Twitch verbiedt livestreamers van advertentiesites voor skinweddenschappen

Nieuws

2023-07-31

Benard Maumo

Esports-weddenschappen zijn een enorm fenomeen geworden onder fans van traditionele sportweddenschappen. Met dit type weddenschappen kunnen gokkers de uitkomsten van Esports-wedstrijden zoals Valorant, CS:SO, Dota 2 en meer voorspellen.

Twitch verbiedt livestreamers van advertentiesites voor skinweddenschappen

Naast het inzetten van echt geld, staan ​​​​sommige websites gokkers toe om weddenschappen af ​​te sluiten met hun Gaming Skins (delen van het uiterlijk van videogamekarakters) en andere waardevolle spullen. Dit is iets waar toonaangevende game-ontwikkelaars zoals Valve en Riot Games al lang tegen vechten.

Hun inspanningen lijken succesvol te worden nadat Twitch, een toonaangevende site voor livestreaming, zijn platformbeleid heeft bijgewerkt om de promotie van Skin Gambling-inhoud strafbaar te stellen. 

Bij het beantwoorden van een van de vragen van zijn volgers verklaarde het livestreamingbedrijf: 

"Onder ons beleid is geen promotie of sponsoring van Skin Gambling toegestaan".

De streaminggigant die eigendom is van Amazon, heeft onlangs hard opgetreden tegen wat het "game-inhoud zonder licentie" noemt. Afgelopen jaar, Twitch verbood zijn streamers van het spelen van casinospellen, inclusief tafelspellen en slots op goksites zonder vergunning. Bovendien stelde het bijgewerkte beleid dat Twitch streamers niet zou toestaan ​​om linkverwijzingen voor gokken en sites voor sportweddenschappen.

Twitch is af en toe bekritiseerd omdat het niet hardhandig optreedt tegen illegale inhoud op zijn platform. Streamers zoals Tyler 'Trainwreck' Niknam en Adin Ross hebben veel kritiek gekregen voor het spelen en adverteren van een populaire cryptocurrency-gokwebsite in de Verenigde Staten aan hun gemeenschap.

Reageren op de laatste beperking, Esports waarnemers wezen erop dat er nog steeds vragen zijn over het verbod van Twitch op Skin-gokwebsites. Het herziene platformbeleid kan ongemakken veroorzaken voor organisaties zoals G2 Esports, dat onlangs samenwerkte met CSGORoll, een Skin-weddenschapswebsite.

Laatste nieuws

Top 3 welkomstbonussen voor sportweddenschappen voor Visa/Mastercard-betalingen
2023-08-02

Top 3 welkomstbonussen voor sportweddenschappen voor Visa/Mastercard-betalingen

Nieuws