Meest populaire bookmakers in Verenigde Staten

Online sportweddenschappen in de VS zijn de afgelopen jaren naar nieuwe hoogten gestegen. De inkomsten uit sportweddenschappen zijn een goede indicator van de groeiende populariteit van de sector. Zo leverden sportweddenschappen in de eerste tien maanden van 2021 meer dan drie miljard dollar op.

Dat was 230 procent meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Verschillende Amerikaanse staten hebben de afgelopen jaren sportweddenschappen omarmd, wat de groeiende populariteit benadrukt. Een van de belangrijkste redenen waarom online sportweddenschappen immens populair zijn in de VS, is dat de sportindustrie booming is. Een meerderheid van de volwassenen kijkt graag naar sport, waarbij het land enkele van de beste competities ter wereld herbergt.

Meest populaire bookmakers in Verenigde Staten
Lokale bookmakers versus online goksites in de Verenigde Staten

Lokale bookmakers versus online goksites in de Verenigde Staten

De fans kunnen zo de spellen kritisch analyseren en weloverwogen voorspellingen doen waarop ze inzetten. De inzetten helpen de games interessanter te maken, omdat de fans iets te winnen of te verliezen hebben op basis van de resultaten van de sport.

Een andere belangrijke reden voor de groeiende populariteit is de toegenomen toegang tot online gokplatforms. Het aantal sites voor sportweddenschappen is vrij hoog en bijna allemaal toegankelijk via mobiele apparaten. Gokkers kunnen dus altijd en overal hun weddenschappen plaatsen. De aanbieders van online sportweddenschappen gebruik ook effectieve marketingstrategieën, zoals het aanbieden van gratis bonussen, om nog meer gokkers aan te trekken.

Lokale bookmakers versus online goksites in de Verenigde Staten
Favoriete spellen van Amerikaanse spelers om op te wedden

Favoriete spellen van Amerikaanse spelers om op te wedden

Sport vormt een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur. De burgers ondersteunen alle reguliere spellen waar ze meestal weddenschappen plaatsen. Specifieke sporten onderscheiden zich echter van de rest in termen van populariteit, zoals hieronder aangegeven.

Amerikaans voetbal

Amerikaans voetbal is gerangschikt de meest populaire kijksport in de VS. De meest populaire American Football League is de National Football League (NFL), met 32 franchises die strijden.

De NFL krijgt meestal de hoogste kijkcijfers van alle sporten in de VS, vooral tijdens Super Bowl. De competitie heeft ook de hoogste gemiddelde opkomst van alle sportcompetities ter wereld. Andere Amerikaanse voetbalcompetities zijn ook behoorlijk populair, waaronder universiteitsvoetbal.

Basketbal

Basketbal is een andere populaire sport in de Verenigde Staten, uitgevonden in 1891 in Springfield, Massachusetts. De hoogste basketbalcompetitie van het land is de National Basketball Association (NBA). Wat de inkomsten betreft, staat de NBA op de derde plaats. Basketbal is ook de meest gespeelde teamsport in de VS als men kijkt naar amateurniveaus.

Basketbal

Basketbal was de eerste sport die professioneel werd in de VS. Momenteel is het hoogste honkbalniveau ter wereld Major League Baseball, dat meestal wordt gespeeld tussen de winnaars van de National League en de American League. Honkbal wordt al vele jaren professioneel gespeeld en trekt een aanzienlijke aanhang.

Favoriete spellen van Amerikaanse spelers om op te wedden
Wat zijn de veiligste betaalmethoden in de VS?

Wat zijn de veiligste betaalmethoden in de VS?

Punters in de VS hebben een uitgebreide lijst van betaalmethoden voor online wedden op hun handen. Enkele populaire betalingsopties worden hieronder uitgelicht.

Creditcards en betaalpassen

Statistieken tonen aan dat creditcards en betaalpassen de meest gebruikte online stortingsopties zijn. De belangrijkste reden daarvoor is dat de meeste Amerikanen al creditcards en betaalpassen hebben, waardoor dit de meest toegankelijke keuze is. Stortingen doen met creditcards is ook vrij snel en gemakkelijk. Gebruikers hoeven alleen de kaartgegevens in te voeren en de transactie te bevestigen.

E-wallets

E-wallets zijn behoorlijk populair in de VS. Ze stellen gokkers in staat om gemakkelijk en vanaf elke plaats geld op te nemen of geld te storten als ze verbinding kunnen maken met internet. E-wallets bieden ook een goede beveiliging wanneer alle relevante voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen.

Mobiele betalingsdiensten

Apple Pay is een andere optie die de laatste tijd behoorlijk aan populariteit heeft gewonnen. Met de mobiele betalingsservice kunnen gokkers geld storten, maar opnemen wordt niet ondersteund. Het gebruik ervan is beperkt tot gebruikers met iOS-apparaten, wat een behoorlijk goed aantal is in de VS. Android-gebruikers kunnen Android Pay gebruiken, dat bijna hetzelfde werkt als Apple Pay.

Wat zijn de veiligste betaalmethoden in de VS?
Geschiedenis van wedden in de VS

Geschiedenis van wedden in de VS

Moderne sportweddenschappen in de VS begonnen aan het begin van de 19e eeuw. In die tijd zetten gokkers in op paardenraces, de meest populaire sport in het land. In 1876 werd professioneel honkbal opgericht door de National League.

De competitie hielp sportweddenschappen naar de voorgrond te duwen, zodat het zelfs de games begon te beïnvloeden. Er waren gevallen van teams die spellen gooiden vanwege gokken. Bijgevolg werd de algemene houding ten opzichte van sportweddenschappen slecht. Mensen plaatsten sportweddenschappen voornamelijk voor amusementsdoeleinden.

Tijdens het begin van de 20e eeuw begonnen sportweddenschappen weer aan populariteit te winnen. Er kwamen meer sporten bij, wat bijdroeg aan de toegenomen populariteit. De jaren twintig werden bekend als het gouden tijdperk van de sport. College basketbal en voetbal werden uiteindelijk enkele van de meest populaire sportweddenschappen.

Opmerkelijk is dat er in die tijd in de VS geen sportspecifieke gokwetgeving werd aangenomen. Het was tot 1931 toen gokken werd gelegaliseerd in Nevada. Alle andere staten bleven hierover stil. En in 1961 werd de Interstate Wire Act aangenomen, waardoor sportweddenschappen in de meeste regio's meer gelokaliseerd werden. Las Vegas, Nevada, begon te worden gezien als de enige plaats waar gokkers legaal op sport konden wedden.

Geschiedenis van wedden in de VS
USA Sportweddenschappen in de late 19e eeuw

USA Sportweddenschappen in de late 19e eeuw

Sportweddenschappen waren tot de jaren zeventig geen grote industrie in de VS. Toen verlaagde het congres de belasting op sportweddenschappen die bookmakers moesten betalen. Meer staten begonnen ook sportweddenschappen te legaliseren. Sportloterijen begonnen ook populair te worden in het hele land. Delaware, Oregon Sports Action en The Montana waren destijds de meest populaire loterijen.

In 1992 werd de Wet op de bescherming van professionele en amateursporten van kracht, die alle vormen van sportweddenschappen verbood. Dat was met uitzondering van vier staten die gokken al gelegaliseerd hadden. De wet beperkte sportweddenschappen tot 2018 toen het Hooggerechtshof het vernietigde.

USA Sportweddenschappen in de late 19e eeuw
Tegenwoordig wedden in de VS

Tegenwoordig wedden in de VS

De sportweddenschappen in de VS zien er nu heel anders uit dan een paar decennia geleden. De belangrijkste onderscheidende factor was de introductie van online sportweddenschappen, die zich verder uitbreidde tot mobiel wedden.

Het is nu voor iedereen in het land boven de 18 jaar mogelijk om op vrijwel elke professionele sport te wedden. Het enige dat nodig is, is registratie bij een online casino zodat een gokker kan beginnen met wedden op sport. Meer gokkers hebben ook mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, wat betekent dat ze gemakkelijk toegang hebben tot de platforms voor sportweddenschappen.

