Nieuws

October 19, 2022

Marges voor sportweddenschappen uitgelegd

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Online sportweddenschappen zijn bezig met het aanbieden van weddenschappen. Aan de andere kant wedden sportgokkers op deze lijnen in de hoop te winnen op een bepaalde winstgevende sport. Natuurlijk biedt geen enkele bookmaker zijn diensten gratis aan - ze moeten net als elk ander bedrijf winst maken. De enige manier waarop een sportsbook geld kan verdienen, is door marges te creëren. Maar verrassend genoeg zijn veel gokkers zich niet bewust van wat marges inhouden.

Marges voor sportweddenschappen uitgelegd

Iedereen wedden op sport moeten de basisprincipes van marges begrijpen om hun winkansen te vergroten. Dit artikel bespreekt gokmarges en hun betekenis voor gokkers die wedden op sportevenementen.

Wat zijn marges voor sportweddenschappen?

Het is gebruikelijk om de meeste sites voor online sportweddenschappen te vinden die beweren de beste kansen. Maar helaas zijn niet al deze claims geldig. Dus, hoe kan een gokker zien welke bookmaker de waarheid spreekt? Gemakkelijk. Door te begrijpen hoe marges werken.

Wat is een marge? Een marge is een verschil in de waarde van de kansen die door een bookmaker worden aangeboden en de werkelijke kans op een bepaalde uitkomst. In werkelijkheid zou er altijd een verschil moeten zijn tussen deze twee waarden, wat vaak wordt gezien als een 'fee' om een bepaalde weddenschap te plaatsen. Bovendien geven marges bookmakers een voorsprong op de speler, ongeacht de uitkomst.

Wanneer een bookmaker een marktprijs bepaalt, zullen ze zorgvuldig de kansen bepalen op een manier die aantrekkelijk is voor beide kanten van de markt. Door dit evenwicht te bereiken, zetten spelers in op beide uitkomsten, wat de aansprakelijkheid van de goksite helpt.

Marges garanderen echter op geen enkele manier dat een sportsbook winst zal maken. Er zijn gevallen waarin een bookmaker kan verliezen als hij zich aan de verkeerde kant van een onevenwichtige lijn bevindt.

Waarom moeten gokkers marges begrijpen?

De marges voor sportweddenschappen zijn in de meeste gevallen meestal rond de 5%. Maar dit ogenschijnlijk kleine percentage zorgt ervoor dat een bookmaker in bedrijf blijft. Aan de andere kant, wanneer ze spelen op online sportweddenschappen met hogere marges, betekent dit dat ze meer betalen als ze verliezen en minder verdienen als ze winnen.

Twee sportsbooks met marges van 4% en 4,4% lijken bijvoorbeeld een bijna vergelijkbare marge te hebben. Maar zelfs het kleinste verschil moet als significant worden beschouwd, gezien de dunne lijn tussen winnen en verliezen in de sport. 

Het verschil tussen winst en verlies is meestal ongeveer 52%, en de gemiddelde bookmaker rekent 5%. Dit betekent dat alleen gokkers die 52% van de even weddenschappen winnen, de bookmaker hun korting kunnen betalen. Hoewel een winstpercentage van 52% misschien niet moeilijk lijkt, is het een prestatie die miljoenen gokkers blijft verbazen die erop staan dat ze dat nog beter kunnen doen.

Het is vermeldenswaard dat bookmakers die lage marges aanbieden niet per se de hoogste odds hoeven te geven.

Inzetmarges berekenen

Gewoon zoeken naar kleine marges helpt zelden. Sportgokkers moeten in staat zijn om marges te berekenen. Het berekenen van marges op een weddenschap is voor de meeste gokkers meestal niet zo eenvoudig als ABC. Er is meer nodig dan alleen zoeken tips voor sportweddenschappen.

In tegenstelling tot de populaire opmerking dat mensen wedden op hun favoriete teams of sporten, maar inzetten tegen de bookie en odds. Dus hoe bereken je marges? Gemakkelijk:

  • Voor een 2-way event: Marge = (1 / decimale kansen voor optie A) + (1 / decimale kansen voor optie B) - 1
  • Sollicitatie: Bij het berekenen van de marges van een weddenschap van meer dan/minder dan 2,5 doelpunten in voetbal, zijn de kansen op meer dan 2,5 doelpunten 1,66, terwijl die voor minder dan 2,5 doelpunten 2,02 zijn. Onze berekeningen zien er als volgt uit:
  • (1 / 1.66) + (1 / 2.02) – 1 = 0,0974

Het antwoord uitdrukken als een percentage: 0,0974 x 100% = 9,74%

Deze weddenschap heeft een marge van 9,74, wat zeker niet zo goed is voor een gokker.

De beste marges vinden

Het is in het belang van een speler om een bookmaker te vinden met de reputatie lage marges te bieden. Een eenvoudige online zoekopdracht kan voldoende zijn, maar sommige spelers geven er de voorkeur aan margecalculators te gebruiken of bookie ranking websites. Due diligence is belangrijk bij het zoeken op internet naar de beste marges, aangezien zelfs de meest gerenommeerde websites niet consequent lage marges bieden in elke markt. Maar ze staan bekend om hun lagere marges dan andere concurrerende websites.

Het is onverstandig om ergens te gokken dan bij een bookmaker met lage marges. Lagere marges zijn immers van cruciaal belang om de vooruitzichten van een speler op de lange termijn te verbeteren.

Laatste gedachten

Marges zijn een 'noodzakelijk kwaad' in de gokindustrie. Zonder marges kan de sportsbook zijn diensten niet aanbieden. Dit betekent echter niet dat gokkers genoegen moeten nemen met enige marge. Spelers moeten altijd op zoek zijn naar weddenschappen met de laagste marges bij het plaatsen van weddenschappen, samen met andere tips voor sportweddenschappen.

Naast lage marges moeten gokkers ook letten op andere aanbiedingen die online sportweddenschappen de moeite waard maken. Deze omvatten de verscheidenheid aan gokmarkten, beschikbaarheid van royale bonussen, bankopties en de kwaliteit van de klantenservice. Een sportsbook dat alle juiste vakjes aanvinkt en toch lage marges biedt, wordt als 'ideaal' beschouwd wat betreft het online plaatsen van weddenschappen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks
2024-04-18

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks

Nieuws