Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws

2023-01-25

Ja, het is zoals het klinkt. Een online bookmaker kan een wedder een verbod opleggen en stoppen met het accepteren van weddenschappen van hen. Het verbod kan verschillende redenen hebben, waarvan sommige in dit bericht zullen worden onderzocht. 

Kunnen goksites gokkers verbieden?

En hoewel sommige redenen voor spelers misschien oneerlijk lijken, zijn ze allemaal geldig. Daarom kunnen degenen die zich afvragen ''kan een sportsbook mij verbieden?'' er gerust op zijn dat een verbod heel goed mogelijk is. Alvorens te overwegen wat een ban kan veroorzaken, is het belangrijk om te kijken naar wat het betekent om door een bookmaker te worden gebanned.

Wat houdt een verbod door een bookmaker in?

Wanneer een gokker wordt verbannen door een online sportsbook, betekent dit dat ze geen weddenschappen kunnen plaatsen op de site. Het verbod kan permanent of tijdelijk zijn, afhankelijk van de beslissing van de bookmaker. Als een winstgevend bedrijf heeft het boek het recht om te kiezen met wie het zaken doet. Een ding om in gedachten te houden is dat de beslissing om te verbieden naar eigen goeddunken van de site is.

Redenen waarom een Punter kan worden verbannen

Zoals vermeld in de inleiding, zijn er verschillende redenen waarom goksites gokkers kunnen verbieden. Dit stuk zal proberen in detail te treden over de meest voorkomende oorzaken en hoe gokkers deze kunnen vermijden.

Te veel winnen

''Kan ik worden verbannen voor het winnen?'' Hoewel dit een domme vraag lijkt, moeten gokkers weten dat een goksite hen kan verbieden als ze te veel winnen. Het is de moeite waard om te benadrukken dat gokwinkels en bookmakers bestaan om winst te maken. Als zodanig kunnen ze niet blij zijn als een gokker vaak wint. Ja, ze kondigen jackpotwinnaars aan en gebruiken ze zelfs voor advertenties, maar de waarheid van het evangelie is dat ze nooit blij zijn met winnaars.

Wanneer een bookmaker merkt dat men te veel wint, betekent dit voor hen een van de volgende gevallen:

  • De gokker past een strategie toe die misbruik maakt van een zwakte in het systeem van de bookmaker
  • De gokker is zeer bekwaam en ervaren in het maken van correcte voorspellingen

Allemaal platforms voor online sportweddenschappen hebben geïnvesteerd in complexe algoritmen die eventuele afwijkingen in hun systeem gemakkelijk kunnen opsporen en opvangen. Te veel of te vaak winnen is eigenlijk een anomalie in de ogen van de bookmakers. Scenario's die kunnen leiden tot te veel winnen zijn onder meer:

Wedden op nichemarkten

De meeste bookmakers zullen geen oog dichtknijpen als dat zo is wedden op wie een La Liga gaat winnen of de Engelse Premier League spel. Het maakt niet uit hoeveel weddenschappen je wint; de bookmakers zijn altijd zeker van de prijzen die ze stellen. 

Ja, ze geloven niet dat gokkers ze regelmatig kunnen verslaan omdat ze veel aandacht, geld (in termen van onderzoek) en tijd investeren in grote wedstrijden. Zelfs als iemand veel wint, zijn de verloren weddenschappen meestal voldoende om eventuele verliezen te compenseren en wat winst te maken. Dat komt omdat grote spellen veel gokkers aantrekken.

Daarentegen investeren bookmakers niet veel middelen in minor leagues of wedstrijden, omdat de weddenschappen hier meestal minder zijn. Het is dus gemakkelijk voor een gokker om een maas in de markt te identificeren en ervan te profiteren, alleen maar omdat de bookmaker niet in onderzoek heeft geïnvesteerd voordat hij de prijzen vaststelde. Dit kan de gokker een voorsprong op het huis geven. Als dit vaker gebeurt, heeft de goksite mogelijk geen andere keuze dan de gokker te verbieden.

Arbing

Arbing, ook bekend als arbitrageweddenschappen, is het gebruik van de te dure markten om de bookmaker te verslaan. Wanneer de markten te duur zijn, kan de gokker wedden op alle mogelijke uitkomsten en toch winst maken. Veel gokbedrijven beschouwen arbing als onaanvaardbaar, omdat ze hierdoor geld verliezen.

Misbruik van bonussen en promoties

Sommige mensen wedden met bonussen enkel en alleen. Als de beloning niet beschikbaar is, wachten ze totdat deze beschikbaar wordt gesteld. Wanneer u zich aanmeldt bij een online bookmaker, verwacht de bookmaker dat de gokker op een bepaald moment een storting zal doen en weddenschappen zal plaatsen met zijn eigen geld. 

Als dat niet gebeurt, doen ze meer kwaad dan goed voor het bedrijf. Daarom zou de meest geschikte oplossing kunnen zijn om ze te verbieden de site van de bookmaker te gebruiken.

Andere redenen die een verbod kunnen rechtvaardigen

  • Meerdere gokaccounts aanhouden bij dezelfde site voor online sportweddenschappen
  • Gebruik van beledigend taalgebruik tegen het sportsbook-personeel
  • Snubbing bonussen en promoties volledig

Tips om te voorkomen dat je wordt verbannen door bookmakers

Niemand is immuun voor een verbod bij online wedden. Het maakt niet uit hoe slim iemand is; ze kunnen om de een of andere reden worden verbannen. In sommige gevallen gaan de redenen verder dan de redenen die in dit artikel worden beschreven. Hier zijn enkele tips om een verbod te vermijden:

  • Slim gebruik van bonussen en promoties
  • Beledigend taalgebruik tegen het personeel van de site vermijden wanneer zich een probleem voordoet
  • Eén gokaccount hebben bij een bepaalde site
  • Een mix van weddenschappen plaatsen
  • Wedden op verschillende competities

Laatste nieuws

Kunnen goksites gokkers verbieden?
2023-01-25

Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws