2022 FIFA Wereldbeker Ronde van 16 - Marokko vs Spanje

FIFA Wereldbeker

2022-12-06

Ethan Tremblay

De laatste dag van de Ronde van 16 brengt een van de meest verrassende matchups van de hele ronde met zich mee, waarbij het zeer indrukwekkende Marokko het opneemt tegen de Europese reus Spanje.

2022 FIFA Wereldbeker Ronde van 16 - Marokko vs Spanje

De winnaar van deze wedstrijd, die om 15:00 GMT aftrapt in het Education City Stadium, zal het op zaterdag opnemen tegen de winnaar tussen Portugal en Zwitserland voor de kwartfinales.

Een onverwachte leider

Laten we eerlijk zijn: toen Marokko samen met de Europese kolossen Kroatië en België in Groep F werd opgenomen, gaf niemand hen (of Canada trouwens) echt een kans om door te gaan naar de volgende fase.

Kroatië werd immers tweede in de vorige editie van de beker, terwijl België zelf niet ver achterbleef en de derde plaats bemachtigde. Marokko werd ondertussen in de groepsfase uitgeschakeld met 2 nederlagen en een gelijkspel.

Er kan echter veel veranderen in vier jaar en de Noord-Afrikaanse zijde is hier het perfecte voorbeeld van, aangezien ze een groep pakten die voor hen buiten bereik had moeten zijn en erin slaagden om er niet alleen uit te komen, maar zelfs de tafel aan te voeren met 2 overwinningen en een gelijkspel.

Het toernooi begon door Kroatië op een nul-nul-gelijkspel te houden met een indrukwekkend defensief optreden. Marokko zorgde vervolgens voor een van de grootste verrassingen van het toernooi toen ze België binnenrolden met een score van 2-0.

Met 4 punten veiliggesteld, was alles wat Marokko nodig had om door te gaan naar de volgende ronde een gelijkspel in hun laatste wedstrijd tegen Canada.

De ambities van Marokko gingen echter verder dan simpelweg doorgaan naar de laatste 16, en in plaats daarvan behaalden ze een solide 2-1 overwinning om ervoor te zorgen dat ze zich zouden kwalificeren als groepsleiders.

Een berekend verlies?

Terwijl Marokko alles op alles zette om Canada te verslaan en zichzelf te installeren als de leider van Groep F, kwam Spanje in hun laatste wedstrijd tegen Japan met kwalificatie bijna op zak. Of dat dachten ze.

Na Costa Rica absoluut te hebben verslagen in hun openingswedstrijd en gelijkspel tegen Duitsland in hun vervolg, had Spanje het voordeel van een doelsaldo van +7, wat betekent dat elk team dat hen op punten zou kunnen evenaren, zeker op de tweede plaats zou komen te staan na de Iberische kant. .

Terwijl Duitsland tegelijkertijd voor hun leven speelde tegen Costa Rica, besloot Luis Enrique het grootste deel van zijn ploeg te rouleren en de belangrijkste spelers rust te geven voor een ronde van 16 gelijkspel dat vrijwel zeker was.

Terwijl de Spanjaard B-kant alles onder controle leek te hebben dankzij een doelpunt van Alvaro Morata in de 11e minuut, eindigde de manoeuvre van Luis Enrique gevaarlijk dicht bij het uit de hand lopen toen een felle Japanse kant uit hun slaap ontwaakte en de score omdraaide in de wedstrijd. tweede helft.

Hoewel verliezen van alleen Japan niet genoeg zou zijn om hen uit de beker te elimineren, slaagde Costa Rica erin om door te gaan tegen Duitsland in de 70e minuut, wat leidde tot een bizarre wereldsituatie waar Japan en Costa Rica door zouden gaan terwijl Duitsland en Spanje zouden worden geklopt. uit de beker.

Zelfs als Spanje niet in staat was om de score om te draaien, slaagde Duitsland er gelukkig voor de Reds in om de hunne om te draaien door 3 doelpunten te scoren in de laatste 20 minuten en Spanje door te laten naar de volgende ronde op de tweede plaats, terwijl ze zelf werden uitgeschakeld.

Aangezien Kroatië zich als tweede kwalificeerde in Groep F voordat Spanje hun wedstrijd speelde, speculeren velen dat Spanje van Japan wilde verliezen om te voorkomen dat ze tegen de Balkan zouden spelen. Maar was dat de juiste keuze?

Slag bij de buren

Ook al bevinden beide landen zich op verschillende continenten, Marokko ligt op slechts 14 km afstand van het zuidelijkste punt van Spanje.

Als het om voetbal gaat, is er echter een veel grotere kloof tussen beide partijen. Er wordt algemeen verwacht dat de Spaanse ploeg op voorsprong komt in dit knock-off gelijkspel, maar door zich als eerste te kwalificeren in een groep met 2 van de beste teams uit Rusland 2018, heeft Marokko bewezen dat ze klaar zijn om de reuzen in deze beker te verslaan.

Zoek naar doelpunten in deze wedstrijd, vooral als Spanje een doelpunt scoort in de eerste helft. Als je denkt dat dat het geval is, ziet de meer dan 2,5 geprijsd op 2,24 bij Betsson er behoorlijk verleidelijk uit!

Laatste nieuws

Kunnen goksites gokkers verbieden?
2023-01-25

Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws