World Cup is een van de belangrijkste volleybaltoernooien waarbij in oktober elke 4 jaar 12 nationale teams spelen gedurende een periode van 2 weken. Er worden elke dag 6 wedstrijden gespeeld op een aantal locaties/steden in Japan met een vrije dag om de 2-3 dagen voor spelers om te recupereren.

De 12 teams zijn verdeeld in 2 poules met de toernooi gespeeld in 2 verschillende fasen. In de eerste fase speelt elk team tegen elk van de andere teams in hun poule. In de tweede fase speelt elk team tegen elk van de andere teams in de andere poule.

Het algemeen klassement wordt berekend aan de hand van wedstrijdpunten, aantal gewonnen wedstrijden, setsverhouding en puntenverhouding. De 2 teams die het meest overall scoren, zijn automatisch gekwalificeerd om het volgende jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Er zijn tot nu toe 14 FIVB-wereldbekers geweest, de volgende staat gepland voor 2023. Sommige nationale teams vielen op in deze volleybaltoernooien, waarbij Rusland 6 wereldbekers won, gevolgd door Brazilië met 3 en de VS met 2.

FIVB Wereldbekerformaat
Geschiedenis van de FIVB Wereldbeker

Geschiedenis van de FIVB Wereldbeker

De eerste FIVB World Cup werd in 1965 in Polen gehouden en was echt begonnen als een manier om de toenmalige 2 major te vergroten volleybal toernooien van die tijd - de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen. De eerste 2 World Cups waren exclusief voor mannen, maar in 1973 werd het Women's World Cup opgericht en sindsdien gaat het door.

In de jaren 90 werd de lijst met sporttoernooien voor volleybal uitgebreid met de oprichting van de World League en Grand Prix. Deze extra competities maakten het WK bijna overbodig, maar het toernooi werd gered door het te verplaatsen naar het jaar voor de Olympische Spelen om als kwalificatietoernooi te dienen.

Geschiedenis van de FIVB Wereldbeker
Alles wat je moet weten over volleybal

Alles wat je moet weten over volleybal

Volleybal is een spel dat gespeeld wordt tussen 2 teams van elk 6 spelers op een veld met een net in het midden. Een spel bestaat uit het beste van 5 sets, waarbij de eerste 4 sets worden gespeeld tot 25 punten en de vijfde tot 15 punten. Een team moet met 2 punten winnen om een set te winnen, maar aangezien er geen limiet is aan het aantal punten dat kan worden gespeeld, kan de set oneindig doorgaan totdat het verschil van 2 punten is bereikt.

De bal wordt over het net geserveerd door de bal met de hand van een speler te raken, en kan slechts 3 keer worden aangeraakt door het andere team, wat betekent dat de derde aanraking het schot over het net moet zijn. Punten worden gescoord door de bal in het speelveld van de tegenstander te gronden of door het team van de tegenstander niet in staat te stellen de bal terug te spelen of door de bal buiten het speelveld te slaan.

Alles wat je moet weten over volleybal
Waarom is FIVB World Cup populair om op te wedden?

Waarom is FIVB World Cup populair om op te wedden?

Of gokkers nu wedden op de FIVB Wereldbeker, de Wereldkampioenschappen of de volleybalcompetities, er zijn een aantal populaire weddenschappen die kunnen worden geplaatst op online sportweddenschappen wedden op online goksites voor volleybal is de puntspreiding.

Dit is waar gokkers wedden op hoe goed de teams presteren en niet op wie het spel zal winnen. Een meer eenvoudige weddenschap op een online sportsbook is de geldlijnweddenschap die eenvoudigweg inzet op wie het winnende team zal zijn.

Voor de grootste volleybalevenementen, zoals de FIVB World Cup, kunnen gokkers wedden op wie zij denken dat de volleybaltoernooien gaat winnen. Dan zijn er de over/under-weddenschappen die voorspellen of het totale aantal gescoorde punten in de wedstrijd hoger of lager zal zijn dan het aantal dat is ingesteld door het online sportsbook.

Er kan ook worden ingezet op wat de uiteindelijke score zal zijn in termen van gewonnen sets. Setweddenschappen is een ander type weddenschap dat verband houdt met sets. Dit is waar gokkers wedden op wie de eerste set van het spel zal winnen, of hoeveel punten er in een bepaalde set worden gescoord.

Waarom is FIVB World Cup populair om op te wedden?
Hoe te wedden op FIVB World Cup

Hoe te wedden op FIVB World Cup

Na het vinden van een gerenommeerde site met de juiste licentie die volleybal aanbiedt, moet een gokker zich op de site registreren, zijn account financieren, naar de volleybalsectie navigeren, een spel kiezen, een weddenschap selecteren en de weddenschap bevestigen.

Spelers kunnen hun weddenschappen echter effectiever maken door een aantal factoren die verband houden met het spel te bestuderen. Een gokker moet op zijn minst de regels van het spel begrijpen om goed te kunnen wedden. Lezen over het spel en het bekijken van wedstrijden zal hierbij helpen.

Een van de belangrijkste benaderingen is om statistieken over teams en spelers te onderzoeken en ervoor te zorgen dat je het laatste nieuws volgt over de vorm van teams en spelers, fitheid, blessures enz.

Als een belangrijke speler of libero bijvoorbeeld geblesseerd is, kan dit de prestaties van hun team negatief beïnvloeden. Een ander voorbeeld is als een team dat bekend staat om zijn sterke service, wordt gegooid tegen een team waarvan bekend is dat het een zwak rendement heeft, wat zou resulteren in een beter geïnformeerde weddenschap voor de gokker.

Een gokker kan ook online contact opnemen met professionele tipsters om te zien of hun tips vergelijkbaar zijn. Tot slot, om te profiteren van de beste kansen, spelers zouden idealiter geregistreerd moeten zijn bij een aantal online sportsbooks, zodat ze gemakkelijk kunnen spelen waar het meeste geld kan worden verdiend.

Hoe te wedden op FIVB World Cup
De beste goksites voor de FIVB Wereldbeker in 2024

De beste goksites voor de FIVB Wereldbeker in 2024

Bettingranker maakt het voor spelers gemakkelijk om de beste online bookmaker voor hen te vinden met hun uitgebreide beoordelingen van online sites. Er zijn een aantal aanbevolen sites met: 1xBet met een hoge ranking op gokranker, die 183 landen, 78 valuta's en 31 opnamemethoden bedient.

Het werd 15 jaar geleden opgericht en is geschikt voor 29 talen, zodat spelers van over de hele wereld vol vertrouwen kunnen deelnemen, en het heeft een welkomstbonus tot $ 130. 22 Bet stond ook hoog in de ranglijst en bood toegang tot veel landen en valuta's, en het hebben van volledig geoptimaliseerde apps beschikbaar. Hun website is toegankelijk in 39 talen uit heel Europa, Azië en Afrika.

Megapari is een andere aanbevolen site die relatief nieuw is, maar al een favoriet wordt bij gokkers over de hele wereld. Het biedt een 100% eerste stortingsbonus evenals een aantal andere promoties. Last but not least is Parimatch met een bonus van 20% cashback. Het biedt ook welkomstbonussen verspreid over de eerste 5 stortingen tot een totaal van $3.000.

Parimatch heeft een aantal gerenommeerde licenties, actief in 8 landen en 2 talen, Engels en Portugees. Het accepteert Braziliaanse reals, geweldig als u vanuit Brazilië gokt, evenals euro's en USD.

De beste goksites voor de FIVB Wereldbeker in 2024
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries