De evolutie van wedden op basketbal

Spellen

2022-12-28

Miljoenen basketbalfans wereldwijd volgen de National Basketball Association, in de volksmond de NBA. Met honderden wedstrijden die jaarlijks worden gespeeld, biedt deze basketbalcompetitie enorme kansen voor sportgokkers. Een bookmaker die NBA-wedmarkten aanbood, was in het verleden echter niet gebruikelijk. Samen met andere reguliere Amerikaanse sporten heeft de NBA een hard standpunt ingenomen tegen sportweddenschappen.

De evolutie van wedden op basketbal

Samen met de NFL, NHL en NCAA maakten deze sportorganisaties hun standpunt tegen online wedden bekend. Dit antiweddenstandpunt is ingegeven door de angst dat weddenschappen op sporten een directe impact kunnen hebben op deze sporten.

De meeste Amerikaanse staten begonnen echter hun deuren te openen voor online gokken na een baanbrekende uitspraak van het Hooggerechtshof. Deze stap zorgde er niet alleen voor dat online bookmakers online weddenschappen dekten, maar betekende ook dat Amerikaanse staatsburgers nu op deze nationale sport konden wedden.

NBA-weddenschappen worden ongelooflijk bekeken en ingezet. Vanwege de populariteit van de competitie zijn NBA-weddenschappen echter aanzienlijk geëvolueerd.

Hoe werd de NBA een populaire gokmarkt?

Zoals eerder vermeld waren Amerikaanse competities als de NBA in het verleden niet populair. De zaken namen echter een snelle wending in 2018 nadat het Hooggerechtshof een federaal verbod op sportweddenschappen in het land had teruggedraaid. En bijna 'onmiddellijk' kwamen online sportweddenschappen in het land op de voorgrond.

In het verleden hadden gokkers beperkte opties. De uitspraak van de rechtbank verwelkomde echter een ontspannen gokomgeving. Als zodanig werd een breed scala aan gokmarkten de standaard voor basketbalweddenschappen. Met online bookmakers die in bijna elke staat beschikbaar zijn, beloven de beste Amerikaanse sportsbooks een opwindende ervaring en kansen om te winnen.

Een keer NBA-weddenschappen in de Amerikaanse staten mainstream was geworden, begon het aantal mensen dat op NBA-spellen wedde toe te nemen. Dit werd geïnspireerd door het feit dat mensen thuis konden blijven en de actie konden volgen terwijl ze weddenschappen plaatsten terwijl het spel voortduurde.

Live NBA-weddenschappen

Waar het allemaal begon met het gemak van online gokken, is de opkomst van live wedden op basketbal heeft enorme veranderingen teweeggebracht in NBA-weddenschappen. Deze ontwikkeling bracht echter enkele uitdagingen met zich mee die bookmakers niet hadden voorzien. 

Tv of satellieten hadden een enorme vertraging, wat betekende dat degenen die naar de wedstrijd op de reguliere media keken, niet eerlijk konden wedden. Als zodanig waren live weddenschappen alleen toegestaan tijdens reclameblokken. Deze beperking werd echter opgelost met technologische vooruitgang en gokkers konden wedden op live basketbalwedstrijden.

Live wedden werd lucratief voor basketbalfans vanwege het relatieve gemak om ze te plaatsen. De meeste gokkers vinden het aantrekkelijk om een game live te streamen terwijl ze weddenschappen plaatsen, omdat het hen vaak de kans geeft om weloverwogen keuzes te maken. Het aspect van live wedden zorgt er ook voor dat gokkers meer weddenschappen plaatsen dan bij conventionele online weddenschappen. Bovendien last-minute wijzigingen en de mogelijkheid van massaal basketbal kansen veranderingen tijdens de laatste minuten van het spel maken live wedden fascinerend.

Uitgebreide reeks weddenschappen

In het begin waren NBA-weddenschappen voornamelijk beperkt tot totalen, geldlijnen en handicaps. De afgelopen jaren is het aantal weddenschappen echter exponentieel gegroeid. Dit betekent dat basketbalgokkers tegenwoordig geen limiet hebben aan het scala aan markten.

De NBA is een algemene sport die draait om spelers en het team. Als zodanig weerspiegelen gokmarkten die worden aangeboden door online sportsbooks dit meestal. Sommige gokopties die tegenwoordig beschikbaar zijn voor basketbalgokkers zijn:

  • NBA speler/team prop weddenschappen: Gokkers wedden op het al dan niet plaatsvinden van bepaalde gebeurtenissen, die meestal draaien om punten, assists, rebounds of tijden.
  • Parlay-weddenschappen: Een enkele NBA-weddenschap met meerdere selecties, waarbij elke selectie moet winnen.
  • Toekomstige weddenschappen: Zoals de naam al doet vermoeden, stelt dit type weddenschap gokkers in staat om te wedden op de uitkomst van een toekomstig evenement

Verandering in regels

Na de massale acceptatie van NBA-weddenschappen, ondanks de aanvankelijke terugval door de NBA, zijn er enkele nieuwe ontwikkelingen geweest. De NBA introduceerde een prijsstelling per kwartaal, waarmee getracht werd prijsopties te introduceren voor live en on-demand games.

Een andere regel die is geïnspireerd op online weddenschappen, is de line-uprapportage. Deze regel vereiste dat alle teams hun opstelling 30 minuten voordat de wedstrijd officieel begon, moesten indienen. Dankzij deze regel konden gokkers de teams analyseren en weloverwogen keuzes maken. Vóór deze nieuwe regel konden de meeste teams hun officiële opstellingen 10 minuten voor de wedstrijd indienen.

NBA laatste 90. Dit is in wezen een nieuw gokspel dat is ontwikkeld door de NBA. Deze nieuwe game maakt gebruik van beelden van eerdere games die aan elkaar zijn genaaid, waardoor gokkers 90 seconden aan gesimuleerde beelden kunnen inzetten.

Laatste gedachten

Wedden op de NBA is nog nooit zo lucratief geweest. Online bookmakers schieten als paddenstoelen uit de grond in de meeste staten na massale legalisatie in de VS. De NBA is een van de vele sporten waarvoor online wedden een revolutie teweeg heeft gebracht. Spelers in de staten, waar sportweddenschappen legaal zijn, hebben een lange lijst met opties van de beste bookmakers. Online sites voor het beoordelen van bookmakers, zoals de BettingRanker, zijn altijd een geweldige plek om te beginnen voor gokkers die op zoek zijn naar de beste NBA-goksites.

Laatste nieuws

Kunnen goksites gokkers verbieden?
2023-01-25

Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws