Sport

March 15, 2023

Dingen om te overwegen bij het wedden op MMA

Jasper de Vries
WriterJasper de VriesWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Wanneer de meeste mensen denken aan sportweddenschappen, denken ze aan de meer prominente sporten, zoals voetbal, tennis, basketbal, enz. Mixed martial arts (MMA) is de laatste tijd echter snel in populariteit gegroeid.

Dingen om te overwegen bij het wedden op MMA

In de loop van de tijd heeft Mixed Martial Arts verschillende transformaties ondergaan. Strijders hadden toen hun eigen specialiteit. Strikers worden gemakkelijk op de grond geslagen, terwijl grapplers moeite hebben om te vechten in staande posities. Daarom was het veel eenvoudiger om de winnaars van komende wedstrijden te voorspellen. Moderne strijders zijn echter veelzijdiger, met een breder scala aan expertise dan ooit tevoren.

Deze deskundige gids geeft u enkele aanbevelingen die u kunt gebruiken om uw MMA-wedstrategie. Echter, aangezien elk gevecht uniek is en grote tegenslagen altijd mogelijk zijn, is er geen onfeilbare techniek om elke keer de winnaar te voorspellen.

Uw kansen kunnen echter aanzienlijk worden vergroot als u zich op deze details concentreert.

Behandel wegingen serieus

Wegingen voor MMA-gevechten worden vaak de dag voor het daadwerkelijke gevecht gehouden. Inzetten op de Ultieme vechtkampioenschappen, of UFC, zijn populair voor MMA-weddenschappen. Deze bekende organisatie laat haar deelnemers vaak wegen op de ochtend van de wedstrijd.

De toegewezen tijd is niet genoeg voor de deelnemers die een groot gewichtsverlies hebben ondergaan om voldoende te rehydrateren. Deze kennis geeft je dus al een idee van hoe een strijder zal presteren tijdens de wedstrijd.

Gewichtsverlies komt veel voor bij MMA, boksen en amateurworstelen. Atleten en strijders doen aan deze methode wanneer ze deelnemen aan activiteiten zoals droge sauna's, verwarmde baden en soortgelijke bezigheden om aanzienlijke hoeveelheden watergewicht kwijt te raken. Je kunt begrijpen dat deze routine de bokser drastisch uitdroogt in de aanloop naar de weging.

Na de weging moeten vechters zoveel mogelijk rehydrateren om een optimaal gewicht te hebben voor het gevecht.

Voldoende rehydrateren is echter moeilijk, en ze zullen dit misschien niet op tijd voor de strijd kunnen doen. Het is meestal gemakkelijk om een mislukte poging tot afvallen te zien bij de wegingen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de resultaten van de wegingen bij het maken van uw MMA-wedstrategie.

Waar wordt de wedstrijd gespeeld en welke omstandigheden kunnen we verwachten?

De volgende van de beste MMA-goktips is om de locatie te onderzoeken. Het is belangrijk om te onthouden of het gevecht in een ring of in een kooi zal plaatsvinden. Een ring wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in het Japanse Rizin, zoals in tal van regionale gevechten. Verschillende vechtstijlen doen het beter in verschillende arena's. Daarom is het cruciaal om te weten hoe de setting van de wedstrijd zal zijn.

De afgeronde hoeken van de ringen onderscheiden ze van de kooien. Concreet heeft een ring hoeken van 90 graden, maar een ronde kooi niet.

Hoe groot is de kooi of ring?

Begrip hoe te wedden op MMA vereist nadenken over de afmetingen van de ring of kooi. Standaard matcher-kooien hebben een gevechtsruimte van 746 vierkante voet. De andere maat, met 518 vierkante voet, is aanzienlijk kleiner. De kleinere afmetingen van de kooi beperken natuurlijk het bewegingsbereik van de strijders.

Houd de houding, het tempo en het bereik in de gaten.

Zodra je de sfeer van de wedstrijd, de leeftijd van de strijders, de resultaten van de wegingen en andere factoren duidelijk begrijpt, is het tijd om de vechtstijlen van de concurrenten onder de loep te nemen. De drie belangrijke factoren om naar te kijken bij het leren wedden op MMA, zijn de houding van de strijders, hoe ze hun tempo bepalen tijdens het vechten en wat voor soort bereik ze hebben.

Plaats niet te veel grote weddenschappen op uw favorieten.

Als je een typische gokker bent op universiteitssporten, dan weet je dat gokkers graag zoeken naar favorieten van 20 tot 30 punten. Ze plaatsten dan grote weddenschappen op bepaalde teams. Deze methode kan echter niet worden toegepast op MMA-weddenschappen. Plotselinge gebeurtenissen en tegenslagen komen regelmatig voor tijdens een gevecht, dus u moet niet al uw geld inzetten op favorieten, aangezien u ze allemaal kunt verliezen.

Een van de beste MMA goktips is om redelijke underdogs te kiezen in het +250-500 gebied, omdat je uiteindelijk vrijwel zeker zult kunnen profiteren.

Evalueer de leeftijden van de strijders.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het ontwikkelen van een MMA-wedstrategie is leeftijd. Veel MMA-vechters willen blijven vechten lang nadat ze hun beste tijd hebben gepasseerd, aangezien de vergoeding veel groter is dan die van atleten die aan andere sporten deelnemen. Je kunt ervan uitgaan dat je al veel kunt onderscheiden als een oudere vechter wordt gekoppeld aan een veel jongere tegenstander.

Je dacht na over de verschillende vechttechnieken.

MMA-vechters hebben elk een unieke vechtstijl, dus het is van vitaal belang om hier rekening mee te houden wanneer je leert wie de concurrenten zijn. De stijl van de ene jager kan immers gunstiger zijn dan die van de andere, wat leidt tot een snelle en gemakkelijke overwinning voor die jager.

Zet niet alleen in op vooringenomenheid.

In MMA stijgen, net als in andere sporten, rijzende sterren snel naar de top. Het is niet meer dan normaal dat sommige fans een voorkeur zouden ontwikkelen voor een bepaalde vechter boven een andere. Er is op zichzelf niets mis met het hebben van voorkeuren, maar je moet je weddenschappen er niet door laten leiden.

Laatste gedachten

Hoewel er geen onfeilbare methode is voor MMA-weddenschappen, zal het in gedachten houden van deze dingen uw kansen om te winnen aanzienlijk verbeteren, wat het verschil kan maken.

About the author
Jasper de Vries
Jasper de Vries
About

Jasper de Vries, afkomstig uit het bruisende Utrecht, staat in Nederland bekend om zijn talent om online casino content aan te passen voor het Nederlandse publiek. Zijn nauwkeurige aandacht voor lokale nuances zorgt voor een vlekkeloze gelokaliseerde speelervaring.

Send email
More posts by Jasper de Vries
undefined is not available in your country. Please try:

Laatste nieuws

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks
2024-04-18

Duik in de sensatie: Keeneland's aankomende Doubledogdare Stakes Picks

Nieuws