Nieuws

November 1, 2023

Jesaja Joe: van kwijtgescholden tot waardevolle speler - Een reis van talent, hard werken en ondersteuning

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Iets meer dan een jaar geleden nam de basketbalcarrière van Isaiah Joe een wending toen hij werd opgeheven door de Philadelphia 76ers. Dit bleek een katalysator voor zijn NBA-traject.

Jesaja Joe: van kwijtgescholden tot waardevolle speler - Een reis van talent, hard werken en ondersteuning

Collegecarrière en diepgang

Toen hij van de universiteit kwam, stond Joe bekend om zijn schietvaardigheid en veelzijdigheid. Met een lengte van 1,80 meter kon hij spelen als off-ball guard of als echte vleugel.

Beperkte kansen in Philadelphia

Joe werd opgeroepen door de Sixers en kwam terecht in een team dat erop gericht was onmiddellijk een kampioenschap te winnen. Dit betekende kortere rotaties en minder kansen voor jonge spelers als Joe om zich te ontwikkelen. Hij speelde minder dan 1000 reguliere seizoensminuten gedurende twee seizoenen voordat hij in oktober 2022 werd opgeheven.

Deelnemen aan de Oklahoma City Thunder

De Oklahoma City Thunder zag een kans en tekende Joe voor een meerjarige deal ter waarde van bijna $ 6 miljoen. Hij bleek al snel een koopje voor het team, speelde een rol in de nachtelijke opstelling en zette indrukwekkende prestaties neer.

Breakout-seizoen

In zijn eerste seizoen bij de Thunder speelde Joe in 73 wedstrijden, behaalde een gemiddelde van 9,5 punten en schoot 40,9% van buiten de boog. Hij had verschillende opvallende wedstrijden, waaronder een optreden van 33 punten tegen de Charlotte Hornets.

De invloed van zijn vader

Joe's vader, Derrick Joe, speelde een belangrijke rol bij het vormgeven van zijn schietmechanismen. Ze hebben een hechte relatie, waarbij Derrick na elke wedstrijd feedback en ondersteuning geeft. Joe vertrouwt op het advies van zijn vader en dankt hem voor zijn schietefficiëntie.

Coachende ondersteuning

Naast zijn vader krijgt Joe de steun van Chip Engelland, een van de beste schietcoaches ter wereld. De aanwezigheid van Engelland in de Thunder-staf heeft Joe's mentale benadering van schieten en consistentie verbeterd.

Voortdurend succes

In het huidige seizoen heeft Joe opnieuw bewezen een sleutelspeler te zijn voor de Thunder. Hij heeft extra vaardigheden getoond, waaronder het maken van zijn eigen schoten en een verbeterde verdediging.

Concluderend is de reis van Isaiah Joe, van afstand gedaan door de 76ers tot een waardevolle speler voor de Thunder, een bewijs van zijn talent, harde werk en de steun die hij krijgt van zijn vader en de technische staf. Hij dient als inspiratiebron voor jonge spelers die hun stempel willen drukken in de NBA.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?
2024-04-13

De spannende race om de Gouden Schoen van de Engelse Premier League: wie zal de overwinning claimen?

Nieuws