Nieuws

June 1, 2022

William Hill verbiedt creditcard in Ierland

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

In Ierland is het gebruik van creditcards bij kansspelen niet bepaald verboden, maar wordt het voortdurend ontmoedigd. Meerdere onderzoeken hebben echter uitgewezen hoe verschillende online bookmakers creditcardinzetten via hun apps blijven ondersteunen. Sommigen van wie wordt gezegd dat ze creditcardinzetten vermijden, kunnen dit doen via apps zoals Revolut en Apple Pay.

William Hill verbiedt creditcard in Ierland

Als gevolg hiervan is het concept van het ontvangen van betalingen van creditcards onder vuur komen te liggen. Sommige operators zijn gedwongen proactief te zijn en beslissende stappen te nemen om de toegang tot hun sites te beperken met behulp van dergelijke betalingsmethoden. Op zijn Ierse website is William Hill het laatste bedrijf geworden dat het storten van creditcards heeft stopgezet.

Bescherm het merk en de klanten

Om zowel hun merk als hun klanten te beschermen, erkent het bedrijf het belang van het waarborgen van de hoogste veiligheidsnormen redelijk. Zo is hun hele systeem geëvolueerd om te voldoen aan de strengste eisen op het gebied van beveiliging, integriteit en betrouwbaarheid. Alle gevoelige informatie wordt opgeslagen in een versleuteld formaat met het geheime wachtwoord van de gebruiker.

Bij het uitvoeren van transacties waarvoor toegang tot gegevens nodig is, moet de gebruiker zijn wachtwoord opgeven om de gegevensbeveiliging te waarborgen. Het doel is ervoor te zorgen dat gokken niemand schade berokkent. Dat was hun rechtvaardiging voor het verwijderen van creditcard deposito's als betaalmethode.

Gokken met creditcard is schadelijk

Experts beschouwen sportweddenschappen met creditcard als zeer gevaarlijk. Het is ten strengste verboden in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, dat strengere gokwetten heeft dan Ierland. De kaarten maken het gemakkelijk om geld te krijgen, waardoor gokproblemen kunnen voortduren. Gokken met creditcards, vooral in een online omgeving, kan leiden tot wedden op grote volumes, het ophopen van grote schulden en verlies van controle. Het kan uiteindelijk leiden tot betrokkenheid bij illegale activiteiten zoals fraude.

Het gebruik van creditcards onder gokkers is in verband gebracht met hogere faillissementen, aangezien uit beschikbare gegevens blijkt dat consumenten gokken met geld dat ze niet hebben. Daarom is het voor het bedrijf belangrijk geworden om resoluut op te treden om hen te beschermen.

Uit aanvullende gegevens blijkt dat mensen die gemakkelijk toegang hebben tot creditcards, deze eerder zullen gebruiken in online sportweddenschappen. Degenen die creditcards of een ander soort krediet gebruikten, waren meer betrokken en zetten vaker in. Het onderzoeken van gokproblemen ondersteunt deze theorie, aangezien individuen die met verschillende soorten krediet gokken, aanzienlijk meer kans hebben om als probleemgokkers te worden bestempeld. De demografische verschillen van deze gokkers laten zien dat ze jonger zijn en minder geneigd zijn om hun huis volledig te bezitten, wat impliceert dat ze mogelijk niet dezelfde toegang tot krediet hebben. Daarom moet elke strategie die bedoeld is om het gebruik van creditcards onder gokkers te verminderen, ook alternatieve kredietbronnen aanpakken.

Is er een andere reden achter deze stap?

Na de aanstelling van een Gambling Regulatory Authority (GRA), is de regering voornemens het verbod op wedden op creditcards te handhaven. Gezien haar uitgebreide ervaring heeft de autoriteit de vrijheid om zo snel mogelijk en op tijd te reageren en eventuele problemen of zorgen met betrekking tot betalingswijzen en de daaraan verbonden gevaren aan te pakken. De Irish Bookmakers' Association heeft duidelijk gemaakt dat het gebruik van creditcards voor gokdoeleinden niet wordt aangemoedigd.

De Irish Safer Gambling Code, die in augustus 2021 door de vereniging is aangenomen in samenwerking met de gelicentieerde gokbedrijven van het land, neemt dit op als een van de principes. Na de implementatie van de "Interim Gaming and Lotteries Act" in 2021, bereiden de Ierse wetgevers zich voor om het regelgevingssysteem van het land voor het eerst sinds 1956 te hervormen.

Beperkingen op creditcardbetalingen en een verbod op gratis weddenschappen behoren tot de voorspelde hervormingen, evenals de ontwikkeling van een nationale kansspelautoriteit. Het herontwerp is vaak uitgesteld, meest recentelijk in 2020, na het uitbreken van de COVID-19-pandemie. Volgens de wetten hebben de regelgever en autoriteit de bevoegdheid om de licentie van een provider op te schorten of in te trekken en om financiële sancties toe te passen.

Wat moet er gebeuren voordat de regering een algeheel verbod oplegt?

Vanwege het gebrek aan empirisch bewijs met betrekking tot de effecten van creditcardverboden, moeten autoriteiten nu samenwerken met financiële instellingen en gokexploitanten om maatregelen te ontwikkelen die zowel realistisch als haalbaar zijn op de lange termijn. Alle exploitanten in de gokindustrie moeten akkoord gaan met het beleid om een licentie te krijgen. Daarna zijn degenen die een licentie hebben gekregen onder een algemene verplichting om te voorkomen dat spelers creditcards gebruiken voor online sportweddenschappen.

Creditcardverboden kunnen ongewenste onverwachte gevolgen hebben, zoals een verschuiving naar anonieme betaalmiddelen voor kansspelen, waardoor de inspanningen om de schade te beperken, worden ondermijnd. Bovendien kunnen er verschillende moeilijkheden zijn bij het verbieden van het gebruik van creditcards, aangezien de leidende spelers en exploitanten kunnen proberen het verbod te omzeilen. Daarom is het van cruciaal belang om een systematisch onderzoek uit te voeren om te zien of een van deze onvoorziene gevolgen zich voordoen als verbodsbepalingen worden geïmplementeerd.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Verbeter uw gokspel: insiderkeuzes, statistieken en vertrouwde beoordelingen
2024-06-02

Verbeter uw gokspel: insiderkeuzes, statistieken en vertrouwde beoordelingen

Nieuws