FIFA Wereldbeker

November 26, 2022

FIFA Wereldbeker 2022 - Mexico vs Argentinië

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

In een toernooi dat voor veel verrassingen en tegenslagen heeft gezorgd, is er niet één groter geweest dan de nederlaag in de openingswedstrijd van Groep C tegen Argentinië door toedoen van het sensationele Saoedi-Arabië.

FIFA Wereldbeker 2022 - Mexico vs Argentinië

Nachtmerrie begon voor de Albiceleste

De Saoedi-Arabieren kwamen in dit toernooi als het 2e slechtst gerangschikte team van het toernooi en namen een groot risico door te beginnen met een zeer hoge verdedigingslinie, die in de eerste helft enorm te lijden had. Ze kregen een penaltygoal tegen en waren nog maar een paar centimeter verwijderd van nog twee geldige doelpunten - beiden stonden op een haar buitenspel - ze gingen de kleedkamer binnen met het gevoel dat ze in de tweede helft op de vlucht zouden worden geslagen.

Maar na een inspirerende virale speech van coach Hervé Renard gebeurde het schijnbaar onmogelijke. Saoedi-Arabië kwam eruit als een totaal andere ploeg, bezeten terwijl ze Argentinië fel op de bal drukten. Binnen 10 minuten na het begin van de helft waren ze erin geslaagd een wonderbaarlijke comeback te maken met twee spectaculaire goals en, tegen alle verwachtingen in, wisten ze de voorsprong vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal.

Wat begon als een routinezege voor Argentinië, veranderde plotseling in een absolute nachtmerrie, waardoor ze één nederlaag verwijderd waren van uitschakeling.

Veel Oles, maar geen sigaren

Later die dag, terwijl Messi en Co zich nog steeds afvroegen wat er mis ging, maakte Mexico hun WK debuut tegen het Polen van Lewandowski.

Met daverende steun van de tribunes leek Mexico alsof ze thuis speelden in het Aztec Stadium, terwijl ze de bal comfortabel op het veld passeerden op de melodie van tienduizenden die 'Ole!' voor elke pas.

Helaas ging geen van die passen ooit ergens heen. Zowel Polen als Mexico leken meer bang om te verliezen dan hongerig naar de overwinning, met voorzichtige vertoningen die leken uit te doven wanneer ze de derde kant van het veld naderden. 

Hoewel ze het spel misschien hadden gedomineerd in termen van balbezit, zag Mexico er absoluut tandeloos uit wanneer ze het Poolse gebied bereikten. Ondertussen leek Polen niet in staat de bal te houden, laat staan de talisman Lewandosky op gevaarlijke posities te krijgen.

De enige keer dat de Barca-aanvaller naar het strafschopgebied werd doorverbonden, werd hij het slachtoffer van een zachte overtreding in het strafschopgebied toen Hector Moreno aan zijn shirt trok en werd geoordeeld dat hij hem in het strafschopgebied ten val had gebracht. Hoewel het leek alsof hij een gemakkelijke kans had om zijn eerste WK-wedstrijd ooit te scoren, stond er nog een obstakel in de weg: de legendarische WK-keeper Guillermo Ochoa.

Ochoa speelde in zijn 5e WK ooit en staat bekend om zijn bizarre WK-heldendaden die keer op keer het Mexicaanse toernooi hebben gered. En deze keer was het niet anders, want Ochoa deed alsof hij zich naar rechts lanceerde, alleen om naar links te vliegen en Lewandowski's rechterbenedenhoek te stoppen.

Het was een glorieus moment dat veel energie in de wedstrijd stak, maar helaas werd het uiteindelijk door geen van beide partijen omgezet in resultaten.

Kan Argentinië zichzelf verlossen?

Hoewel Argentinië tegen Saoedi-Arabië een ineffectieve prestatie neerzette, slaagden ze er zeker in om veel gevaarlijke kansen te creëren. Als ze genoeg tijd hadden gekregen, zou het waarschijnlijk niet lang hebben geduurd voordat ze de gelijkmaker scoorden - ondanks de heldendaden van de Saoedi's.

Mexico leek echter nog 6 uur te kunnen spelen zonder echt gevaar te veroorzaken voor de Poolse kant. Tenzij ze grotere risico's nemen en meer gevaar creëren op de helft van hun tegenstander, zijn ze voorbestemd om deze wedstrijd te verliezen. Er is tenslotte maar zo veel dat Ochoa kan doen.

Gezien hun absolute behoefte om meedogenloos aan te vallen deze wedstrijd - en rekening houdend met de goddelijke interventies van Ochoa, houden we van Argentinië Meer dan 4,5 teamhoekschoppen op 1,71 op Kom op.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Verbeter uw gokspel: insiderkeuzes, statistieken en vertrouwde beoordelingen
2024-06-02

Verbeter uw gokspel: insiderkeuzes, statistieken en vertrouwde beoordelingen

Nieuws