Er is ook een toename van het aantal staten dat sportweddenschappen heeft gelegaliseerd. Dat betekent dat gokkers nu zonder angst hun weddenschap kunnen plaatsen. Momenteel hebben 26 staten verschillende vormen van legale sportweddenschappen. Er zijn ook honderden bookmakers die Amerikaanse gokkers nu toestaan zich legaal te registreren en te wedden. De meeste van hen zijn offshore, maar sommige zijn gevestigd in het land.

Toekomst van sportweddenschappen in de VS

Wedden op verschillende sporten zal meer dan waarschijnlijk in populariteit blijven groeien in de VS. Om te beginnen zullen meer staten wedden op sport legaliseren. Er zijn echter ook kansen dat er nieuwe wetten worden ingevoerd om het type en de mate waarin gokkers kunnen wedden te beperken.

Dat zal waarschijnlijk de meeste invloed hebben op online wedden, aangezien meer dan 90% van alle sportweddenschappen via online bookmakers worden gedaan. Het aantal bookmakers dat Amerikaanse sportgokkers toelaat om mee te doen en te wedden, zal toenemen om te profiteren van de toenemende populariteit van weddenschappen. De toegenomen concurrentie kan leiden tot tal van innovatieve functies die door de bookmakers worden aangeboden.

Tegenwoordig wedden in de VS
Zijn sportweddenschappen legaal in de VS?

Zijn sportweddenschappen legaal in de VS?

Sportweddenschappen werden jarenlang als illegaal beschouwd in de VS tot 14 maart 2018. Toen verwierp het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten de Professional and Amateur Sports Protection Act van 1992, waardoor alle sportweddenschappen in het hele land illegaal werden.

De uitspraak van het Hooggerechtshof maakte alle sportgokken legaal op federaal niveau. Staten hadden nog steeds de bevoegdheid om te beslissen of wedden op staatsniveau zou worden toegestaan. Als gevolg hiervan hebben alle 50 verschillende Amerikaanse staten verschillende wetten voor sportweddenschappen.

Zijn sportweddenschappen legaal in de VS?
Staten die sportweddenschappen toestaan

Staten die sportweddenschappen toestaan

Nevada

Nevada was de eerste staat die sportweddenschappen legaal maakte in de VS. Het heeft een lange geschiedenis van gokken en is momenteel nog steeds een van de beste gokbestemmingen in de VS. De soorten weddenschappen die zijn toegestaan, zijn mobiel en persoonlijk, zonder noemenswaardige verboden.

Delaware

Delaware legaliseerde weddenschappen op één wedstrijd op 5 juni 2018, maar alleen op bepaalde locaties. Het liet ook uitgebreide sportweddenschappen toe in verschillende andere land-based casino's en online. De enige opmerkelijke beperking is dat gokkers niet kunnen wedden op wedstrijden van universiteitsteams in de staat.

New Jersey

Sportweddenschappen werden legaal in New Jersey op 11 juni 2018 toen Phil Murphey een wetsvoorstel voor sportweddenschappen ondertekende dat dit ondersteunde. De wet staat zowel mobiele als persoonlijke sportweddenschappen toe. De wet verbiedt gokkers echter om te wedden op universiteitsteams in de staat en hogescholen sportevenementen en toernooien gehouden in de staat.

Mississippi

Mississippi had in 2017 al nieuwe wetten voor sportweddenschappen uitgevaardigd, nog vóór de uitspraak van het Hooggerechtshof. De nieuwe regels werden echter pas van kracht na de historische uitspraak, op 1 augustus 2018. De wet staat gokkers toe om persoonlijk sportweddenschappen te doen, zonder duidelijke bepalingen voor online weddenschappen.

West Virginia

West Virginia was de vijfde staat die gereguleerde sportweddenschappen in de VS legaliseerde. In 2018 werd een nieuwe wet aangenomen die zowel persoonlijke als mobiele sportweddenschappen toestond. Het wetsvoorstel verklaarde ook de West Virginia Lottery Commission de belangrijkste regelgever van sportweddenschappen.

