Nieuws

November 30, 2022

Wie worden de Baseball Hall Famers in 2023?

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

In 2022 verwelkomt de Baseball Hall of Fame zeven nieuwe leden in de exclusieve club. Dat was nadat geen enkele naam vorig jaar de snit had gemaakt. Met mensen als David Ortiz, Tony Oliva en anderen die niet in de Hall zijn, kunnen honkballiefhebbers en gokkers hun aandacht verleggen naar de klasse van Major League Baseball-talenten uit 2023 die een goede kans maken. 

Wie worden de Baseball Hall Famers in 2023?

Sterker nog, veel online bookmakers hebben daarvoor al kansen vrijgegeven, met meerdere interessante namen bovenaan de lijst. Tenzij anders vermeld, is de datum van de 2023 Baseball Hall of Fame Inductieceremonie 23 juli van hetzelfde jaar.

Natuurlijk zijn er veel gepensioneerde honkbalspelers met alle kwalificaties die nodig zijn voor overweging door de Baseball Writers' Association of America (BBWAA). Ze zullen echter niet allemaal de felbegeerde eer krijgen. Afgaand op hun geschiedenis in de sport en wat de bookmakers zeggen door middel van odds, zijn hier enkele namen waarvan de introductie geen enkele honkbalfan zal verbazen.

1. Carlos Beltran

Hoewel Carlos Beltran misschien net niet voldoet aan de meerdere benchmarks die worden gebruikt voor introductie in de Baseball Hall of Fame (niet helemaal bij respectievelijk 3.000 en 500 carrièrehits en homeruns), heeft hij wel zwaartekracht, een lang leven en het hoogtepunt van een toekomstige Hall of Fame ingewijde. 

Na maar liefst 20 seizoenen te hebben gespeeld, voornamelijk bij de Royals en de Mets, won Carlos terecht de Rookies of the Year-prijs in 1999 en ontving hij zeven keer MVP-stemmen. Hij is ook een negenvoudig All-Star en winnaar van de World Series 2017. andere teams hij speelde tijdens zijn carrière voor onder meer de Rangers, Yankees, Cardinals, Giants en Astros.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk erop te wijzen dat Carlos een paar dingen heeft die tegen hem werken. Deze omvatten onder andere het niet winnen van een MVP-prijs (NBA Most Valuable Player). Een ander mogelijk obstakel zou zijn Astros-fraudeschandaal in 2017 kunnen zijn. Hij staat natuurlijk voor het eerst op de stembus, maar er kan van alles gebeuren.

2. Scott Rolen

Ja, Carlos heeft een goede kans om de cut te halen in 2023, maar Scott Rolen zou het enige echte slot kunnen zijn in de Major League Hall of Fame-kansen. En hoewel hij niet in de buurt is van de enorme offensieve mijlpalen van Beltran, heeft hij een behoorlijke levensduur en heeft hij koersstatistieken op zak. Bovendien levert zijn geweldige verdedigingscarrière hem veel vitale punten op; Scott Rolen won acht keer de Gold Glove Award.

In 2022 behaalde Rolen 65,2% van de stemmen, waarmee hij de drempel van 75% niet haalde die nodig was om door te breken in de Hall of Fame. Het wordt zijn zesde poging tot eer, en met grote jongens als Roger Clemens en Barry Bonds die niet in de wedstrijd zitten, zou hij genoeg stemmen moeten verzamelen om een plaats in de zaal te verdienen.

3. Omar Vizquel

Omar behaalde in 2020 52,6 procent en is duidelijk een kandidaat voor de Hall of Fame, hoewel zijn aantal sindsdien is afgenomen. Maar hij zou in 2023 terug kunnen stuiteren, aangezien hij al een aanhang van diehards heeft. Zijn pleidooi voor inductie is gebaseerd op verdediging en een lange levensduur, om nog maar te zwijgen van zijn drievoudige All-Star en 11 gouden handschoenen. 

Voordat hij op 45-jarige leeftijd met pensioen ging, stond Omar 24 seizoenen lang op honkbalvelden. Mensen vragen zich misschien af of een speler met 688 carrières on-base plus slugging (OPS) in deze tijd echt een Hall Famer kan worden. Nou, dat kan alleen aan het toeval worden overgelaten.

4. Billy Wagner

Bill Wagner is een andere figuur die kan profiteren van de introductie van volgend jaar in de Baseball Hall of Fame. Door in 2022 51% van de stemmen te behalen, kwam Wagner 24% onder de drempel, dus hij hoopt deze keer het magische getal te halen. 

Dit zal zijn achtste poging zijn om een Hall Famer te worden, en hij zou een goede kans kunnen maken gezien het feit dat sommige van zijn concurrenten in de voorgaande jaren al inductees zijn. Met betrekking tot all-time saves in MLB, Wagner staat zesde. Hij is zevenvoudig All-Star en wordt beschouwd als een van de beste linkshandige hulpwerpers aller tijden.

5. Matt Kaïn

Cain is een drievoudig All-Star die de basketbal wereld voor 13 goede seizoenen, spelend voor één team: de Giants. Hij haalde tweemaal de top 10 National League Cy Young Award en werd opgenomen in het Giants' World Series-kampioenschapsteam in 2010, 2012 en 2014. Tijdens het Postseason 2010 nam hij 2-0 op met een 0.00 ERA in 21,1 innings. . 

Dat jaar stond hij één onverdiend punt en 13 hits toe. Met zijn prestaties goed gedocumenteerd, lijdt het geen twijfel dat Cain het in zich heeft om te worden ingewijd als een van de Baseball Hall Famers. Toch is het een kwestie van afwachten.

Andere namen

De lijst van gepensioneerde honkballers die in 2023 de Hall of Fame zouden kunnen halen, is lang, en het zou onrechtvaardig zijn om de namen te beperken tot slechts vijf hierboven. Hier zijn enkele andere namen die deze prestatie zouden kunnen bereiken:

  • Andre Ethier
  • Jacoby Ellsbury
  • Mike Napels
  • John Lackey
  • Jayson Werth
  • Jered Wever
  • Huston Street
  • Francisco Rodriguez
  • Jhonny Peralta
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?
2024-04-13

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?

Nieuws