Nieuws

October 31, 2023

De toekomst van live sportinhoud: gaat verder dan live-uitzendingen om te voldoen aan de eisen van multitasking via digitale media

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Invoering

De volgende generatie jongere, live sport-tv-fans houdt zich bezig met digitaal multitasking-gedrag, wat vraagt ​​om het creëren van meer sportgerelateerde inhoud van korte duur om hun interesse vast te houden. Leidinggevenden uit de sector onderkennen deze noodzaak; bijna 80% is van mening dat de sportinhoud verder moet gaan dan alleen live sportuitzendingen en uitzendingen.

De toekomst van live sportinhoud: gaat verder dan live-uitzendingen om te voldoen aan de eisen van multitasking via digitale media

De toekomst van live sportinhoud

Volgens een onderzoek onder 150 leidinggevenden, uitgevoerd door Altman Solon, gelooft 74% van de leidinggevenden in de sector dat live sportinhoud doordrenkt zal zijn met andere media-ervaringen. Dit kan onder meer betere statistieken, nieuwe meeslepende functies, gepersonaliseerde inhoud, fanloyaliteitsfuncties en het bundelen van gerelateerde formaten zoals gaming, podcasts en nieuws omvatten.

De opkomst van multitasking via digitale media

De groei van het multitaskinggedrag in de digitale media is evident: 57% van de consumenten surft regelmatig op internet, 50% gebruikt sociale media, 43% stuurt mensen berichten en 31% bestelt eten. Vooral jongere livesportkijkers zullen naar verwachting nog meer eisen naarmate hun multitasking-gedrag escaleert.

De noodzaak voor contentervaringen op meerdere platforms

De auteurs van het rapport benadrukken dat jongere cohorten 1,5 keer meer uren online doorbrengen dan oudere generaties. Dit benadrukt de noodzaak voor sportmedia om multiplatform-inhoudservaringen te bieden om tegemoet te komen aan de voorkeuren van jongere kijkers.

De kosten van sportgelden

Naarmate de sportvergoedingen voor tv-netwerken en streamingplatforms blijven stijgen, worden de onderhandelingen over sportrechten competitiever. Er staat bijvoorbeeld een nieuwe ronde van onderhandelingen over sportrechten in de NBA gepland, waarbij de gevestigde tv-aanbieders ESPN en Turner Networks agressieve voorstellen willen doen om de groeiende concurrentie van Apple TV+ en Amazon Prime Video te bestrijden en het grote sportbezit te behouden. Er wordt verwacht dat de sportvergoedingen voor de NBA nieuwe records zullen breken.

Conclusie

In het digitale tijdperk neemt de vraag naar sportinhoud van korte duur toe als gevolg van het digitale multitaskinggedrag van jongere live sportkijkers. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, moeten sportmedia verder gaan dan live sportuitzendingen en andere media-ervaringen integreren. Bovendien vraagt ​​de opkomst van multitasking via digitale media om het aanbieden van multiplatform-inhoudservaringen. Naarmate de sportgelden blijven stijgen, worden de onderhandelingen over sportrechten competitiever, wat de noodzaak voor tv-netwerken en streamingplatforms benadrukt om agressieve voorstellen te doen om waardevolle sporteigendommen te behouden.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale
2024-05-25

De ultieme krachtmeting: Manchester City vs. Manchester United in de FA Cup-finale

Nieuws