The best Sporting Events to bet on in 2022

Het kijken, spelen en vieren van sportevenementen is al duizenden jaren een populair tijdverdrijf voor mensen. Of het nu gaat om sporten zoals we die nu kennen, oude vertoningen van jachtvaardigheid of de gladiatorengevechten van het Romeinse rijk, mensen hebben er altijd naar gestreefd om te pronken met hun sportvaardigheden. En het lijkt erop dat, zolang er concurrentie is, er supporters vanaf de zijlijn juichen.

Men denkt dat sport is ontstaan uit het demonstreren van noodzakelijke overlevingsvaardigheden. Zoals het vermogen om snel te rennen, een wapen het verst te gooien of een dier op de grond te worstelen. Later werden de deelnemers tegen elkaar uitgespeeld, misschien voor amusement of om de beste kandidaat te bepalen voor een rol die kracht en vaardigheid vereiste. Toen militaire training eenmaal in het spel kwam, begon sport te evolueren naar teamaangelegenheden die soldaten hielpen de kunst en strategie van de strijd te leren. En het vermogen om geweren te schieten en bepaalde vaardigheden te paard uit te voeren, werd belangrijker.

The best Sporting Events to bet on in 2022
De meest bekende sportevenementenBeste spelers en teams ter wereldHoe wedden op een sportkampioenschap?
EHF Champions League

EHF Champions League-weddenschappen groeien exponentieel. In deze gids kunnen fans van handbalweddenschappen elk detail over dit sporttoernooi te weten komen, van de geschiedenis tot de evolutie ervan. Er zijn ook belangrijke inzichten over hoe u kunt wedden op de competitie die wordt beschouwd als een van de grootste sportevenementen in de handbalwereld. De EHF Champions League, ook wel de EHF FINAL4 Men genoemd, is het eerste handbaltoernooi voor heren. 

Toon meer...
FIFA Wereldbeker

Deze gokgids voor de FIFA Wereldbeker bevat alle details die gokkers moeten kennen voordat ze op de FIFA Wereldbeker wedden, van de geschiedenis en de populariteit van het toernooi tot hoe ze kunnen wedden op het komende FIFA Wereldbekertoernooi van 2022. De FIFA Wereldbeker is een internationale voetbalcompetitie waarin de nationale voetbalteams voor heren deelnemen die lid zijn van de Fédération Internationale de Football Association (FIFA). 

Toon meer...
FINA Kampioenschap

Deze FINA World Swimming Championships wedgids is ideaal voor zwemliefhebbers die willen wedden op een van de grote sporttoernooien in de watersportwereld. Ontdek alles wat er te weten valt over dit toernooi en, belangrijker nog, hoe je erop kunt wedden. De FINA World Championships, ook wel World Aquatic Championships genoemd, is een multidisciplinair toernooi voor de best beoordeelde watersporten. 

Toon meer...
Formule 1 Wereldkampioenschap

De Formule 1 is een internationaal toernooi in de raceklasse voor single-seater open-wheel raceauto's. Het is ongetwijfeld de meest prestigieuze autosportcompetitie ter wereld. Formule 1-races vinden doorgaans plaats van maart tot december (10 maanden), met gemiddeld 20 races in 21 verschillende landen op vier continenten. Het Formula One World Championship is ook de meest populaire jaarlijkse motorracesportserie.

Toon meer...
ICC T20 Wereldbeker

De Wereld Twenty20 is een internationaal cricket toernooi met alle ICC-leden. Idealiter is dit een wereldwijd toernooi met alle cricketlanden. De uiteindelijke winnaar krijgt de status van wereldkampioen Twenty20. Naast het voor de hand liggende opscheppen, staat er ook wat geld op het spel. De totale prijzenpot bedraagt ongeveer $ 8 miljoen, waarbij elk deelnemend land bijna $ 60.000 of zelfs meer ontvangt.

Toon meer...
IIHF Wereldkampioenschap

De derde divisie omvat twee groepen van tien teams. Een soortgelijke procedure wordt gevolgd als in andere divisies. Divisie IV is gemaakt voor de Wereldkampioenschappen ijshockey voor heren 2020 en is het laagste niveau van de IIHF Wereldkampioenschappen.

Toon meer...
Kentucky Derby

Dankzij de enorme aanhang heeft de meest bezochte stakes-race ook verschillende bijnamen verdiend. Sommigen noemen het 'The Run for the Roses', een toespeling op het gordijn van bloemen dat de winnaar ontvangt. Anderen noemen het 'de snelste/meest opwindende twee minuten in de sport'. Al deze voorliefde toont aan waarom elke sportliefhebber de normaal gesproken op televisie uitgezonden race van over de hele wereld zou moeten bijwonen of volgen.

Toon meer...
MLB World Series

Het evenement is een playoff-run in honkbal waarin de winnaars van de twee beste professionele competities in Noord-Amerika het tegen elkaar opnemen. Deze twee competities die deel uitmaken van de MLB zijn de American League (AL) en de National League (NL). De World Series is een jaarlijkse kampioenschapswedstrijd die wordt gespeeld tussen de kampioenen van deze twee sporttoernooien.

Toon meer...

NBA Finals

De meest bekende sportevenementen

De meest bekende sportevenementen

Afbeeldingen van sportactiviteiten zoals boogschieten, zwemmen, worstelen en gewichtheffen zijn te vinden in grottekeningen en documenten van oude beschavingen over de hele wereld. Maar het zijn de Grieken die de eer krijgen om georganiseerde sporttoernooien naar de massa te brengen.

De eerste geregistreerde Olympische Spelen vonden plaats in 776 voor Christus, hoewel men denkt dat de spelen voor die tijd al honderden jaren bestonden. Die spellen omvatten hardlopen, wagenrennen, boksen, worstelen en vaardigheidsvertoon met het speerwerpen, discuswerpen en boogschieten. Het eerste geregistreerde sportevenement voor vrouwen kwam kort daarna, met de Heraean Games - genoemd ter ere van de godin Hera - die plaatsvonden in de 6e eeuw voor Christus. Er is niet veel bekend over deze spellen, maar men denkt dat ze zich, in plaats van gevechten en wapens, zouden hebben gericht op het rennen van races van verschillende afstanden.

Hoe zit het met balspelen?

Team- en balspellen zijn ook duidelijk aanwezig geweest in oude beschavingen, zo ver terug als de Azteken. Maar voetbal zoals we dat kennen, zou zich in de 12e eeuw in Engeland hebben ontwikkeld. Het werd in de 19e eeuw tot het moderne spel gebeeldhouwd, met het eerste gedocumenteerde internationale spel in 1872 tussen Schotland en Engeland. American football vindt zijn oorsprong in zowel voetbal als rugby, beide van Engelse oorsprong, maar de eerste American football-wedstrijd werd in 1869 in de VS gespeeld tussen Rutgers en Princeton Universities. Ze gebruikten een variatie op de regels van de London Football Association.

IJshockey vindt zijn oorsprong ook in Engeland voordat de Canadezen het vormden met de regels die we tegenwoordig spelen. Het eerste officiële spel werd in 1875 in Montreal gespeeld. Lacrosse is echter een spel dat zijn oorsprong vindt op het Noord-Amerikaanse continent en dat in de geschiedenis van de Indiaanse bevolking werd gespeeld.

De meest bekende sportevenementen
Beste spelers en teams ter wereld

Beste spelers en teams ter wereld

De titel van het beste sportteam ter wereld staat open voor veel discussie, maar sommige teams kunnen niet worden genegeerd. De Nieuw-Zeelandse All Blacks worden bijvoorbeeld beschouwd als het onbetwiste beste rugbyteam, dankzij hun consistente historische succes.

Terwijl in voetbal Manchester United een van de meest succesvolle geschiedenissen van elk team heeft en een van de meest herkenbare wereldwijde merken. Maar in de afgelopen jaren nam hun succes een terugval om te worden overschaduwd door directe rivaal Manchester City en de Spaanse giganten FC Barcelona en Real Madrid. Wat betreft de meest waardevolle wereldwijde sportteams, noemde Forbes de New York Yankees en LA Lakers in de top vijf in 2021. En de eerste plaats ging naar de Dallas Cowboys, ondanks dat ze sinds 1996 geen Superbowl meer hadden gewonnen.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken over een heel team, of zelfs maar over de grootste sportevenementen, u hoeft zich alleen maar te concentreren op één supersteratleet. Enkele van de beste spelers ter wereld op dit moment zijn Tom Brady, wiens pensionering bij American Football nog geen twee maanden duurde. Baanbrekende Simone Biles, 's werelds meest gedecoreerde turnster. Conor McGregor, de opvallende Mixed Martial Arts Fighter, en recordbrekende Formule 1-coureur Lewis Hamilton.

Beste spelers en teams ter wereld
Hoe wedden op een sportkampioenschap?

Hoe wedden op een sportkampioenschap?

Als je je liefde voor sport naar een hoger niveau wilt tillen, kan wedden op esport-evenementen of grote sportkampioenschappen een heel nieuw element van opwinding toevoegen.

  • Doe eerst je onderzoek. Blind wedden op sporttoernooien, teams of atleten zonder er iets van af te weten, is een snelle manier om te verliezen. Bekijk een lijst met sporttoernooien en de beste sportevenementen, sportcompetities en online sporttoernooien. Lees meer over de door u gekozen sport en leer hoe u de kansen kunt lezen en begrijpen voordat u verder gaat.
  • Bepaal of u uw weddenschap persoonlijk wilt plaatsen bij een traditionele gokwinkel. Of kies ervoor om te gebruiken online sportweddenschappen of apps. Deze maken het proces sneller en handiger, hoewel onpersoonlijker.
  • Kies het type weddenschap dat u wilt plaatsen. Wed je puur op de winnaar van het spel? Of op de totaalscore? Misschien wil je op meer dan één wedstrijd wedden, waarbij elke wedstrijd moet winnen om je uiteindelijke overwinning te verzekeren. Bekijk alle opties voordat u beslist.
  • Als je alle beslissingen hebt genomen, plaats je je weddenschap.
  • Leun achterover, kruis je vingers en wacht op de uitkomst!
Hoe wedden op een sportkampioenschap?