Woordenlijst voor voetbalweddenschappen: een eenvoudige gids voor weddenschappen

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter

Voetbalweddenschappen kunnen in eerste instantie wat verwarrend lijken met al hun unieke termen en zinsneden. Net zoals de sport zijn taal heeft, geldt dat ook voor weddenschappen. Maar maak je geen zorgen: zodra je de basisbeginselen begrijpt, wordt het veel duidelijker en leuker. Dit artikel biedt een duidelijke en duidelijke woordenlijst om zowel nieuwkomers als doorgewinterde gokkers te helpen. We zetten de meest voorkomende termen op een rij die u tegenkomt, zodat u met vertrouwen kunt gokken. Laten we aan de slag gaan en voetbalweddenschappen voor iedereen eenvoudiger maken!

Woordenlijst voor voetbalweddenschappen: een eenvoudige gids voor weddenschappen

ADVERTENTIE

Accumulator (Acca): Een weddenschap waarbij meerdere uitkomsten worden geselecteerd. Om de weddenschap succesvol te laten zijn, moeten alle selecties winnen.

Tegen de verspreiding (ATS): Wedden dat een team een ​​door bookmakers vastgestelde puntenmarge overschrijdt of onderschrijdt.

Ante-post: Ruim van tevoren wedden op evenementen, meestal verwijzend naar seizoensweddenschappen of evenementen die weken of maanden verwijderd zijn.

Aziatische handicap: Een weddenschapsvorm die één team een ​​voorsprong geeft. Het kan de mogelijkheid van een gelijkspel elimineren.

Bankier: Een weddenschap waarvan de kans groot is dat deze wint.

Beide teams scoren (BTTS): Een weddenschap dat beide teams tijdens een wedstrijd minstens één doelpunt zullen scoren.

Dubbele kans: Een weddenschap waarmee je twee van de drie mogelijke uitkomsten van een voetbalwedstrijd kunt dekken: winst/gelijkspel, verlies/gelijkspel, winst/verlies.

Trek geen weddenschap (DNB): Wedden dat een team wint, maar als het gelijkspel is, wordt uw inzet terugbetaald.

EH

Elke richting (EW): Vaak gebruikt bij paardenraces, maar kan worden toegepast op toernooien. Je wedt op een team dat wint of zich plaatst (bijvoorbeeld in de top 4 eindigen).

Europese handicap: In tegenstelling tot de Asian Handicap omvat dit wel gelijkspel en krijgt één team een ​​handicap met een geheel getal.

Eerste doelpuntenmaker: Wedden op welke speler het eerste doelpunt van een wedstrijd scoort.

Fulltime resultaat (1X2): De meest voorkomende voetbalweddenschap. 1 vertegenwoordigt de thuisploeg, X vertegenwoordigt een gelijkspel en 2 vertegenwoordigt de uitploeg.

Doelpunten boven/onder: Wedden op de vraag of het totale aantal gescoorde doelpunten in een wedstrijd boven of onder een bepaald aantal zal liggen.

Halftijds/Fulltime (HT/FT): Wedden op het resultaat tijdens de rust en het einde van de wedstrijd. Om te winnen moeten beide voorspellingen kloppen.

Handicap: Een methode die door bookmakers wordt gebruikt om een ​​eenzijdige gebeurtenis een aantrekkelijker weddenschapsvoorstel te maken.

Hoofd-tot-hoofd: Een weddenschap op welk van de twee teams hoger zal eindigen in een competitie of competitie.

IO

In-play weddenschappen: Wedden op een evenement nadat het is begonnen.

Leggen: Wedden op een bepaalde uitkomst. Vaak gebruikt bij weddenschappen.

Kleine kans: Een weddenschap met hoge odds en een lage winstkans.

Wedstrijdweddenschappen: Inzetten op de uitkomst van een wedstrijd.

Geldlijn: Vaak voorkomend in de VS. Wedden op welk team zal winnen, ongeacht de trekking.

Kansen: Getallen ingesteld door bookmakers die aangeven hoe waarschijnlijk het is dat een evenement zal plaatsvinden. Ze tonen potentiële winsten vergeleken met het inzetbedrag. Een lagere odd betekent een grotere kans op die uitkomst. Ze kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, zoals 5/1, 6.00 of -150.

Kansen tegen: Kansen die groter zijn dan even geld (bijvoorbeeld 5/2 of 3,50).

Kansen op: Kansen die kleiner zijn dan even geld (bijvoorbeeld 1/2 of 1,50).

Ronduit: Wedden op de winnaar van een competitie of competitie.

PW

Parlay: Een andere term voor een accu.

Prijs: Een andere term voor kansen.

Prop-weddenschap (Specials): Wedden op specifieke gebeurtenissen binnen een wedstrijd (bijvoorbeeld een speler die wordt geboekt, een strafschop die wordt toegekend).

Duw: Wanneer een weddenschap resulteert in een gelijkspel. Komt vaak voor bij Asian Handicap wanneer de score overeenkomt met de handicap.

Inzet: Het geldbedrag dat op een weddenschap is ingezet.

Drievoudig: Een enkele weddenschap op drie uitkomsten.

Waarde inzet: Een weddenschap waarbij de kansen geacht worden in het voordeel van de gokker te zijn.

Ongeldige weddenschap: Een weddenschap die om welke reden dan ook wordt geannuleerd en de inzet wordt terugbetaald.

Inzet: Een andere term voor een weddenschap.

Deze verklarende woordenlijst behandelt de belangrijkste termen die verband houden met voetbal weddenschappen. Het is essentieel voor gokkers om vertrouwd te raken met deze voorwaarden om het landschap te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Vergeet niet dat u altijd verantwoord moet gokken en nooit meer moet inzetten dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
Over

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries