Wedden op de FIFA Wereldbeker Online

Deze gokgids voor de FIFA Wereldbeker bevat alle details die gokkers moeten kennen voordat ze op de FIFA Wereldbeker wedden, van de geschiedenis en de populariteit van het toernooi tot hoe ze kunnen wedden op het komende FIFA Wereldbekertoernooi van 2022. De FIFA Wereldbeker is een internationale voetbalcompetitie waarin de nationale voetbalteams voor heren deelnemen die lid zijn van de Fédération Internationale de Football Association (FIFA).

Het is een van de grootste sporttoernooien ter wereld en de crème de la crème van het verenigingsvoetbal. Het toernooi wordt na vier jaar gehouden en wordt momenteel door 32 teams betwist.

Wedden op de FIFA Wereldbeker Online
Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Hoe te wedden op de FIFA World Cup

Hoe te wedden op de FIFA World Cup

Wedden op het WK is geen rocket science. Iedereen die weet hoe te wedden op reguliere voetbalwedstrijden en toernooien kan meedoen aan het spel. Dit is zolang ze de wereld van voetbalweddenschappen begrijpen, vooral de verschillende inzetmogelijkheden, ook wel bekend als gokmarkten, en belangrijker nog, de kansen.

Hoe te wedden op de FIFA World Cup
FIFA goktips

FIFA goktips

Het eerste ding is om een betrouwbare bookmaker te vinden die weddenschappen op het WK heeft. Natuurlijk is de beste bookmaker er een die een licentie heeft en enorme gokmarkten heeft met hoge kansen. Bij het selecteren van het beste sportsbook is het ook essentieel om de beschikbare stortings- en opnamemethoden te beoordelen en, belangrijker nog, de bonussen voor voetbalweddenschappen.

Het volgende belangrijke is om te begrijpen welke teams deelnemen en wat hun sterke punten zijn. Gokkers moeten niet blindelings inzetten; ze moeten de huidige vorm van het team waarop ze willen wedden, de individuele spelers en waar nodig de onderlinge statistieken analyseren.

Het bekijken van WK-voorspellingen van deskundige gokkers kan een lange weg gaan voor degenen die niet zo dol zijn op voetbal.

Dat is het, mensen, een gokgids voor de FIFA World Cup. Het volgende WK begint van 21 november tot 18 december 2022 en wordt gehouden in Qatar, dus houd ons in de gaten!

FIFA goktips
Geschiedenis van de FIFA Wereldbeker

Geschiedenis van de FIFA Wereldbeker

Hoewel er eerder internationale voetbaltoernooien waren, duurde het tot 1930 voordat het inaugurele FIFA Wereldbeker-toernooi in Uruguay werd gespeeld. Het werd betwist door 13 teams uit Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika. De eerste twee wedstrijden werden gelijktijdig gespeeld op 13 juli 1930.

De ene wedstrijd tussen Frankrijk en Mexico eindigde met 4-1 in het voordeel van Frankrijk, terwijl de andere wedstrijd tussen de VS en België op 3-0 eindigde in het voordeel van de Verenigde Staten. In de finale droeg de gastheer, Uruguay, de dag en versloeg Argentinië met 4-2.

Tijdens de eerste jaren van het kampioenschap, oorlog en intercontinentaal reizen sterk gehinderd het succes van het toernooi. Er waren bijvoorbeeld maar weinig Zuid-Amerikaanse teams die de wil hadden om naar Europa te reizen voor het toernooi van 1934, terwijl sommige landen het WK van 1938 boycotten. Toen kwam de Tweede Wereldoorlog, die leidde tot de annulering van de toernooien van 1942 en 1946.

Gelukkig heeft de FIFA na het einde van de oorlog een aantal problemen gladgestreken en werd het WK van 1950 een succes. Het was het eerste toernooi met Britse teams, die zich in 1920 uit de FIFA hadden teruggetrokken.

Geschiedenis van de FIFA Wereldbeker
Meest succesvolle teams op het WK

Meest succesvolle teams op het WK

Brazilië blijft het meest succesvolle team in dit toernooi, dat het 5 keer heeft gewonnen, en is het enige team dat heeft deelgenomen aan alle WK-toernooien. Italië en Duitsland volgen het met elk 4 titels.

De huidige kampioen is Frankrijk, dat hun tweede titel behaalde tijdens het FIFA Wereldbeker-toernooi van 2018 in Rusland. Het team ging naar huis met de felbegeerde trofee, 35 miljoen dollar aan prijzengeld en de rechten om tot het volgende WK op te scheppen met de FIFA Champions Badge.

Meest succesvolle teams op het WK
FIFA Wereldbeker-indeling

FIFA Wereldbeker-indeling

De weg naar het WK begint met kwalificaties in de 6 FIFA-confederaties - Afrika, Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, Azië, Zuid-Amerika, Oceanië en Europa. Elke confederatie houdt toezicht op de kwalificaties, terwijl de FIFA het aantal plaatsen bepaalt dat elke confederatie krijgt op basis van de sterkte van de teams in de confederaties.

