Wedden op de EHF Champions League Online

EHF Champions League-weddenschappen groeien exponentieel. In deze gids kunnen fans van handbalweddenschappen elk detail over dit sporttoernooi te weten komen, van de geschiedenis tot de evolutie ervan. Er zijn ook belangrijke inzichten over hoe u kunt wedden op de competitie die wordt beschouwd als een van de grootste sportevenementen in de handbalwereld. De EHF Champions League, ook wel de EHF FINAL4 Men genoemd, is het eerste handbaltoernooi voor heren.

Het trekt tophandbalteams aan uit Europese landen die deel uitmaken van de EHF. Tegenwoordig trekt het niet alleen grote menigten aan als een van de grote sporttoernooien; het wordt ook een begrip in de gokwereld.

Geschiedenis van de EHF Champions LeagueToernooi formaatWaarom is de EHF Champions League populair?Hoe te wedden op de EHF Champions League
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Geschiedenis van de EHF Champions League

Geschiedenis van de EHF Champions League

De EHF Champions League, net als andere best beoordeelde sportcompetities, trekt sponsoring aan van enkele van de grootste merken, waaronder Infront Sports & Media, DAZN, hummel, Gerflor Group Select en Sport Radar.

Fans en gokkers kunnen de geschiedenis van de EHF Champions League niet begrijpen zonder te kijken naar de oorsprong van de organisatie die de competitie organiseert, de European Handball Federation (EHF). De Europese Handbalfederatie (EHF), zoals de naam al doet vermoeden, is een sportbestuursorgaan dat Europees handbal organiseert en beheert. De organisatie, met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, bestaat uit 50 aangesloten federaties naast Engeland en Schotland, die geassocieerde federaties zijn.

De EHF Champions League daarentegen werd opgericht in 1993. Er was al een Europese competitie genaamd European Champions Cup, die werd georganiseerd door de International Handball Federation (IHF). Wat de EHF Champions League uniek maakte, was het nieuwe formaat.

Geschiktheid en kwalificaties

De aangesloten federaties moeten aan het roer staan van de coëfficiëntenrang van de EHF om zich te kwalificeren voor de EHF Champions League. EHF's coëfficiëntenrang is een lijst die lidstaten rangschikt op basis van hun prestaties in de laatste drie seizoenen van deze sportkampioenschappen, de EHF European League (EL) en de EHF European Cup (EC).

De eerste 9 federaties in de EHF-coëfficiëntenrang krijgen automatische kwalificatie voor het toernooi, waarbij het nationale kampioensteam de federatie vertegenwoordigt. De topfederatie in de ranglijst krijgt dan een tweede plaats in het toernooi. De binnenlandse runner-up in de nummer 1 federatie neemt dit slot. De rest van de 6 slots wordt toegekend op basis van een wildcard die meespeelt in de toernooien locatie, toeschouwers, tv, productbeheer, digitale invloed en resultaten van eerdere EHF-toernooien.

Geschiedenis van de EHF Champions League
Toernooi formaat

Toernooi formaat

Er zijn vier fasen in de EHF Champions League.

  1. Groepsfase - In de groepsfase worden 2 poules gecreëerd (Groep A en B), elk met 8 teams. De teams die samen gepoold zijn, strijden het in twee wedstrijden uit, thuis en uit. De twee beste teams in de poules gaan rechtstreeks door naar de kwartfinales, terwijl teams van de nummers 3 tot en met 6 het tegen elkaar opnemen in de volgende fase, play-offs. De laatste twee teams zijn uitgeschakeld.
  2. Play-offs - In play-offs worden de teams gekoppeld op basis van de koppeling in de groepsfase. Ze strijden het dan opnieuw uit in twee wedstrijden, thuis en uit. De totale winnaars gaan door naar de kwartfinales.
  3. Kwartfinales - Ook hier volgen de plaatsingen een specifiek format, gebaseerd op de plaatsingen in de groepsfase. De vier winnaars van de kwartfinales gaan door naar de finale.
  4. EHF FINAL4 - In de finale van de EHF Champions League nemen de vier winnaars van de kwartfinales het in de halve finales tegen elkaar op, en de winnaars van de halve finales nemen het op in de finale. Er wordt ook een wedstrijd gespeeld om de derde plaats te vinden.

Meest succesvolle clubs in EHF Champions League

De Spaanse federatie was de meest dominante kracht in de EHF Champions League, met Barcelona, de huidige kampioen, op de voorgrond met 10 titels. Andere Spaanse teams die de EHF Champions League hebben gewonnen, zijn TEKA Santander, Elgorriaga Bidasoa, Portland San Antonio en Ciudad Real.

Naast Franse, Macedonische, Poolse en Sloveense teams hebben ook Duitse teams gezegevierd.

Toernooi formaat
Waarom is de EHF Champions League populair?

Waarom is de EHF Champions League populair?

De EHF Champions League is een van de topsporttoernooien ter wereld en trekt de beste Europese handbalteams aan. Volgens statistieken trok het toernooi in 2020/21 een publiek van 530 miljoen. Interessant is dat het Over The Top-platform van de EHF, EHFTV, in het eerste jaar sinds de oprichting meer dan 250.000 wereldwijde abonnees kreeg. Ze zeggen dat cijfers niet liegen, en dit zijn cijfers die het feit bevestigen dat de EHF CL inderdaad populair is.

Naast de populariteit van de EHF Champions League onder handbalenthousiastelingen, heeft de competitie een enorme aanhang in online sportweddenschappen. Veel van de handbalenthousiastelingen die het toernooi volgen, zijn altijd op zoek naar bookmakers met EHF Champions League-wedmarkten. Dit roept de vraag op, waarom is het EHF Champions League-toernooi zo groot in de gokscene?

Welnu, het antwoord is simpel; de EHF Champions League is het grootste handbaltoernooi ter wereld. Het trekt de topteams uit Europa aan, zoals Barcelona, THW Kiel, RK Vardar, Montpellier, Vive Tauron Kielce en HSV Hamburg. Dit behoren tot de beste teams ter wereld die het toernooi het concurrentievermogen geven dat het verdient. Hoewel er andere toernooien zijn, heeft geen enkele de hype die de EHF Champions League met zich meebrengt.

Waarom is de EHF Champions League populair?
Hoe te wedden op de EHF Champions League

Hoe te wedden op de EHF Champions League

Wedden op sporttoernooien is geweldig omdat het de adrenalinestoot aan de actie toevoegt. Dus, hoe wedden gokkers op de EHF Champions League? Hieronder vindt u enkele handige tips.

Ten eerste moeten gokkers het beste sportsbook met handbalweddenschappen vinden, met name EHF Champions League-kansen. Het goede ding is dat er genoeg bookmakers zijn die gokmarkten aanbieden voor dit toernooi. Het is een van de grootste handbalevenementen op de beste online sportweddenschappen. Controleer ook de licenties van de bookmaker en de beschikbare bonussen voor sportweddenschappen.

Het volgende ding is om de huidige vorm van de deelnemende teams in het komende of lopende toernooi zorgvuldig te beoordelen. Door de vorm van de teams in de EHF Champions League te beoordelen, weten gokkers welke teams favoriet zijn en welke de underdogs zijn. Met deze informatie kunnen gokkers betere gokbeslissingen nemen.

Als laatste, begrijp de verschillende gokmarkten. Om te beginnen zijn dit de mogelijke uitkomsten, bijvoorbeeld de competitiewinnaar, de matchwinnaar, handicaps of de totalen. Belangrijk is dat hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans om de weddenschap te winnen, en vice versa.

Dat is het, mensen, de ultieme gokgids voor de EHF Champions League. De EHF Champions League 2021–22 begon op woensdag 15 september en zal naar verwachting eindigen op zondag 19 juni 2022, dus er is nog veel tijd om te wedden!

Hoe te wedden op de EHF Champions League
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries