Nieuws

November 9, 2023

The Lost Lionesses: inspirerende vrouwen in de voetbalgeschiedenis

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Het Lost Lionesses-project bracht verschillende elementen samen om een ​​krachtig en inspirerend verhaal te creëren. Onder leiding van fotograaf Will Douglas en vormgegeven door Charlotte Kennedy, toonde het project de levendige en speelse garderobe van de Lost Lionesses. De shoot was bedoeld om de essentie vast te leggen van deze opmerkelijke vrouwen, van wie werd beschreven dat ze 'jonge zielen' hadden en een 'aanstekelijke' energie hadden als ze allemaal samen waren.

The Lost Lionesses: inspirerende vrouwen in de voetbalgeschiedenis

Bij de shoot werd een ‘gestripte’ benadering gevolgd, waarbij gebruik werd gemaakt van een subtiele Engelse blauwe achtergrond en zachte verlichting om een ​​eenvoudige maar indrukwekkende esthetiek te creëren. Terwijl sommige leeuwinnen aanvankelijk aarzelden om voor de camera te staan, werd de sfeer verlicht met behulp van muziek uit de jaren 80. Het emotionele aspect van de shoot was duidelijk zichtbaar, waarbij één echtgenoot zijn trots uitte en tranen vergoot.

Het project heeft een grote impact gehad op alle betrokkenen. Sophie, die met veel mensen over het project heeft gesproken, heeft gemerkt dat het hen heeft geraakt en verrast. Het verhaal van de Lost Lionesses en het verbod op vrouwenvoetbal is nog relatief onbekend in de voetbalwereld, en het bespreken ervan met vrienden en familie was verhelderend.

Voor Jon-Paul was de cirkel rond toen de Engelse vrouwen de WK-finale bereikten. Het was een moment van validatie en vooruitgang, waaruit bleek hoe ver het vrouwenvoetbal is gekomen. Will hoopt dat het project zal bijdragen aan de voortdurende groei en ontwikkeling van het spel, en ons zal herinneren aan de offers die deze vrouwen in het verleden hebben gebracht.

Vooruitkijkend wil het project de reikwijdte ervan uitbreiden door petten te creëren voor andere niet-erkende damesteams, waaronder die van het WK van 1970 en het EK van 1969. Deze voortdurende inspanning zal ervoor zorgen dat de geschiedenis van het vrouwenvoetbal wordt erkend en gevierd, wat toekomstige generaties spelers zal inspireren.

Het Lost Lionesses-project is een bewijs van de veerkracht en vastberadenheid van vrouwen in het voetbal. Het dient als herinnering aan de vooruitgang die is geboekt en het werk dat nog moet worden gedaan om gelijkheid in de sport te bereiken. Laten we het verleden blijven eren en de huidige en toekomstige leeuwinnen steunen die de weg voor succes hebben geplaveid.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?
2024-04-13

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?

Nieuws