Wedden op de ATP Tour Online

ATP staat voor Association of Tennis Professionals, die de ATP-tour organiseert. De tour richt zich op het wereldwijde professionele herentenniscircuit. De tour bestaat eigenlijk uit verschillende toernooien, waaronder de Grand Slam-toernooien en verschillende ATP-toernooien, zoals de ATP Finals, de ATP Cup en de ATP 250-serie.

Om deze reden vindt de tour plaats op locaties over de hele wereld, verspreid over de tenniskalender. Het is een zeer prestigieuze tour en spelers strijden de hele tijd om de punten te verdienen die hen hun ranking voor het volgende tennisseizoen zullen opleveren.

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
Geschiedenis van de ATP Tour

Geschiedenis van de ATP Tour

De prijzenpot voor de tour varieert, aangezien elk toernooi zijn eigen prijzenpot heeft. Meer informatie hierover is te vinden op de websites van de individuele toernooien. Het prijzengeld voor de ATP Cup in 2022 is bijvoorbeeld 10 miljoen dollar. Spelers krijgen zowel een vergoeding voor deelname als prijzengeld. Ook is er prijzengeld voor teams in de ATP Cup.

De ATP begon in 1972 en werd opgericht door de beste tennisprofessionals van die tijd. De speler had dat jaar een bijeenkomst in een trappenhuis op de US Open gehouden om te praten over hun wens om een spelersvereniging op te richten. Jack Kramer werd verkozen tot uitvoerend directeur en Cliff Drysdale werd de president. Het doel was om het spel voor spelers te verbeteren.

De ATP creëerde het rankingsysteem dat de prestaties van spelers analyseerde en bepaalde spelersinschrijvingen voor de verschillende toernooien op de tour. De ranglijst werd het volgende jaar van kracht en hetzelfde rangschikkingssysteem blijft tot op de dag van vandaag van kracht. Vijftien jaar lang stond het mannentenniscircuit onder toezicht van de ATP, samen met de International Tennis Federation en een aantal verschillende toernooidirecteuren.

Geschiedenis van de ATP Tour
Een nieuwe richting

Een nieuwe richting

Ondanks dat de spelers hadden meegeholpen om de ATP te creëren, hadden ze toch het gevoel dat ze niet genoeg aan hun stem hadden en wilden ze meer controle. In 1988, ook op de US Open, hield de CEO van de ATP, Hamilton Jordan, een persconferentie op de parkeerplaats.

De problemen met de tour werden uitgelegd evenals de kansen. Een die duidelijk werd geïdentificeerd, was de oprichting van een nieuwe ATP-tour. De spelers steunden dit en 24 van hen schreven zich in om in 1990 in de nieuwe ATP Tour te spelen.

Een nieuwe richting
Alles wat je moet weten over tennis

Alles wat je moet weten over tennis

Tennis is al lang een zeer populaire sport bij toeschouwers. Het is ook een van de oudste sporten die er zijn en werd in de 16e eeuw in een iets andere vorm gespeeld door Henry VIII. Toernooien zoals Wimbledon bestaan al meer dan een eeuw en komen voor bij grote sportevenementen zoals de Olympische zomerspelen.

Bij de meeste toernooien worden mannenwedstrijden over vijf sets gespeeld, terwijl vrouwenwedstrijden over drie sets worden gespeeld. Toernooien beschikken ook over de nieuwste technologie, die de snelheid van de service kan meten en nauwkeurig kan meten waar de bal terechtkomt.

Toernooien vinden plaats in landen over de hele wereld en er zijn evenementen voor zowel mannen als vrouwen, met dubbel- en gemengd dubbelspel dat bij de meeste toernooien is inbegrepen. Alle grote toernooien worden op televisie uitgezonden en enkele van de topspelers zullen het hele jaar door ook deelnemen aan kleinere, meer lokale toernooien. De Grand Slam-evenementen worden altijd goed bezocht en worden over de hele wereld uitgezonden.

Alles wat je moet weten over tennis
Waarom is ATP-tour populair om op te wedden?

Waarom is ATP-tour populair om op te wedden?

De ATP-tour biedt veel mogelijkheden voor verschillende soorten weddenschappen. Aangezien de tour niet alleen gebaseerd is op één enkelvoudig toernooi, heeft de persoon die de weddenschap plaatst de mogelijkheid om te wedden op slechts één wedstrijd, één toernooi of de hele tour.

Ze kunnen ervoor kiezen om de voortgang van een specifieke speler, land of team te volgen. De combinaties zijn bijna eindeloos. Online sportweddenschappen zullen veel details en analyses bevatten, wat essentieel is voor hen bij het bepalen welke kansen moeten worden aangeboden.

Omdat de ATP-tour veel bevat verschillende toernooien, zullen de kansen in de loop van de tijd veranderen. Naarmate spelers winnen of verliezen, veranderen hun kansen en zullen de online sportsbook-sites dit voor hun klanten in de gaten houden, dus de klant hoeft geen enkele vorm van berekeningen zelf uit te voeren.

Waarom is ATP-tour populair om op te wedden?
Beste tenniskampioenschappen

Beste tenniskampioenschappen

De ATP-tour is ook aantrekkelijk voor de gokker, omdat het een van de grootste sportevenementen is en zich richt op de elite herenspelers. Dit zijn de topnamen in de sport en de toeschouwer zit gegarandeerd naar een uitstekende wedstrijd te kijken als ze tegen elkaar worden gegooid.

Omdat het de grootste tennisevenementen zijn, is er veel afwisseling in de wedstrijden en kunnen kijkers aanstormend talent spotten.

Beste tenniskampioenschappen
Hoe te wedden op ATP-tour

Hoe te wedden op ATP-tour

De eerste stap bij het plaatsen van een weddenschap is om naar de online goksites te kijken. Er zijn er verschillende om uit te kiezen en ze bieden allemaal iets andere functies. De beste tenniskampioenschappen zijn meestal opgenomen op alle sites voor sportweddenschappen, dus de meeste ATP-tourevenementen zijn beschikbaar voor gokkers. Alles zal een beetje bieden verschillende kansen op spelers en evenementen, maar de meeste zullen vergelijkbaar zijn in hun visie op de mogelijke uitkomsten.

Zodra de gokker de beste bookmaker voor hem heeft gevonden, moet hij zich registreren. Het proces is vrij eenvoudig. De gokker moet een online account aanmaken volgens de stappen die door de site zijn uiteengezet. Sommige sites vereisen mogelijk dat de gebruiker zijn adres en leeftijd verifieert voordat het aanmeldingsproces kan worden voltooid. Vervolgens moeten ze bepalen hoe ze geld aan hun account gaan toevoegen, zodat ze hun weddenschappen kunnen voltooien.

Hoe te wedden op ATP-tour
De weddenschap plaatsen

De weddenschap plaatsen

De gokker moet rekening houden met de kansen die worden aangeboden en nadenken of hij wel of niet wil wedden op een individuele wedstrijd of de uitkomst van een toernooi. De kansen zullen veranderen afhankelijk van de prestaties van de speler of het team in de andere tennistoernooien die deel uitmaken van de ATP-tour.

Online goksites maak de daadwerkelijke weddenschap gemakkelijk. De gokker voegt toe hoeveel ze willen inzetten en ze zullen al hun huidige weddenschappen kunnen zien in hun virtuele wedbriefje.

De weddenschap plaatsen
De beste goksites voor ATP-tours in 2024

De beste goksites voor ATP-tours in 2024

Wedden op toernooien is heel gemakkelijk wanneer de gokker toegang heeft tot enkele van de beste online bookmaker-sites. Ze hebben allemaal een lijst met sporttoernooien die momenteel of in de toekomst plaatsvinden en sommige zullen de sporten zelfs in enig detail uitleggen om de gokker te helpen de regels te begrijpen.

Betsafe en 888Sport behoren tot de topsites met een goed online sportsbook. Spelers zullen de sites gemakkelijk te navigeren en te gebruiken vinden. William Hill staat bekend om sportweddenschappen zoals op tenniscompetities. Tennis online toernooien zijn ook te vinden op andere sites zoals Dafabet en Betfinal.

Betfresh en Mr Green zullen ook de grote tennistoernooien als onderdeel van hun lijst van sporttoernooien hebben. Sommige sites kunnen landspecifiek zijn en hebben beperkingen op waar hun klanten zich kunnen bevinden, maar er zijn verschillende internationale sites die beschikbaar zijn voor spelers vanaf verschillende locaties.

De beste goksites voor ATP-tours in 2024
About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries