2022 FIFA Wereldbeker Ronde van 16 - Brazilië vs Zuid-Korea

FIFA Wereldbeker

2022-12-05

Eddy Cheung

De knock-outfase van de FIFA Wereldbeker 2022 gaat verder met een wedstrijd die weinigen hadden voorspeld, terwijl toernooifavoriet Brazilië het opneemt tegen een van de grote underdogteams van de beker, Zuid-Korea.

2022 FIFA Wereldbeker Ronde van 16 - Brazilië vs Zuid-Korea

Deze Ronde van 16-wedstrijd, die om 19:00 GMT aftrapt vanuit het 974 Stadium, is een duidelijke favoriet om door te gaan naar de kwartfinales in Brazilië. Als er echter één ding is dat FIFA Wereldbeker 2022 leert ons, het is om het onverwachte te verwachten!

Tranen en gejuich

De laatste ronde van de groepsfase bracht zeker het drama als de helft van de teams in het toernooi geconfronteerd met eliminatie. 

Onder degenen die in de rij stonden voor het hakblok was Zuid-Korea, een pittig team dat een glimp had laten zien van wat het kon doen, maar niet de resultaten had gevonden waarop het hoopte. 

Na een bleke nul-nul gelijkspel tegen Uruguay en een pijnlijke 2-3 nederlaag tegen Ghana, leek het erop dat Zuid-Korea's WK-hoop een reddingsboei was toen ze het opnemen tegen groepsleider Portugal.

Portugal kwam in deze wedstrijd al gekwalificeerd na hun overwinningen tegen Ghana en Uruguay en kon het zich veroorloven om een paar sleutelspelers rust te geven voor de volgende ronde. Ze waren echter nog steeds op zoek naar wat punten uit deze wedstrijd om kwalificatie in de toppositie te verzekeren, zelfs zo ver dat ze Cristiano Ronaldo zouden starten.

En terwijl Portugal vanaf de knuppel begon te winnen dankzij een 5'-goal van nieuwkomer Ricardo Horta, had Zuid-Korea slechts 20 minuten nodig om te reageren met een eigen doelpunt na een bizarre fout van Cristiano tijdens een hoekschop van K. Young -gwon met een oppas op ongeveer een meter afstand van het doel.

Terwijl Korea bleef proberen voor een winnaar, leek het er steeds meer op dat Uruguay als 2e door zou gaan naar de volgende ronde, waardoor Korea gedoemd was om met 1 punt als laatste te eindigen.

Son Heung-min was echter niet klaar om dat lot te accepteren en kreeg in de 91e minuut balbezit na een Portugese hoekschop en rende in zijn eentje helemaal naar de andere helft. Slechts één man tegen de wereld, hij hield het spel op - omringd door 6 tegenstanders - terwijl hij wachtte op versterkingen.

Uiteindelijk was het Hwang Hee-chan - terugkerend van een blessure - die het gebied in zou rennen en de meest perfect gewogen pass van Song zou krijgen om een eeuwenoud winnend doelpunt om te zetten, niet alleen door Portugal te verslaan, maar ook door te zetten naar Brazilië in de Ronde van 16.

Meer laat underdog-drama

Terwijl Korea de helden waren in het drama van de derde ronde van hun groep, werd Brazilië de slachtoffers in dat van hen.

Net als hun Portugese tegenhangers, arriveerden The Seleção in hun laatste wedstrijd tegen Kameroen al gekwalificeerd voor de volgende ronde.

Tite, de Braziliaanse coach sinds 2016, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn B-kant op te stellen en een kans te geven aan spelers die niet veel minuten hadden gekregen, zoals Gabriel Jesus, Antony en zelfs de 39-jarige legende Dani Alves.

Zelfs met hun B-kant slaagde Brazilië erin het spel onder controle te houden en talloze kansen te creëren tijdens de wedstrijd - hoewel ze dankzij een geweldige prestatie van de Kameroense doelman Devis Epassy en verkwistende afwerking van de Braziliaanse aanvallers de score niet konden openen.

Net toen het leek alsof de wedstrijd zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, zou Aboubakar erin slagen om aan het einde van een fantastische voorzet naar het gebied te komen en Ederson bevroren op zijn plaats te laten, terwijl de bal zijn weg vond naar de rechter benedenhoek van het doel en waarmee Kameroen een beroemde overwinning behaalde die niet snel zal worden vergeten.

Deze wedstrijd was niet alleen de eerste keer dat Brazilië ooit verloor van een Afrikaans team tijdens het WK, maar het maakte ook een einde aan een reeks van negen gewonnen wedstrijden voor de Zuid-Amerikaanse reuzen.

Kan Korea nog een wonder tot stand brengen?

Korea's heldhaftige overwinning tegen Portugal en het historische verlies van Brazilië tegen de Indomitable Lions zullen veel fans doen dromen dat Korea in deze wedstrijd een soortgelijke nederlaag zou kunnen veroorzaken. Hoewel dit toernooi voor veel verrassingen heeft gezorgd, is deze misschien een brug te ver.

Hoewel het waar is dat Brazilië tijdens de groepsfase niet echt zo dominant was als verwacht - dankzij magere overwinningen tegen Servië en Zwitserland - worden ze toch door velen beschouwd als de favorieten om de beker mee naar huis te nemen.

Nu hun A-team terug is - inclusief de bevestigde terugkeer van de eerder geblesseerde Neymar - moet Brazilië de wereld laten zien dat het van plan is deze beker te winnen. 

Terwijl Korea er alleen maar in slaagde om voorbij de Ronde van 16 te komen op hun eigen WK in 2002, is Brazilië in deze fase niet meer uitgeschakeld sinds het verloor van Argentinië in 1990.

Hoewel we verwachten dat de Koreanen een goede prestatie neerzetten, lijkt een overwinning van Brazilië en meer dan 2,5 tegen een prijs van 1,95 bij Comeon ons van grote waarde.

Laatste nieuws

Kunnen goksites gokkers verbieden?
2023-01-25

Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws