FIFA Wereldbeker 2022 - Spanje vs Duitsland

Nieuws

2022-11-26

Eddy Cheung

Een van de meest langverwachte wedstrijden van de hele groepsfase, twee Europese grootmachten botsen op zondag 26 november in het Al Bayt-stadion wanneer de formidabele Spaanse nationale ploeg het opneemt tegen een Duits team dat zich in groot gevaar bevindt.

FIFA Wereldbeker 2022 - Spanje vs Duitsland

Een ergernis voor de leeftijden

In de eerste ronde van de groepsfase nam Duitsland het op tegen een Japans team dat simpelweg weigerde zich te laten intimideren door een Duits team dat op papier buiten hun macht leek te liggen.

Terwijl Duitsland op voorsprong begon dankzij een Gondogan-penalty van 33 minuten, bracht Japan de zaken naar een hoger niveau door zelf praktisch te transformeren in een anime-versie en een absoluut elektrische vertoning neer te zetten om de score om te draaien en een historische overwinning te behalen.

Hoewel de Duitsers zeker teleurgesteld zullen zijn over het resultaat, was hun optreden niet levenloos zoals tijdens Rusland 2018, maar eerder een slecht geval van het niet afmaken van de kansen die ze creëerden. Als ze meer klinisch waren geweest voor het doel, dan is er geen reden waarom ze niet met een zeer comfortabele voorsprong hadden kunnen eindigen in plaats van tegen de touwen van uitschakeling.

Totaal voetbal, totale overheersing

In tegenstelling tot hun Duitse tegenstanders, verspilde Spanje zeker niet de kansen die ze creëerden toen ze het opnemen tegen de nederige Centraal-Amerikaanse kant van Costa Rica.

De hoop van Costa Rica om de prestatie van Japan te evenaren en opnieuw een Europese gigant van streek te maken, kreeg al in de 11e minuut een fatale klap, toen Dani Olmos langs de verdediging glipte om de eerste te scoren. 20 minuten later hadden ze nog 2 ballen uit hun doel gehaald.

Tegen het einde van de wedstrijd was dat aantal gegroeid tot een schandalige 7 doelpunten, waarbij Costa Rica niet eens een enkel schot op doel op hun naam had staan. Simpel gezegd, het was een absoluut bloedbad.

Hoewel Spanje er zeker de hele wedstrijd bruisend uitzag en klinisch bleek te zijn geweest voor het doel, was Costa Rica's optreden zo levenloos en vol gênante fouten, dat het moeilijk te bevatten is hoeveel van de score te danken was aan het doelpunt van Spanje. genialiteit versus de onbekwaamheid van Costa Rica.

Waar is de waarde?

Op papier zou men niet worden verweten te denken dat Spanje de duidelijke favoriet is om op voorsprong te komen - zelfs de bookmakers denken van wel, in tegenstelling tot 2.4 bij ComeOn - dit spel zal zeker geen wandeling in het park zijn voor de Spanjaarden. 

Duitsland speelt in deze wedstrijd voor zijn WK-leven - een overwinning zal hen bijna uitsluiten van de competitie - en je kunt van hen verwachten dat ze alles geven om een gênante 2e opeenvolgende WK-groepsfase-crash te voorkomen.

Hoewel dit een erg moeilijke wedstrijd is om te voorspellen, gezien het aantal kansen dat beide teams tijdens hun vorige wedstrijden creëerden, zou er zeker veel waarde kunnen zitten in de over 2,5 doelpunten tegen 1,75 bij Betsson.

Laatste nieuws

Kunnen goksites gokkers verbieden?
2023-01-25

Kunnen goksites gokkers verbieden?

Nieuws