Wedden op de Wimbledon Online

Deze gokgids voor Wimbledon is de ultieme bron voor tennisfans die willen beginnen met wedden op tennis. Het heeft alles wat gokkers moeten weten over tennisweddenschappen en, belangrijker nog, hoe ze kunnen wedden op het meest prestigieuze tennistoernooi, Wimbledon. Wimbledon, ook bekend als The Championships Wimbledon, of The Championships, is een tennissportkampioenschap dat samen met de French Open, de Australian Open en de US Open tot de vier Grand Slam-tennistoernooien behoort.

Wat Wimbledon uniek maakt, is het feit dat het op gras wordt gespeeld. Dit sportkampioenschap is het oudste tennistoernooi en behoort tot de grootste sportevenementen ter wereld.

Wedden op de Wimbledon Online
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Waarom is Wimbledon populair?

Waarom is Wimbledon populair?

De kampioenschappen, Wimbledon is een van de grote sporttoernooien ter wereld, trekt fans uit alle hoeken aan. Volgens Statista trokken de 2019 Wimbledon-kampioenschappen 500.397 bezoekers, een stijging ten opzichte van Wimbledon in 2018, bijgewoond door 473.169 fans. Als het gaat om tv-bereik, hadden de kampioenschappen van 2018 een tv-bereik van ongeveer 26 miljoen (BBC) en 29,42 miljoen (ESPN). Deze cijfers laten zien dat Wimbledon inderdaad populair is.

Naast de fans is Wimbledon ook te zien op online sportweddenschappen, nu gokkers ook wedden op hun favoriete spelers en teams. Het is interessant dat gokkers tegenwoordig niet alleen wedden op sporttoernooien die zich uitstrekken over populaire sporten zoals voetbal en basketbal, maar dat ze ook in grote aantallen wedden op tennis. Dus, wat maakt Wimbledon populair in de gokscene?

Nou, tennis en in het bijzonder Wimbledon heeft een enorme aanhang. Een flink aantal tennisfans die The Championships volgen, zijn gokkers. Dat gezegd hebbende, zullen ze zeker wedden tijdens het sportevenement.

Bovendien zijn er tegenwoordig tal van Wimbledon-wedsites, zodat tennisliefhebbers de adrenaline kunnen oppompen door hun geld op hun favoriete spelers en teams te zetten. Naast de beschikbaarheid van bookmakers met de Wimbledon-wedmarkten, heeft het toernooi veel wedstrijden om op te wedden - elke wedstrijd met een verscheidenheid aan markten.

Waarom is Wimbledon populair?
Hoe wedden op Wimbledon?

Hoe wedden op Wimbledon?

Wedden op Wimbledon is misschien geen wandeling in het park, vooral voor beginners. Maar gelukkig deelt dit segment enkele van de essentiële tips die gokkers kunnen helpen om in het spel te komen. Dus, hoe gaan gokkers om met wedden op The Championships?

  1. Welnu, de eerste stap is het vinden van een goksite met de gokmarkten van Wimbledon. Niet alle sportsbooks hebben markten voor tennisweddenschappen, laat staan die van Wimbledon. Nadat u een goksite met Wimbledon-markten hebt gevonden, controleert u of deze een geldige licentie heeft, en bonussen voor sportweddenschappen, te.
  2. De volgende stap is het beoordelen van de beschikbare Wimbledon-wedmarkten. Er zijn bookmakers met alle wedstrijden, terwijl sommige alleen de best beoordeelde wedstrijden in dit toernooi dekken. Het is ook van vitaal belang om het aantal beschikbare markten voor elk spel te beoordelen. De beste bookmaker heeft een breed scala aan gokmarkten, waaronder live wedden of live wedden.
  3. Nu is de laatste stap het achterhalen van de huidige vorm van de verschillende spelers en teams die deelnemen aan de competitie. Bekijk de vorige wedstrijden om te weten welke speler of welk team favoriet is. Voor degenen die niet van tennis houden, is de oplossing hier om te kijken wat de voorspellingssites van Wimbledon zeggen.

Het analyseren van de kansen is ook van cruciaal belang. Onthoud dat hoe hoger de kansen, hoe kleiner de kans om te winnen, terwijl hoe lager de kansen, hoe groter de kans om te winnen!

Hoe wedden op Wimbledon?
Geschiedenis van de Wimbledon-kampioenschappen

Geschiedenis van de Wimbledon-kampioenschappen

De kampioenschappen Wimbledon trekt het toptalent in tennis uit alle delen van de wereld. Als het meest prestigieuze toernooi trekt het een enorme prijzenpot. De laatste Wimbledon bracht maar liefst £ 35.000.000 op.