Kwalificaties beginnen al 3 jaar voor het evenement en worden gespreid over 2 jaar. Kwalificatie formaten variëren afhankelijk van de confederatie. Zoals het er nu uitziet, krijgt het gastland automatische kwalificatie.

De formats van de FIFA World Cup zijn in de loop der jaren veranderd. Momenteel trekt het toernooi de 32 teams aan die zich kwalificeren en laat ze hen een hele maand in adrenaline-volle actie. Er zijn twee hoofdfasen: de groepsfase en de knock-outfase.

Groepsfasen

In de groepsfase zijn er 8 groepen, elk met 4 teams die het tegen elkaar opnemen in een round-robin kampioenschap waarbij elk team de andere 3 teams in de groep speelt. Een team krijgt 3 punten voor een overwinning, 1 voor een gelijkspel en 0 voor een verlies. Nadat de 3 wedstrijden zijn gespeeld, gaan de nummers 1 en 2 door naar de knock-outfase.

Knock-out stadia

De knock-outfase van de FIFA World Cup is een toernooi met enkele eliminatie waarin teams het tegen elkaar opnemen in eenmalige wedstrijden. De knock-outfase begint met de ronde van 16 voordat hij doorgaat naar de kwartfinales, halve finales en uiteindelijk culmineert in de finale. Voor de goede orde: teams die in de halve finale verloren, strijden aan de vooravond van de finale om de derde plaats.

FIFA Wereldbeker-indeling
over voetbal

over voetbal

Voetbal is de populairste sport wereldwijd, met een aanhang van meer dan 4 miljard fans. De laatste statistieken tonen aan dat er meer dan 250 miljoen voetballers zijn in meer dan 200 landen. Het is echter moeilijk om de geschiedenis van voetbal te traceren, aangezien het onafhankelijk opdook in verschillende culturen waar er spellen waren die vergelijkbaar waren met modern voetbal - deze spellen omvatten het schoppen van een object dat lijkt op de moderne bal.

over voetbal
Waarom is de FIFA World Cup populair?

Waarom is de FIFA World Cup populair?

De FIFA World Cup is ongetwijfeld een van de grootste sportevenementen die enorme opkomst en kijkers trekt. Zo hadden de WK-finale van 2018 tussen Frankrijk en Kroatië een gemiddeld live publiek van 517 miljoen kijkers, met pieken tot 1,1 miljard kijkers tijdens de wedstrijd. Het toernooi domineert ook online sportweddenschappen. Dus, waarom is de FIFA World Cup populair onder gokkers?

Gokkers houden van wedden op sporttoernooien, vooral de meest prestigieuze wedstrijden, zoals het WK. Omdat voetbal de meest populaire sport ter wereld is, is het algemeen bekend dat gokkers druk bezig zullen zijn met wedden op het WK nu wanneer het toernooi is, de focus van de hele wereld van sportweddenschappen op deze competitie ligt.

Het WK wordt gehouden op een moment dat de topvoetbal- en sportcompetities, bijvoorbeeld de Barclays Premier League, niet actief zijn, dus gokkers hebben alleen het WK als de belangrijkste competitieve voetbalcompetitie om op te wedden.

Het concurrentievermogen van het evenement, het talent en natuurlijk de passie die gokkers hebben voor hun favoriete teams, is de belangrijkste reden waarom de FIFA World Cup populair is bij liefhebbers van sportweddenschappen.

Waarom is de FIFA World Cup populair?
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries

Laatste nieuws

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Frankrijk vs Marokko
2022-12-14

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Frankrijk vs Marokko

De halve finales van de FIFA Wereldbeker 2022 gaan deze woensdag verder in het Al Bayt-stadion met een wedstrijd die maar weinigen van ons ooit hadden kunnen bedenken in deze fase, terwijl terugkerend kampioen Frankrijk het opneemt tegen de revelatie van het toernooi - Marokko.

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Argentinië vs. Kroatië
2022-12-12

Halve finale FIFA Wereldbeker 2022 - Argentinië vs. Kroatië

De laatste week van de FIFA Wereldbeker 2022 staat voor de deur en er zijn nog maar 4 teams over!

Kwartfinales FIFA Wereldbeker 2022 - Engeland vs. Frankrijk
2022-12-09

Kwartfinales FIFA Wereldbeker 2022 - Engeland vs. Frankrijk

Dag 2 van de kwartfinales van de FIFA Wereldbeker 2022 is aangebroken en daarmee wat zeker een van de meest opwindende match-ups van de competitie zal worden als een elektrisch team van Engeland het opneemt tegen de regerend kampioen, Frankrijk!

Kwartfinale FIFA Wereldbeker 2022 - Nederland vs Argentinië
2022-12-09

Kwartfinale FIFA Wereldbeker 2022 - Nederland vs Argentinië

De kwartfinales van de FIFA Wereldbeker 2022 zijn eindelijk aangebroken! Met nog maar 8 teams over, begint het echt op te warmen na tal van verzengende prestaties en een historische ommekeer in de Ronde van 16.