New Mexico

Er zijn geen specifieke wetten aangenomen in New Mexico om sportweddenschappen te legaliseren. De staat staat echter alle vormen van klasse drie gaming toe. Klasse drie gaming omvat alle sportweddenschappen en pari-mutuel weddenschappen als federale wetten. Het is gokkers verboden om op in-state college-teams te wedden.

Pennsylvania

Gouverneur Tom Wolf ondertekende in 2017 het wetsvoorstel voor sportweddenschappen in Pennsylvania als onderdeel van een wetgevingscampagne die DFS en online poker omvatte. Het wetsvoorstel werd onmiddellijk van kracht na de uitspraak van het Hooggerechtshof in 2018. Persoonlijk en online sportweddenschappen zijn beide legaal in de staat.

Andere staten waar sportweddenschappen legaal zijn, zijn Rhode Island, Arkansas, New York, Iowa, Oregon, Indiana, Illinois, New Hampshire, Michigan, Montana, Colorado, Washington DC, Tennessee, Virginia, North Carolina, Wyoming, Washington, Arizona, Zuid Dakota, Connecticut en Noord-Dakota.

Staten die sportweddenschappen toestaan
Staten waar sportweddenschappen niet legaal zijn

Staten waar sportweddenschappen niet legaal zijn

Verschillende andere staten zijn bezig met het legaliseren van sportweddenschappen. In deze staten vindt al legaal wedden plaats, hoewel er nog geen wetten zijn ondertekend met betrekking tot de activiteiten. Deze omvatten Maryland, Louisiana, Nebraska en Florida.

Verschillende andere staten zijn op weg naar de legalisering van sportweddenschappen op basis van de wetgevende activiteiten die de afgelopen jaren zijn waargenomen. De staten zijn Oklahoma, Maine, Kentucky, Minnesota, Massachusetts, Missouri, South Carolina, Kansas, Ohio, Californië, Hawaii, Georgia, Texas, Alabama, Vermont en Alaska.

De enige twee staten waar geen pogingen zijn ondernomen om sportweddenschappen te legaliseren, zijn Idaho en Wisconsin.

Staten waar sportweddenschappen niet legaal zijn
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Is wedden op sport legaal in de Verenigde Staten?

Op federaal niveau zijn sportweddenschappen legaal in de VS. Er zijn echter verschillende staten waar alle soorten sportweddenschappen nog steeds illegaal zijn.

Kunnen Amerikaanse gokkers wedden op sporten die niet populair zijn in het land?

Amerikaanse gokkers kunnen wedden op vrijwel elke sport die overal ter wereld professioneel wordt gespeeld. Het enige wat ze moeten doen is een bookmaker vinden die de sportmarkt aanbiedt waarop ze willen wedden. De opties omvatten offshore-goksites die Amerikaanse gokkers accepteren.

Is er een strategie om sportweddenschappen te winnen?

Geen enkele strategie kan een speler garanderen dat hij een sportweddenschap wint. Echter, talrijke strategieën kunnen worden gebruikt om de winstkansen te verbeteren, waarvan de meeste draaien om het kiezen van de juiste kansen.

Kunnen gokkers na de aftrap wedden op sport?

Op verschillende sites voor online sportweddenschappen kunnen gokkers live weddenschappen plaatsen tot enkele minuten voordat het spel eindigt. Dat wordt echter meestal niet voor alle spellen aangeboden en de kansen variëren doorgaans continu gedurende het spel.

Verliezen gokkers geld als een spel wordt afgebroken voordat het eindigt?

Dat hangt meestal af van de voorwaarden van de gebruikte goksite. In de meeste gevallen worden de weddenschappen geannuleerd, behalve wanneer een bevoegde autoriteit een definitief resultaat van de afgebroken wedstrijd bekendmaakt.

Veelgestelde vragen

Mis deze bonusaanbiedingen niet

Betmaster
Betmaster
Betaalmethoden
SkrillMasterCardVisaNeteller
Krijg je bonusBetmaster beoordeling

18+ | Speel Verantwoord | Voorwaarden zijn van toepassing

Lucky Bird Casino
Lucky Bird Casino
Betaalmethoden
MasterCardVisa
Krijg je bonusLucky Bird Casino beoordeling

18+ | Speel Verantwoord | Voorwaarden zijn van toepassing

Close