Zoals hierboven vermeld, is Wimbledon het oudste tennistoernooi, dat begon in 1877. Het inaugurele evenement dat door 22 spelers werd betwist, was een aangelegenheid voor alleen mannen.

Een van de interessante dingen van Wimbledon uit 1877 is het feit dat spelers een guinje moesten betalen om zich te kwalificeren, en het evenement duurde negen dagen in plaats van de geplande vijf, omdat regen de show verpestte. Spencer Gore versloeg William Marshall en werd de eerste Wimbledon-winnaar in de finale.

Na de inaugurele Wimbledon won het toernooi aan kracht en werd het een succes, behalve tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, toen het werd afgelast. Het evenement werd ook geannuleerd in 2020, op het hoogtepunt van de Covid19-pandemie.

Tegenwoordig is Wimbledon het meest begeerde tennistoernooi. Het sportevenement wordt normaal gesproken gehouden in de All England Club in Wimbledon, Londen. De recente Wimbledon was de 2021 Wimbledon Championships, de 134e editie van het toernooi.

Geschiedenis van de Wimbledon-kampioenschappen
Meest succesvolle Wimbledon-sterren

Meest succesvolle Wimbledon-sterren

Door de jaren heen zijn er dominante atleten geweest die een stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van Wimbledon.

De wil van William Renshaw, Roger Federer, Laurence Doherty, Todd Woodbridge, Helen Wills, Billie Jean King, Venus Williams en Martina Navratilova hebben de kampioenschappen gedomineerd. Voorlopig zijn de groten in het toernooi Novak Djokovic, Nikola Mektić, Mate Pavić, Ashleigh Barty, Hsieh Su-wei, Elise Mertens en Desirae Krawczyk. Zij waren de headliners op Wimbledon 2021.

Meest succesvolle Wimbledon-sterren
Wimbledon-evenementen en wedstrijdformaten

Wimbledon-evenementen en wedstrijdformaten

Voordat u begint met wedden op Wimbledon, is het belangrijk om de verschillende Wimbledon-evenementen te begrijpen. Bovendien moeten gokkers zich vertrouwd maken met de wedstrijdformaten van het toernooi.

Wimbledon-evenementen

Wimbledon-evenementen zijn onderverdeeld in drie. Er zijn hoofdevenementen, juniorevenementen en uitnodigingsevenementen.

  1. Belangrijkste gebeurtenissen - Er zijn vijf hoofdevenementen, waaronder Gentlemen's Singles, Ladies' Singles, Gentlemen's Doubles, Ladies' Doubles en Mixed Doubles. Het heren- en damesenkelspel trekken elk 128 spelers, terwijl het heren- en damesdubbel elk 64 teams hebben. Wat het gemengd dubbel betreft, zijn er 48 teams.
  2. Junior Evenementen - Hier zijn er enkelspel voor jongens, enkelspel voor meisjes, dubbelspel voor jongens en dubbelspel voor meisjes. De Singles trekken 64 spelers aan, terwijl de Doubles 32 teams hebben.
  3. Uitnodigingsevenementen - Er zijn zeven uitnodigingsevenementen, waaronder uitnodigingsdubbels voor heren, uitnodigingsdubbels voor dames en uitnodigingsdubbels voor senioren, alle 8 paren van round-robin-evenementen. De andere zijn Heren Rolstoel Singles, Dames Rolstoel Singles, Heren Rolstoel Dubbel (4 paar) en Dames Rolstoel Dubbel (4 paar).

Wimbledon wedstrijdformaten

In Wimbledon zijn alle Gentlemen's Singles en Doubles wedstrijden best-of-five (bo5), terwijl alle andere evenementen best-of-three (bo3) zijn. Wimbledon-evenementen zijn enkelvoudige eliminatiewedstrijden, met uitzondering van de round-robin-toernooien, dwz de Gentlemen's Invitation Doubles, Ladies' Invitation Doubles en Senior Gentlemen's Invitation Doubles.

Wimbledon-evenementen en wedstrijdformaten
alles over tennis

alles over tennis

Tennis, afkomstig uit Frankrijk in de 12e eeuw, is wereldwijd een van de meest populaire sporten met meer dan 1 miljard volgers. Ongeveer 87 miljoen mensen, gelijk aan 1,17% van de wereldbevolking, beoefenen deze racketsport. Tennis is populair omdat het op amateur- en professioneel niveau wordt gespeeld door zowel vrouwelijke als mannelijke spelers.

Er zijn twee varianten van de sport, enkel en dubbel. De Olympische sport wordt gespeeld met een racket en een bal met als doel de bal zo te slaan dat de tegenstander geen geldige terugslag kan terugslaan.

alles over tennis
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries