Nieuws

October 31, 2023

NFL domineert de kijkcijfers, de World Series daalt, College Football stelt teleur

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Invoering

De laatste wekelijkse sportbeoordelingsgrafieken laten een sterke prestatie zien van de NFL op zondagmiddag, terwijl de World Series een daling in het aantal kijkers kende. Bovendien bereikten universiteitsvoetbalwedstrijden niet de grens van zeven miljoen kijkers. Laten we de belangrijkste hoogtepunten uit de beoordelingen eens nader bekijken.

NFL domineert de kijkcijfers, de World Series daalt, College Football stelt teleur

NFL-beoordelingen

De NFL domineerde opnieuw de kijkcijfers, waarbij het nationale venster van zondag op CBS de meeste kijkers van de week trok. De wedstrijd tussen de 49ers en Bengals trok 26,06 miljoen kijkers, waarmee het het op een na meest bekeken NFL-venster van het seizoen is. De singleheader van FOX, met de Rams en Cowboys, deed het ook goed en trok bijna 20 miljoen kijkers.

De primetime-wedstrijd op NBC tussen de Bears en Chargers bereikte echter een dieptepunt in het seizoen met slechts 15,72 miljoen kijkers.

Kijkerspubliek van de World Series

De World Series, hoewel de beste niet-NFL-trekking, kende een daling in het aantal kijkers. Game 1 op vrijdag trok 9,17 miljoen kijkers, terwijl Game 2 op zaterdag 8,15 miljoen kijkers trok. Deze cijfers vertegenwoordigen twee van de kleinste doelgroepen in de geschiedenis van de World Series, met Game 2 op de laatste plaats.

Waarderingen voor universiteitsvoetbal

Het was een verrassende gang van zaken dat geen enkele universiteitsvoetbalwedstrijd deze week de grens van zeven miljoen kijkers bereikte. De game Georgia-Florida stond bovenaan de hitlijsten met 5,95 miljoen kijkers.

Andere hoogtepunten

Naast de NFL en de World Series waren er nog een paar andere opmerkelijke gebeurtenissen in de kijkcijfers. Op zondag was er een recordaantal universiteitsvolleybalpubliek, terwijl de openingsweek van de NBA het hoogste aantal kijkers in zes jaar trok.

Conclusie

Kortom, de NFL blijft de wekelijkse sportkijkcijfers domineren, terwijl de World Series een daling in het aantal kijkers kenden. Ook universiteitsvoetbalwedstrijden konden geen groot publiek trekken. Deze kijkcijfers benadrukken de aanhoudende populariteit van de NFL en de uitdagingen waarmee andere sporten worden geconfronteerd bij het trekken van de aandacht van kijkers. Het zal interessant zijn om te zien hoe de kijkcijfers de komende weken evolueren.

Wekelijkse sportkijkcijfers, 23-29 oktober

Alleen evenementen met minimaal 150.000 kijkers worden vermeld. De beoordelingen van huishoudens van 0,55 of lager worden weergegeven tot op de tweede decimaal.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale
2024-05-25

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale

Nieuws