Wedden op de AFL Europe: Aussie Rules Online

Het doel van deze gids is om gokkers te helpen alle aspecten van wedden op Aussie Rules-toernooien te begrijpen, van de geschiedenis van het spel tot het plaatsen van de meest populaire soorten weddenschappen op een online sportsbook. AFL Europe is, zoals de naam al doet vermoeden, de Europese vleugel van de Australian Football League die belast is met het besturen van de sport, het organiseren van competities en het promoten ervan in het algemeen.

Hoewel ze toezicht houden op een lijst van AFL-sporttoernooien, zijn de twee belangrijkste evenementen de Euro Cup en de Europese kampioenschappen, die op roterende basis in de aangesloten landen worden gehouden. Alle Europese Aussie-regels worden op amateurbasis gespeeld, dus er zijn geen prijzenpotten bij betrokken.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Alles wat u moet weten over AFL Europe: Aussie Rules

Alles wat u moet weten over AFL Europe: Aussie Rules

Eerste van de belangrijkste Australische regels toernooien zijn de Europese kampioenschappen die om de drie jaar worden gehouden om te bepalen welk nationaal team de beste is. Er doen nationale teams uit 23 landen mee met teams van elk 18 spelers. Het is een van de beste Australische kampioenschappen met regels en het is een zware competitie over drie dagen.

De tweede van de grootste Aussie Rules-evenementen is de Euro Cup, een jaarlijkse competitie met negen tegen negen, waaraan niet-Europese teams deelnemen. Beide Aussie Rules Championships hebben ook dameswedstrijden en geven nog meer kansen voor gokkers om zich te plaatsen weddenschappen op online goksites.

Alles wat u moet weten over AFL Europe: Aussie Rules
Alles wat u moet weten over voetbal met Australische regels

Alles wat u moet weten over voetbal met Australische regels

Hoewel het voetbal in de titel heeft, is het eigenlijk een spel dat elementen van rugby, Amerikaans voetbal, basketbal en Brits voetbal combineert om een opwindend, uniek spel te maken. Het is een contactsport waarbij twee teams van 9-tegen-spelers worden gespeeld op een ovaal veld met een ovale bal.

Het doel is om zoveel mogelijk doelpunten te scoren via de twee hoogste palen aan elk uiteinde van het veld. Het spel duurt 80 minuten en bestaat uit vier kwarten van elk 20 minuten. Het is een snel spel met verschillende manieren om de bal te passen.

Alles wat u moet weten over voetbal met Australische regels
Waarom is AFL populair om op te wedden?

Waarom is AFL populair om op te wedden?

AFL is het populairste spel in Australië met een enorm publiek, en de populariteit groeit voortdurend in Europa en daarbuiten. In de VS trekt het zelfs ongeveer de helft van het aantal toeschouwers dat Amerikaans voetbal doet; wat niet slecht is voor een vooralsnog opkomende amateursport.

In Europa is het aantal toeschouwers met 50% gestegen en stijgt nog steeds. Een aantal tv-stations en online streamingdiensten zorgen ervoor dat fans de actie kunnen volgen, wedden op online goksites en kiezen uit een groot aantal markten.

De Euro Cup en Europese kampioenschappen, evenals alle andere competities en toernooien, bieden tal van mogelijkheden om op deze unieke sport te wedden. Gokkers kunnen ervoor kiezen om te wedden op wedstrijden, individuele teams of spelers. Een van de populaire gokmarkten is Moneyline-weddenschappen (bekend als Head to Head in Australië), waar gokkers wedden op welk team zal winnen.

De volgende populaire optie is lijnweddenschappen, waarbij gokkers voorspellen hoe een gehandicapt team en het andere team zullen presteren ten opzichte van elkaar. Andere markten zijn onder meer marge-weddenschappen, afgeleide-weddenschappen, propositie-weddenschappen en futures-weddenschappen.

Waarom is AFL populair om op te wedden?
Hoe te wedden op AFL

Hoe te wedden op AFL

Eerst moeten spelers hun beste online bookmaker vinden die AFL-wedmarkten aanbiedt. Het selecteren van een vertrouwde site met een gerenommeerde licentie is essentieel om de veiligheid en beveiliging van persoonlijke en financiële gegevens te waarborgen.

Andere factoren om te overwegen kunnen zijn: welkomstbonussen, goede kansen en een betaalmethode die bij de speler past. De speler hoeft zich alleen maar te registreren op de site, een account te openen en vervolgens geld op de account te storten. Om te beginnen met spelen, moeten gokkers naar AFL op de site gaan, een wedstrijd kiezen, een weddenschap selecteren en vervolgens de weddenschap bevestigen.

Spelers kunnen veel doen om hun winkansen te vergroten door kennis te ontwikkelen. Dit omvat het onderzoeken van statistieken over teams en spelers en het bijhouden van het laatste nieuws over hen. Het kennen van spelersblessures en het niveau van fitheid is essentiële informatie bij het plaatsen van bijvoorbeeld propositieweddenschappen.

Weten hoe teams presteren tijdens de verschillende stadia van het spel, in combinatie met het soort weer en thuis- en uitprestaties, kan ook cruciaal zijn voor succesvollere weddenschappen op derivaten.

Hoe te wedden op AFL
De beste AFL-wedsites in 2024

De beste AFL-wedsites in 2024

Bettingranker heeft het gemakkelijk gemaakt om de beste AFL-wedsites in 2022 te kiezen met hun gedetailleerde beoordelingen van de sites. Er zijn veel goede sites om op te wedden, maar 1xBet (9.2), Melbet (9,0), en Malina (8,9) scoorden allemaal zeer hoog, evenals een aantal andere online sites.

De absolute topwinnaar is Casumo, die een perfecte tien scoorde. Zoals je zou verwachten, zijn al deze sites veilig, hebben ze de juiste licentie en worden ze beschermd door SSL-technologie. Velen van hen bieden geweldige bonussen; bijvoorbeeld tot $ 500 op de Casumo-site.

Ze zijn toegankelijk vanuit een ongelooflijk aantal landen over de hele wereld en bieden veel valuta, talen en stortings- en opnamemethoden voor een breed scala aan mensen. Er zijn ook mobiele apps beschikbaar voor gokkers die graag onderweg wedden. Deze online sportweddenschappen bieden veel verschillende markten om op te wedden, waaronder Moneyline, marge, derivaat, propositie, futures en live wedden.

Live wedden is een opwindende ervaring die in-game weddenschappen mogelijk maakt en ervoor zorgt dat de gokker het spel nauwlettend volgt om de juiste weddenschappen te plaatsen. Met de kansen die constant veranderen tijdens de wedstrijd, maakt het het opwindend voor gokkers die hun weddenschappen dienovereenkomstig moeten timen.

De beste AFL-wedsites in 2024
Andere evenementen en toernooien gehouden door AFL Europe

Andere evenementen en toernooien gehouden door AFL Europe

Het jaar na het EK organiseert AFL Europe de AFL International Cup, waar teams van over de hele wereld strijden om de suprematie. Aangezien dit een amateurcompetitie is, mogen geen teams of spelers uit Australië deelnemen omdat ze professionals zijn.

AFL Europe heeft ook een lijst met sporttoernooien die het organiseert, waaronder de Fitzpatrick Cup, een jaarlijkse competitie tussen universiteits- en hogeschoolstudenten uit heel Europa.

Ze organiseren ook de AFL Europe Champions League, waar elk jaar Aussie Rules-competities in heel Europa strijden om de Europese clubkampioen. Net als bij alle andere AFL Europe-spellen, zijn alle deelnemende teams amateurs. Een ander jaarlijks evenement is de Anzac Cup die sinds 2012 plaatsvindt en de bevrijding van Anzac door Australische troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenkt.

Spelers uit Australië met connecties met Anzac spelen tegen het Franse nationale team als onderdeel van de jaarlijkse herdenkingsevenementen. AFL Europe is ook betrokken bij testwedstrijden tussen Engeland en Ierland, twee van de krachtpatsers in de sport.

Andere evenementen en toernooien gehouden door AFL Europe
Geschiedenis van AFL Europa

Geschiedenis van AFL Europa

Aussie Rules Football wordt al meer dan 150 jaar in Australië gespeeld en de populariteit ervan werd eind jaren 80 door expats naar Europa gebracht, aanvankelijk in het VK en Denemarken. Dus het begon met slechts twee competities die nu zijn uitgegroeid tot 15, met nationale teams in 23 landen en nog steeds uitbreiden.

In 2005 werd de eerste centrale instantie opgericht die uiteindelijk in 2010 AFL Europe werd. Dit is de instantie die alle AFL-evenementen en -toernooien in Europa organiseert, waarbij de eerste Euro Cup in 2005 werd gespeeld. De Europese kampioenschappen worden sinds 2010 gespeeld.

Geschiedenis van AFL Europa
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries